Δευτέρα, 7 Οκτωβρίου, 2024
22.9 C
Athens

Το Ελληνικό website για την ποιότητα, την ασφάλεια και την "ψυχή" των τροφίμων.

Η NASA βραβεύει τις νέες τεχνολογίες τροφίμων για αποστολές στο διάστημα

ΑρχικήFuture Food TodayΗ NASA βραβεύει τις νέες τεχνολογίες τροφίμων για αποστολές στο διάστημα
spot_img

Απένειμε 1,25 εκατομμύρια δολάρια σε τρεις ομάδες στον τελικό του Deep Space Food.

   Συνολικά 1,25 εκατομμύρια δολάρια σε τρεις ομάδες των ΗΠΑ απένειμε η NASA, καθώς παρέδωσαν νέες τεχνολογίες παραγωγής τροφίμων που θα μπορούσαν να παρέχουν σε μακροχρόνιες ανθρώπινες αποστολές εξερεύνησης του διαστήματος ασφαλές, θρεπτικό και νόστιμο φαγητό. Η απονομή πραγματοποιήθηκε στον τρίτο και τελευταίο γύρο του Deep Space Food Challenge του οργανισμού.

   Οι τεχνολογίες των ανταγωνιστών αντιμετωπίζουν την ανάγκη της NASA για βιώσιμα συστήματα τροφίμων για μακροχρόνια κατοίκηση στο διάστημα, συμπεριλαμβανομένων μελλοντικών αποστολών Artemis και ενδεχόμενων ταξιδιών στον Άρη. Τα προηγμένα συστήματα τροφίμων θα μπορούσαν επίσης να ωφελήσουν τη ζωή στη Γη και να εμπνεύσουν την παραγωγή τροφίμων σε μέρη του κόσμου που είναι επιρρεπή σε φυσικές καταστροφές, επισιτιστική ανασφάλεια και ακραία περιβάλλοντα.

   Από την έναρξη της πρόκλησης το 2021, περισσότερες από 300 ομάδες από 32 χώρες έχουν συμμετάσχει υποβάλλοντας καινοτόμα σχέδια συστημάτων τροφίμων. Ο διαγωνισμός, που σχεδιάστηκε και διαχειρίζεται το NASA Centennial Challenges στο NASA Marshall, είναι μια πρώτη στο είδος του συντονισμένη προσπάθεια μεταξύ της NASA και της CSA (Καναδική Διαστημική Υπηρεσία), η οποία διεξήγαγε τη δική της πρόκληση παράλληλα.

   Τέσσερις αμερικανικές ομάδες διαγωνίστηκαν στη Φάση 3, η οποία ξεκίνησε τον Σεπτέμβριο του 2023. Το Ίδρυμα Methuselah συνεργάστηκε με το Πολιτειακό Πανεπιστήμιο του Οχάιο για τη διευκόλυνση της τελικής φάσης της πρόκλησης, η οποία περιελάμβανε μια δίμηνη περίοδο δοκιμών και επίδειξης που πραγματοποιήθηκε στην πανεπιστημιούπολη του πανεπιστημίου στο Κολόμπους του Οχάιο . Κάθε ομάδα των ΗΠΑ στη Φάση 3 βραβεύτηκε με 50.000 $ και μετέφερε την τεχνολογία της στο Columbus για δοκιμή.

   Ο νικητής των ΗΠΑ και αποδέκτης του μεγάλου βραβείου των 750.000 δολαρίων είναι το Interstellar Lab του Merritt Island της Φλόριντα. Με επικεφαλής την Barbara Belvisi, η μικρή επιχείρηση συνδυάζει πολλά αυτόνομα φυτότρονα και ελεγχόμενα από το περιβάλλον θερμοκήπια για να υποστηρίξει ένα σύστημα ανάπτυξης που περιλαμβάνει έναν αυτοσυντηρούμενο μηχανισμό παραγωγής τροφίμων που παράγει φρέσκα λαχανικά, μικροπράσινα και έντομα απαραίτητα για τα μικροθρεπτικά συστατικά.

  Δύο επιλαχόντες κέρδισαν 250.000 δολάρια ο καθένας για τις επιτυχίες των συστημάτων τροφίμων τους: Nolux του Riverside, Καλιφόρνια, και SATED του Boulder, Κολοράντο. Η Nolux, μια πανεπιστημιακή ομάδα με επικεφαλής τον Robert Jinkerson, κατασκεύασε ένα τεχνητό φωτοσυνθετικό σύστημα που μπορεί να δημιουργήσει τρόφιμα με βάση τα φυτά και τους μύκητες χωρίς τη λειτουργία βιολογικής φωτοσύνθεσης. Το Standing for Safe Appliance, Tidy, Efficient & Delicious, το SATED είναι μια μονοπρόσωπη ομάδα του Jim Sears, που ανέπτυξε μια ποικιλία προσαρμόσιμων τροφίμων, από πίτσα μέχρι τσαγκάρη ροδάκινου. Το προϊόν είναι πυρασφαλές και αναπτύχθηκε από συστατικά μεγάλης διάρκειας ζωής και επιτόπιας καλλιέργειας.

   Η NASA επέλεξε επίσης και αναγνώρισε μια διεθνή ομάδα ως νικητή Φάσης 3: Η Solar Foods της Lappeenranta, Φινλανδία, ανέπτυξε ένα σύστημα παραγωγής τροφίμων μέσω ζύμωσης αερίου που βασίζεται στην παραγωγή πρωτεϊνών ενός κυττάρου.

   Παρών στο συμπόσιο ήταν επίσης ο διάσημος σεφ και συγγραφέας βιβλίων μαγειρικής Tyler Florence. Αφού πέρασε χρόνο με κάθε ομάδα φιναλίστ και εξοικειώθηκε με τα συστήματα διατροφής της, ο Florence επέλεξε μία ομάδα για να λάβει το «Βραβείο  Tyler Florence για τη Μαγειρική Καινοτομία». Η ομάδα SATED του Boulder, Colorado, έλαβε την τιμή για το σύστημά της που εντυπωσίασε το Florence λόγω της καινοτόμου προσέγγισής της στην πρόκληση.

Ακολουθήστε το Cibum
στα Google News

Μείνετε ενημερωμένοι

Σας άρεσε το αρθρο; Εγγραφείτε για να λαμβάνεται εβδομαδιαία τα πιο σημαντικά άρθρα με θέμα τα τρόφιμα. 

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Must read

Food crime: Τι έδειξε νέα έκθεση για τους τύπους εγκλήματος στα τρόφιμα

Στρατηγική αξιολόγηση του εγκλήματος κατά των τροφίμων στο Ηνωμένο Βασίλειο.

Α. Ζαμπέλας (ΕΦΕΤ) για τις ετικέτες τροφίμων: “Η γνώση είναι δύναμη”

Αποκλειστική συνέντευξη του προέδρου του ΕΦΕΤ, Αντώνη Ζαμπέλα για την εκστρατεία «Safe2Eat» που στόχο έχει την προστασία των καταναλωτών από λάθος επιλογές.

Ευρωπαϊκό Δικαστήριο: «Ναι» στη χρήση των όρων μπιφτέκι και μπριζόλα στα προϊόντα φυτικής προέλευσης

Οι όροι που παραδοσιακά συνδέονται με το κρέας δεν μπορούν να αποκλειστούν από την περιγραφή των vegan προϊόντων, έκρινε το δικαστήριο
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Ροή Ενημέρωσης

spot_img
spot_img
spot_img
spot_imgspot_img

Δείτε επίσης!
Προτεινόμενα άρθρα

Μετάβαση στο περιεχόμενο