Παρασκευή, 22 Νοεμβρίου, 2024
14.4 C
Athens

Το Ελληνικό website για την ποιότητα, την ασφάλεια και την "ψυχή" των τροφίμων.

10 οι νεκροί από πεπόνια σε ΗΠΑ και Καναδά

ΑρχικήΝέαΑσφάλεια Τροφίμων10 οι νεκροί από πεπόνια σε ΗΠΑ και Καναδά
spot_img

Μεγαλώνει η τραγική λίστα των θυμάτων σαλμονέλωσης από πεπόνια.

6 καταναλωτές στον Καναδά και 4 στις ΗΠΑ έχουν χάσει τη ζωή τους μέχρι στιγμής από το μεγάλο ξέσπασμα σαλμονέλωσης από πεπόνια προέλευσης Μεξικού.

Στις ΗΠΑ η επιδημία έχει εξαπλωθεί πλέον σε 42 πολιτείες. Από την πιο πρόσφατη ενημέρωση, επιβεβαιώθηκαν άλλοι 72 ασθενείς, ανεβάζοντας τον συνολικό αριθμό των ασθενών σε 302 εκ των οποίων χρειάστηκαν νοσηλεία οι 129. Στον Καναδά έχουν αναφερθεί 153 εργαστηριακά επιβεβαιωμένα κρούσματα και χρειάστηκαν νοσηλεία οι 53. Οι αρχές είχαν δηλώσει πως ο  πραγματικός αριθμός των ασθενών είναι πιθανότατα πολύ υψηλότερος  καθώς υπολογίζεται πως για κάθε επιβεβαιωμένο ασθενή σε ξέσπασμα σαλμονέλας, υπάρχουν γενικά 28 μη επιβεβαιωμένες περιπτώσεις. Αυτό σημαίνει ότι σχεδόν 10.000 άνθρωποι θα μπορούσαν να έχουν νοσήσει σε αυτό το ξέσπασμα σαλμονέλωσης.

Τα πεπόνια που έχουν ανακληθεί είναι της μάρκας Malichita και Rudy πρoέλευσης Μεξικού, ενώ έχουν εκδοθεί πρόσθετες δευτερεύουσες ανακλήσεις για προϊόντα που παρασκευάστηκαν με χρήση ανακληθέντων πεπονιών και για προϊόντα που υποβλήθηκαν σε επεξεργασία μαζί με τα ανακληθέντα πεπόνια. 

Η ασθένεια της σαλμονέλωσης, εμφανίζεται συνήθως μέσα σε 12 έως 72 ώρες μετά την κατανάλωση μολυσμένων τροφίμων και συνήθως διαρκεί τέσσερις έως επτά ημέρες. Τα συμπτώματα περιλαμβάνουν διάρροια, πυρετό και κοιλιακές κράμπες. Τα παιδιά κάτω των πέντε ετών, οι ηλικιωμένοι και τα άτομα με εξασθενημένο ανοσοποιητικό σύστημα είναι πιο πιθανό να έχουν σοβαρές λοιμώξεις.

Ακολουθήστε το Cibum
στα Google News

Μείνετε ενημερωμένοι

Σας άρεσε το αρθρο; Εγγραφείτε για να λαμβάνεται εβδομαδιαία τα πιο σημαντικά άρθρα με θέμα τα τρόφιμα. 

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Must read

ΕΕ: Δημοσιεύτηκε ο τροποποιητικός κανονισμός για τα όρια της Listeria monocytogenes στα τρόφιμα

Επικαιροποιήθηκαν τα κριτήρια ασφάλειας στο παράρτημα του καν. (ΕΚ) 2073/2005.

455 δηλητηριάσεις από τις σοκολάτες Kinder – Η Foodwatch επανέρχεται με νέες καταγγελίες εναντίον της Ferrero

Η συνέχεια της πολύκροτης υπόθεσης με τις πολλαπλές σαλμονελλώσεις.

Θάνατος Δ. Σούρα: Μπορεί η τροφική δηλητηρίαση από Staphylococcus aureus να προκαλέσει σηψαιμία; Του Δρ Φ. Γαΐτη

Η αιτία θανάτου του γνωστού ψυχιάτρου, εγείρει ερωτήματα κατά πόσο η κατανάλωση τροφίμων μολυσμένων με Staphylococcus aureus θα μπορούσε να προκαλέσει αντίστοιχης σοβαρότητας ασθένεια.
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Ροή Ενημέρωσης

spot_img
spot_img
spot_img
spot_imgspot_img

Δείτε επίσης!
Προτεινόμενα άρθρα

Μετάβαση στο περιεχόμενο