ΑρχικήΝέαΑγρότεςΑποκλεισμό στρατηγικών οδικών αρτηριών σε όλη τη χώρα μετά τα Θεοφάνεια αποφάσισαν...

Αποκλεισμό στρατηγικών οδικών αρτηριών σε όλη τη χώρα μετά τα Θεοφάνεια αποφάσισαν ομόφωνα οι αγρότες – Τα σημεία των μπλόκων

2 λεπτά ανάγνωσης

Κλιμάκωση των κινητοποιήσεων αποφάσισαν οι αγρότες στην πανελλαδική σύσκεψη, που πραγματοποιήθηκε στα Μάλγαρα, το μεσημέρι της Κυριακής.

Κλιμάκωση αποφάσισαν οι αγρότες στην πανελλαδική σύσκεψη των μπλόκων στα Μάλγαρα, συνεχίζοντας δυναμικά τον αγώνα τους και θέτοντας προ των ευθυνών της την κυβέρνηση. Η κλιμάκωση που αποφάσισαν τα 62 μπλόκα που συμμετείχαν, μεταφράζεται με 48ωρο αποκλεισμό στρατηγικών οδικών αρτηριών σε όλη τη χώρα, αρχής γενομένης από την Πέμπτη 8/1.

- Advertisement -

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ | Ταυτοποιήθηκε η σορός της 15χρονης Ελληνίδας που έχασε τη ζωή της την Πρωτοχρονιά στη φωτιά του Κραν Μοντανά 

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ | Independent: Το καλύτερο ελαιόλαδο στα σούπερ μάρκετ της Βρετανίας για το 2026 είναι ελληνικό!

- Advertisement -

Συγκεκριμένα, μετά τα Θεοφάνεια τα αγροτικά μπλόκα θα προχωρήσουν στους εξής αποκλεισμούς:

Εθνική οδός Αθηνών-Θεσσαλονικης
Εγνατία Οδός
όνια Οδός
Αθήνα περιμετρικά
Πελοπόννησος και το οδικό της δίκτυο
Εθνική Οδός Λάρισας-Κοζανης στη Μελούνα
Δηλώσεις ανυποχώρητου αγώνα

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ | Χάπι αδυνατίσματος GLP-1: Ανυπομονησία στους καταναλωτές, πονοκέφαλος για τη βιομηχανία τροφίμων και ποτών

Σε δηλώσεις του στην κάμερα ο Ρίζος Μαρούδας, πρόεδρος της Ενωτικής Ομοσπονδίας Αγροτικών Συλλόγων Νομού Λάρισας, από το μπλόκο της Νίκαιας Λάρισας, δήλωσε ότι «είναι συγκλονιστικό αυτό που συνέβη (σ.σ.: στη σύσκεψη)… ήταν μεγαλειώδης και συγκινητική η συμμετοχή των αγροτών». «Είναι εξέγερση δεν είναι κινητοποίηση», υπογράμμισε και σημείωσε ότι κλείνουν δρόμοι σε κομβικά σημεία σε όλη τη χώρα. Σημείωσε ότι η απόφαση ήταν ομόφωνη και επισήμανε ότι οι αγρότες στέλνουν μήνυμα στην κυβέρνηση Μητσοτάκη πως δεν θα σταματήσουν τον αγώνα πριν να ικανοποιηθούν τα αιτήματά τους.

Ο κ. Μαρούδας τόνισε ότι δεν εκφράστηκε καμία άποψη υποχώρησης αλλά τουναντίον δεσμεύτηκαν για έναν ανυποχώρητο αγώνα, ο οποίος θα ξεκινήσει με ένα 48ωρο μπλακ-άουτ των δρόμων. Παράλληλα, επισήμανε πως τα κυβερνητικά καλέσματα είναι προσχηματικά, καθώς υπάρχουν μεγάλα υπερπλεονάσματα, ενώ λείπει η πολιτική βούληση. Τέλος, επισήμανε ότι δεν θα αποχωρήσουν με σκυφτά κεφάλια ούτε με άδεια χέρια.

Μείνετε ενημερωμένοι

Σας άρεσε το αρθρο; Εγγραφείτε για να λαμβάνεται εβδομαδιαία τα πιο σημαντικά άρθρα με θέμα τα τρόφιμα.


Google news

Ακολουθήστε μας για την άμεση ενημέρωση σας στο google news.

Must read

Ελλάδα: Τροφική δηλητηρίαση σε εστιατόριο της Θεσσαλονίκης: Η υπόθεση που έφτασε στον Άρειο Πάγο

Πώς αποδείχθηκε η τροφική δηλητηρίαση χωρίς εργαστηριακή εξέταση του γεύματος και τι έκρινε ο Άρειος Πάγος.

Το Cibum παρουσιάζει τις νέες οδηγίες της ΕΕ για τους επιμολυντές στα μεταποιημένα τρόφιμα και όσα πρέπει να τεκμηριώνουν οι επιχειρήσεις

Οι νέες οδηγίες της Ευρωπαϊκής Επιτροπής για τον προσδιορισμό των επιμολυντών κατά τη μεταποίηση τροφίμων

Σαλμονέλα σε ντοματίνια: Πάνω από 800 κρούσματα στην Ευρώπη – Νέα προειδοποίηση του ECDC

Πάνω από 160 νέα κρούσματα σε δέκα χώρες το 2026. Το ECDC προειδοποιεί για νέες εξάρσεις από μολυσμένα ντοματίνια.