Τρίτη, 7 Φεβρουαρίου, 2023
2.2 C
Athens

Το Ελληνικό website για την ποιότητα, την ασφάλεια και την "ψυχή" των τροφίμων.

Mushlabs, Hamburg, GERMANY

ΑρχικήFuture Food TodayMushlabs, Hamburg, GERMANY
spot_img

Food that makes sense.

We grow mushroom mycelium to create delicious and healthy raw ingredients for meat alternative products. Our mission is to produce nutritious and sustainable foods that appeal to both meat-eaters and vegetarians. We believe in a food system that provides accessible nutrition for everyone while preserving our planet.

So much more than just replacing meat.

Delicious and Natural Taste.

Mushrooms have the natural umami, the satisfying savoury taste that is characteristic of cooked meats and broths. We leverage these natural flavoring compounds in mushrooms to produce foods with honest yet delectable flavor profiles.

Superior Nutrition.

Just like meat, our products provide complete protein with all essential amino acids. Unlike meat, our products are packed with dietary fiber and antioxidants, contain no cholesterol and produced without hormones or antibiotics.

Planet Friendly.

Our process uses significantly less water and land than the traditional meat industry to produce the same amount of protein. We feed the mushroom cells with the side streams of agro- and food industries making our process highly circular and sustainable.

A technology inspired by nature

We look for answers in one of the most efficient and self-sustaining food system that we know: the forest soils. In a natural ecosystem, nutrients are recycled. The waste products are up-cycled by the decomposers in the soils. Fungi’s extensive mycelial network in the soils act as a giant digestive system in forests, making fungi one of the most efficient decomposers on our planet.

Our solution uses the same mycelial cells to up-cycle nutrients in the side-streams of agro- and food industries. These cells grow to yield delicious and nutritious biomass, restoring the circularity to our modern food system.

Our process in a nutshell

1.

We take pieces of mushroom mycelia (roots) and cultivate them in a controlled and optimal environment. These serve as the “seed” for the final biomass we eventually harvest.

2.

We feed the mycelium with side streams of agro-and food industries. In large bioreactors, the mushroom mycelial cells ferment the side streams and multiply. This biological process accumulates delicious and healthy biomass rich in protein and dietary fiber.

3.

The harvested biomass serves as the main raw ingredient for all our products. Our process ends with delicious, healthy and sustainable everyday foods that replace the meat on your plate.

READ MORE

Ακολουθήστε μας στα Google News

Μείνετε ενημερωμένοι

Σας άρεσε το αρθρο; Εγγραφείτε για να λαμβάνεται εβδομαδιαία τα πιο σημαντικά άρθρα με θέμα τα τρόφιμα. 

Προηγούμενο άρθροFOODINI, Barcelona, SPAIN
Επόμενο άρθροSOOS, Israel

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Must read

Πόσα φυτοφάρμακα έχει το Ελληνικό μέλι; Επιστημονική μελέτη του Μπενάκειου Φυτοπαθολογικού Ινστιτούτου 

Τι έδειξε μελέτη Ελλήνων επιστημόνων για την παρουσία φυτοφαρμάκων σε δείγματα ελληνικού μελιού και για το πόσο επικίνδυνα είναι για την υγεία των καταναλωτών.

Kinder: Ο ισχυρισμός υγείας «βοηθά στην ανάπτυξη» που απέρριψε η EFSA

Η Ferrero προσπάθησε να εξασφαλίσει ισχυρισμό υγείας για τα παιδιά, με μελέτες που δεν είχαν σχέση με την ανάπτυξη των παιδιών!

Κλειστά αύριο καταστήματα και απαγόρευση ντελίβερι σε βόρεια και βορειοανατολική Αττική- Σημερινές εικόνες διανομέων στο χιόνι κάνουν το γύρο του διαδικτύου

Κλειστά αύριο τα καταστήματα στην βόρεια και βορειοανατολική Αττική και απαγορεύονται μετά τις 18.00 οι υπηρεσίες delivery ή courier στις ίδιες περιοχές. Συνεχίζουν σήμερα τις παραδόσεις φαγητού πολλές επιχειρήσεις, ακόμα και σε περιοχές με πολύ χιόνι.
spot_img
spot_img

Ροή Ενημέρωσης

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_imgspot_img

Δείτε επίσης!
Προτεινόμενα άρθρα