Κυριακή, 13 Απριλίου, 2025
17.2 C
Athens

Το Ελληνικό website για την ποιότητα, την ασφάλεια και την "ψυχή" των τροφίμων.

8ο Πανελλήνιο Συνέδριο για το Κρέας και τα Προϊόντα του

ΑρχικήΝέα8ο Πανελλήνιο Συνέδριο για το Κρέας και τα Προϊόντα του
spot_img

31 Ιανουαρίου, 1 και 2 Φεβρουαρίου 2025, στο πλαίσιο της Έκθεσης Zootechnia.

· Ποια είναι η αυτάρκεια σε κρέας στη χώρα μας;

- Advertisement -

· Πώς αντιμετωπίζονται οι ζωονόσοι από τις αρμόδιες αρχές;

· Ποια είναι η διαχείριση των νεκρών ζώων από επιζωοτίες και φυσικές καταστροφές;

· Πώς μπορεί να βελτιωθεί η ποιότητα του ορνίθειου κρέατος με την εφαρμογή Ορθών Πρακτικών στις πτηνοτροφικές εκμεταλλεύσεις;

· Ποια είναι τα ποιοτικά χαρακτηριστικά στα εκτατικά εκτρεφόμενα βοοειδή;

· Πόσο επιδρά στα ποιοτικά χαρακτηριστικά του παραγόμενου κρέατος η χρήση καινοτόμων αλεύρων εντόμων σε σιτηρέσια χοίρων;

· Πώς εφαρμόζεται σύστημα ιχνηλασιμότητας σε τοπικές φυλές προβάτων της Κρήτης;

· Μπορεί να παραταθεί ο χρόνος ζωής του χοιρινού γύρου με φυτικά εκχυλίσματα;

· Ποια είναι η μικροβιολογική ποιότητα των μπαχαρικών που χρησιμοποιούνται στη βιομηχανία κρέατος;

· Ποιες είναι οι σύγχρονες εργαστηριακές μέθοδοι για την ανίχνευση και την αντιμετώπιση βακτηρίων και μικροβίων;

· Ποιο είναι το προφίλ δειγμάτων φυτικών υποκατάστατων κρέατος σε σύγκριση με ζωικά προϊόντα;

· Πώς αξιολογείται η μικροβιακή ποιότητα και αυθεντικότητα του κρέατος με την εφαρμογή αισθητήρων;

· Τι δείχνει η διερεύνηση περιστατικών ασφαλείας τροφίμων και ποιες οι ενέργειες για τον περιορισμό τους;

· Πώς χρησιμοποιούνται οι μέθοδοι multiplex PCR για την ανίχνευση νοθείας στο κρέας;

· Ποιες είναι οι ειδικές απαιτήσεις για φορτώσεις κρέατος και προϊόντων κρέατος προς τις μουσουλμανικές χώρες;

· Ποιες είναι οι αγοραστικές ιδιαιτερότητες στα ποιοτικά κριτήρια κρέατος βοοειδούς μεταξύ Ευρωπαίων, Αμερικανών και Ελλήνων καταναλωτών;

Είναι ορισμένα μόνο από τα θέματα που θα απασχολήσουν το 8ο Πανελλήνιο Συνέδριο για το Κρέας και τα Προϊόντα του, το οποίο θα πραγματοποιηθεί στις 31 Ιανουαρίου, 1 και 2 Φεβρουαρίου 2025, στο πλαίσιο της Έκθεσης Zootechnia. Διοργανωτής του Συνεδρίου είναι το εξειδικευμένο περιοδικό Meat News σε συνεργασία με την ΔΕΘ-HELEXPO.

Η θεματολογία του Συνεδρίου περιλαμβάνει ολόκληρη την αλυσίδα τροφίμων, από την παραγωγή ζωοτροφών, συστήματα σταβλισμού, εξοπλισμούς, γενετική βελτίωση, συμβατική/βιολογική εκτροφή των ζώων, υγειονομική διαχείριση, πρότυπα εκτροφής, ευζωία των ζώων, μεταφορά, σφαγειοτεχνικές εγκαταστάσεις, παραγωγή κρέατος και προϊόντων του, ζωικά υποπροϊόντα, συντήρηση, συσκευασία, επισήμανση, ιχνηλασιμότητα, βιολογικά/παραδοσιακά προϊόντα, διακίνηση, μαζική εστίαση, πώληση, διατροφικές συνήθειες, εκπαίδευση, πρότυπα ποιότητας, υγιεινής και ασφάλειας, κανονιστικές απαιτήσεις, έως και την προετοιμασία αυτού του αγαθού στο πιάτο του καταναλωτή.

Οι εισηγήσεις που θα γίνουν αγγίζουν τις 100 και προέρχονται από επιστήμονες διαφόρων γνωστικών αντικειμένων από όλα τα σχετικά πανεπιστημιακά τμήματα, από τους επίσημους ελεγκτικούς φορείς και από επιχειρήσεις που δραστηριοποιούνται στον τομέα κρέατος.

Εγγραφείτε σήμερα για να παρακολουθήσετε το Συνέδριο! Η εγγραφή σας γίνεται ηλεκτρονικά (https://meatnews.gr/registration/)

spot_img

Ακολουθήστε το Cibum
στα Google News

Γραφτείτε στο newsletter του cibum

Μείνετε ενημερωμένοι

Σας άρεσε το αρθρο; Εγγραφείτε για να λαμβάνεται εβδομαδιαία τα πιο σημαντικά άρθρα με θέμα τα τρόφιμα. 

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Must read

Ποια είναι η καλύτερη μαρινάδα για το κρέας σας – Τι αποκαλύπτει η επιστήμη για το μαρινάρισμα του κρέατος με οξέα

Μια σειρά πειραμάτων καταρρίπτει μύθους και επιβεβαιώνει ότι η επιλογή του σωστού οξέος μπορεί να κάνει τη διαφορά στην υφή, τη γεύση και τη ζουμερότητα του κρέατος.

Το φθηνό ψάρι στο “στόχαστρο” Οργανώσεων – Γιατί και ποιοι εξέδωσαν οδηγία να μην το τρώμε – Αντιδρά η ευρωπαϊκή Αλιεία

Η αλιευτική βιομηχανία της ΕΕ καταγγέλλει τη συμβουλή των ΜΚΟ προς τους καταναλωτές να σταματήσουν να αγοράζουν το ψάρι που αλιεύει ο στόλος της ΕΕ

Προσοχή – ΕΦΕΤ: «ΜΗΝ το φάτε» – Το ελληνικό κοτόπουλο που ανακαλείται από τα σουπερμάρκετ – Κίνδυνος δηλητηρίασης (Φωτο)

Ανάκληση κοτόπουλου ελληνικής εταιρείας μολυσμένου με το παθογόνο βακτήριο της σαλμονέλας
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Ροή Ενημέρωσης

spot_img
spot_img
spot_img
spot_imgspot_img

Δείτε επίσης!
Προτεινόμενα άρθρα