Παρασκευή, 22 Νοεμβρίου, 2024
15.7 C
Athens

Το Ελληνικό website για την ποιότητα, την ασφάλεια και την "ψυχή" των τροφίμων.

Καλλιέργειες πατάτας: Πτώση 35% στην παραγωγή της Ισπανίας

ΑρχικήΝέαΔιεθνήΚαλλιέργειες πατάτας: Πτώση 35% στην παραγωγή της Ισπανίας
spot_img

Αιτία η κακές καιρικές συνθήκες, η ξηρασία και ο παγετός του χειμώνα.

Λόγω των κακών καιρικών συνθηκών και της Ξηρασίας στην  Ισπανία προβλέπεται ότι η παραγωγή μπορεί να μειωθεί έως και 35% σε σχέση με πέρυσι όπως αναφέρει το Fruitnet.

Η ξηρασία, o πρόσφατος καύσωνας και οι ζημιές που προκλήθηκαν από τους παγετούς τον περασμένο χειμώνα οδήγησαν σε σημαντική μείωση της πρώιμης νέας καλλιέργειας πατάτας αυτής της σεζόν κυρίως στη νότια Ισπανία. 

Καθώς η συγκομιδή ξεκινά στις επαρχίες της Σεβίλλης, της Κόρδοβα και του Κάντιθ, οι εκτιμήσεις αναφέρουν πτώση 25-35 τοις εκατό σε σύγκριση με την περασμένη σεζόν.

Η Ένωση Παραγωγών και Εξαγωγέων Φρούτων και Λαχανικών της Ανδαλουσίας (Asociafruit), τα μέλη της οποίας αντιπροσωπεύουν περισσότερο από το 90 τοις εκατό των εξαγωγών πατάτας της περιοχής, δήλωσε ότι η πτώση συνέβη παρά το γεγονός ότι η φυτευμένη έκταση παρέμεινε σε γενικές γραμμές παρόμοια με πέρυσι.

«Η τρέχουσα κατάσταση της ξηρασίας και οι περιορισμοί που εφαρμόζονται στην άρδευση θα επηρεάσουν την παραγωγικότητα στα αγροκτήματα, μειώνοντας τα κιλά ανά εκτάριο και δημιουργώντας ένα δεύτερο πρόβλημα», είπε η Asociafruit.

Ακολουθήστε το Cibum
στα Google News

Μείνετε ενημερωμένοι

Σας άρεσε το αρθρο; Εγγραφείτε για να λαμβάνεται εβδομαδιαία τα πιο σημαντικά άρθρα με θέμα τα τρόφιμα. 

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Must read

ΕΕ: Δημοσιεύτηκε ο τροποποιητικός κανονισμός για τα όρια της Listeria monocytogenes στα τρόφιμα

Επικαιροποιήθηκαν τα κριτήρια ασφάλειας στο παράρτημα του καν. (ΕΚ) 2073/2005.

455 δηλητηριάσεις από τις σοκολάτες Kinder – Η Foodwatch επανέρχεται με νέες καταγγελίες εναντίον της Ferrero

Η συνέχεια της πολύκροτης υπόθεσης με τις πολλαπλές σαλμονελλώσεις.

Θάνατος Δ. Σούρα: Μπορεί η τροφική δηλητηρίαση από Staphylococcus aureus να προκαλέσει σηψαιμία; Του Δρ Φ. Γαΐτη

Η αιτία θανάτου του γνωστού ψυχιάτρου, εγείρει ερωτήματα κατά πόσο η κατανάλωση τροφίμων μολυσμένων με Staphylococcus aureus θα μπορούσε να προκαλέσει αντίστοιχης σοβαρότητας ασθένεια.
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Ροή Ενημέρωσης

spot_img
spot_img
spot_img
spot_imgspot_img

Δείτε επίσης!
Προτεινόμενα άρθρα

Μετάβαση στο περιεχόμενο