Κυριακή, 13 Απριλίου, 2025
17.2 C
Athens

Το Ελληνικό website για την ποιότητα, την ασφάλεια και την "ψυχή" των τροφίμων.

1 δις ζημιές στις καλλιέργειες της ΕΕ από “εξωγήινα” παράσιτα

ΑρχικήΝέαΑγρότες1 δις ζημιές στις καλλιέργειες της ΕΕ από "εξωγήινα" παράσιτα
spot_img

Καταγγελία της Ιταλικής Ένωσης Αγροτών.

Ανάλυση της Ιταλικής Ένωσης Αγροτών Coldiretti, αποκαλύπτει ότι η εισβολή εντόμων στις καλλιέργειες λόγω της κλιματικής αλλαγής και της παγκοσμιοποίησης του εμπορίου, που ευνοείται από τους ανεπαρκείς ελέγχους στα σύνορα της ΕΕ, έχει προκαλέσει ζημιές που ξεπερνούν το ένα δισεκατομμύριο.

- Advertisement -

Η Coldiretti χαρακτηρίζει τα παράσιτα που ήρθαν από άλλες ηπείρους “εξωγήινα” και αναφέρει μεταξύ άλλων το ιαπωνικό σκαθάρι, Popillia japonica που προσβάλλει και καταστρέφει αμπελώνες, φρούτα και καλλωπιστικά φυτά και, το Xylella που έφτασε από τη Λατινική Αμερική και μέχρι σήμερα έχει μολύνει πάνω από 21 εκατομμύρια φυτά, και ελαιόδεντρα, με πάνω από 8 χιλιάδες τετραγωνικά χιλιόμετρα μολυσμένης περιοχής.

Και τα  κάστανα έχουν πληρώσει πολύ υψηλό τίμημα λόγω της σφήκας της χοληδόχου καστανιάς, Dryocosmus kuriphilus, που προέρχεται από την Κίνα και προκαλεί το σχηματισμό χοληδόχων στο φυτό, δηλαδή διόγκωση των μπουμπουκιών διαφόρων σχημάτων και μεγεθών.

Ο  Πρόεδρος της Coldiretti Ettore Prandini καταγγέλλει τους ανεπαρκείς ελέγχους στην ΕΕ κάνοντας λόγο για «Μια υπερβολικά χαλαρή ευρωπαϊκή πολιτική που επιτρέπει την είσοδο αγροδιατροφικών και κηπευτικών προϊόντων στην ΕΕ χωρίς να εφαρμόζονται οι προφυλάξεις και οι καραντίνες».

spot_img

Ακολουθήστε το Cibum
στα Google News

Γραφτείτε στο newsletter του cibum

Μείνετε ενημερωμένοι

Σας άρεσε το αρθρο; Εγγραφείτε για να λαμβάνεται εβδομαδιαία τα πιο σημαντικά άρθρα με θέμα τα τρόφιμα. 

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Must read

Ποια είναι η καλύτερη μαρινάδα για το κρέας σας – Τι αποκαλύπτει η επιστήμη για το μαρινάρισμα του κρέατος με οξέα

Μια σειρά πειραμάτων καταρρίπτει μύθους και επιβεβαιώνει ότι η επιλογή του σωστού οξέος μπορεί να κάνει τη διαφορά στην υφή, τη γεύση και τη ζουμερότητα του κρέατος.

Το φθηνό ψάρι στο “στόχαστρο” Οργανώσεων – Γιατί και ποιοι εξέδωσαν οδηγία να μην το τρώμε – Αντιδρά η ευρωπαϊκή Αλιεία

Η αλιευτική βιομηχανία της ΕΕ καταγγέλλει τη συμβουλή των ΜΚΟ προς τους καταναλωτές να σταματήσουν να αγοράζουν το ψάρι που αλιεύει ο στόλος της ΕΕ

Προσοχή – ΕΦΕΤ: «ΜΗΝ το φάτε» – Το ελληνικό κοτόπουλο που ανακαλείται από τα σουπερμάρκετ – Κίνδυνος δηλητηρίασης (Φωτο)

Ανάκληση κοτόπουλου ελληνικής εταιρείας μολυσμένου με το παθογόνο βακτήριο της σαλμονέλας
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Ροή Ενημέρωσης

spot_img
spot_img
spot_img
spot_imgspot_img

Δείτε επίσης!
Προτεινόμενα άρθρα