Τετάρτη, 25 Δεκεμβρίου, 2024
9.8 C
Athens

Το Ελληνικό website για την ποιότητα, την ασφάλεια και την "ψυχή" των τροφίμων.

1 δις ζημιές στις καλλιέργειες της ΕΕ από “εξωγήινα” παράσιτα

ΑρχικήΝέαΑγρότες1 δις ζημιές στις καλλιέργειες της ΕΕ από "εξωγήινα" παράσιτα
spot_img

Καταγγελία της Ιταλικής Ένωσης Αγροτών.

Ανάλυση της Ιταλικής Ένωσης Αγροτών Coldiretti, αποκαλύπτει ότι η εισβολή εντόμων στις καλλιέργειες λόγω της κλιματικής αλλαγής και της παγκοσμιοποίησης του εμπορίου, που ευνοείται από τους ανεπαρκείς ελέγχους στα σύνορα της ΕΕ, έχει προκαλέσει ζημιές που ξεπερνούν το ένα δισεκατομμύριο.

Η Coldiretti χαρακτηρίζει τα παράσιτα που ήρθαν από άλλες ηπείρους “εξωγήινα” και αναφέρει μεταξύ άλλων το ιαπωνικό σκαθάρι, Popillia japonica που προσβάλλει και καταστρέφει αμπελώνες, φρούτα και καλλωπιστικά φυτά και, το Xylella που έφτασε από τη Λατινική Αμερική και μέχρι σήμερα έχει μολύνει πάνω από 21 εκατομμύρια φυτά, και ελαιόδεντρα, με πάνω από 8 χιλιάδες τετραγωνικά χιλιόμετρα μολυσμένης περιοχής.

Και τα  κάστανα έχουν πληρώσει πολύ υψηλό τίμημα λόγω της σφήκας της χοληδόχου καστανιάς, Dryocosmus kuriphilus, που προέρχεται από την Κίνα και προκαλεί το σχηματισμό χοληδόχων στο φυτό, δηλαδή διόγκωση των μπουμπουκιών διαφόρων σχημάτων και μεγεθών.

Ο  Πρόεδρος της Coldiretti Ettore Prandini καταγγέλλει τους ανεπαρκείς ελέγχους στην ΕΕ κάνοντας λόγο για «Μια υπερβολικά χαλαρή ευρωπαϊκή πολιτική που επιτρέπει την είσοδο αγροδιατροφικών και κηπευτικών προϊόντων στην ΕΕ χωρίς να εφαρμόζονται οι προφυλάξεις και οι καραντίνες».

Ακολουθήστε το Cibum
στα Google News

Μείνετε ενημερωμένοι

Σας άρεσε το αρθρο; Εγγραφείτε για να λαμβάνεται εβδομαδιαία τα πιο σημαντικά άρθρα με θέμα τα τρόφιμα. 

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Must read

Τι πιστεύουν οι Έλληνες για τα φυτοφάρμακα – Μεγάλη πανελλαδική έρευνα

Ασφάλεια φυτοφαρμάκων στις ελληνικές φυτικές τροφές από την σκοπιά του καταναλωτή.

Θανατηφόρο περιστατικό οδήγησε τους επιστήμονες στην ανακάλυψη νέου βακτηρίου που προσβάλλει τα τρόφιμα  

Το «νέο» βακτήριο μπορεί να επιβιώσει σε ιδιαίτερα σκληρές συνθήκες ζέστης ή κρύου

Πατατάκια: Ευρήματα μελέτης σε 14 μάρκες για επικίνδυνες ουσίες, φυσικοχημικές και αισθητηριακές ιδιότητες

Πόσο ικανοποιείται η απαίτηση των καταναλωτών, για πιο υγιεινά πατατάκια χωρίς συμβιβασμούς στη γεύση και την ποιότητα.
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Ροή Ενημέρωσης

spot_img
spot_img
spot_img
spot_imgspot_img

Δείτε επίσης!
Προτεινόμενα άρθρα

Μετάβαση στο περιεχόμενο