Τετάρτη, 5 Οκτωβρίου, 2022
18.4 C
Athens

Το Ελληνικό website για την ποιότητα, την ασφάλεια και την "ψυχή" των τροφίμων.

1ο Φεστιβάλ Γαστρονομίας «Peloponnese Food Stories Ιστορίες ανθρώπων – γεύσεων – πολιτισμού»

ΑρχικήΝέα1ο Φεστιβάλ Γαστρονομίας «Peloponnese Food Stories Ιστορίες ανθρώπων - γεύσεων - πολιτισμού»
spot_img

Το Παράλιο Άστρος, του Δήμου Βόρειας Κυνουρίας- ΠΕ Αρκαδίας, θα αποτελέσει τον τρίτο σταθμό του 1ου Φεστιβάλ Γαστρονομίας, «Peloponnese Food Stories Ιστορίες ανθρώπων-γεύσεων-πολιτισμού», που μετά την Αρεόπολη και την Κορώνη, συνεχίζει δυναμικά το ταξίδι του με φόντο την πελοποννησιακή γη.

Η εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί την Παρασκευή 26 Αυγούστου και ώρα 7 μμ, στο ανοιχτό θέατρο Παράλιου Άστρους, σε συνεργασία με το Δήμο Βόρειας Κυνουρίας, το Επιμελητήριο Αρκαδίας, την Ένωση Ξενοδόχων Ανατολικής Αρκαδίας και τον Τουριστικό Οργανισμό Πελοποννήσου.

H αυθεντική και βιωματική εμπειρία, η οποία εντάσσεται σε μία σειρά δράσεων για την ανάδειξη του γαστρονομικού πλούτου της κάθε περιοχής, θέτει στο επίκεντρο  την ιστορία, τη μαγειρική, τα τοπικά προϊόντα, τη λαογραφία, τον πολιτισμό και τον οικοτουρισμό.

Η Αντιπεριφερειάρχης Τουρισμού, κα Άννα Καλογεροπούλου αναφορικά με την επερχόμενη εκδήλωση  στο Παράλιο Άστρος, τόνισε χαρακτηριστικά: 

 “To “Peloponnese Food Stories” θέτει σε πρώτο πλάνο τον γαστρονομικό πλούτο ολόκληρης της Περιφέρειας. Είναι άλλωστε υποχρέωση μας να αναδείξουμε και να προωθήσουμε την αρκαδική γη και τα τοπικά προϊόντα, τα οποία αποτελούν τους πρεσβευτές μας”.

Η κα Καλογεροπούλου συνέχισε επισημαίνοντας:

“Mέσα από τις πρώτες ύλες εξωτερικεύεται ο πολιτισμός, η ταυτότητα και η ιστορία μας. Το 1ο Φεστιβάλ Γαστρονομίας της Πελοποννήσου αποτελεί έναν μεγάλο σταθμό καθώς και μία μοναδική βιωματική εμπειρία.

Η 3η εκδήλωση του Food Stories θα πραγματοποιηθεί στο  Παράλιο Άστρος, έναν εξίσου δυνατό και πολλά υποσχόμενο τουριστικό προορισμό της Περιφέρειας Πελοποννήσου”. 

Κλείνοντας η Αντιπεριφερειάρχης Τουρισμού σημείωσε ότι:

 “Στόχος μας είναι ο σχεδιασμός και η υλοποίηση δράσεων μέσα από τις οποίες συμμετέχουν όλες οι παραγωγικές δυνάμεις και εμπλέκονται ενεργά οι τοπικές κοινωνίες!”

Για περισσότερες πληροφορίες στο τηλ. 210 7295620.

Μείνετε ενημερωμένοι

Σας άρεσε το αρθρο; Εγγραφείτε για να λαμβάνεται εβδομαδιαία τα πιο σημαντικά άρθρα με θέμα τα τρόφιμα. 

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

spot_img
spot_img

Must read

Γλουταμινικό νάτριο Ε621-MSG: Μύθοι και αλήθειες για το πιο δημοφιλές πρόσθετο τροφίμων

"Ουσία της γεύσης ή "σύνδρομο του κινέζικου εστιατορίου" το πρόσθετο MSG που δίνει γεύση umami στα τρόφιμα έχει γίνει κατά καιρούς αντικείμενο αντιπαράθεσης για τις επιπτώσεις του στην ανθρώπινη υγεία - Τι λέει η EFSA

Το 60% των Ευρωπαίων καταναλωτών “γυρνάει την πλάτη” στο συμβατικό κρέας!

Νέα έρευνα αποκάλυψε μεγάλη μείωση στην κατανάλωση κρέατος - Ζήτηση για εναλλακτικές λύσεις στη Δυτική Ευρώπη.
spot_img
spot_img

Ροή Ενημέρωσης

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_imgspot_img

Δείτε επίσης!
Προτεινόμενα άρθρα