Τετάρτη, 15 Μαΐου, 2024
21.7 C
Athens

Το Ελληνικό website για την ποιότητα, την ασφάλεια και την "ψυχή" των τροφίμων.

ΚΕΟΣΟΕ: Αύξηση δηλούμενων στρεμμάτων και σταφυλικής παραγωγής το 2021

ΑρχικήΝέαΑγρότεςΚΕΟΣΟΕ: Αύξηση δηλούμενων στρεμμάτων και σταφυλικής παραγωγής το 2021
spot_img

Αύξηση 2,05% ως προς τα στρέμματα (352.846 στρέμματα το 2021 έναντι 345.725 στρεμμάτων το 2020) και κατά 3,56% ως προς τη δηλούμενη παραγωγή (275.777.000 κιλά το 2021 έναντι των 266.283.017 κιλών το 2020) εμφανίζουν τα μεγέθη που αντικατοπτρίζουν οι Δηλώσεις Συγκομιδής που υπεβλήθησαν το 2021 έναντι του 2020, σύμφωνα με στοιχεία που δημοσίευσε ο Κλαδικός Εθνικός Αγροτικός Συνεταιρισμός Αμπελοοινικών Προϊόντων (ΚΕΟΣΟΕ).

   Μείωση παρατηρείται στον αριθμό των υπόχρεων υποβολής Δήλωσης Συγκομιδής, καθώς το 2021 υπεβλήθησαν 24.973 Δηλώσεις Συγκομιδής, έναντι 25.019 το 2020. Όπως σημειώνει η ΚΕΟΣΟΕ από το 2016 καταγραφηκε αύξηση των Δηλώσεων Συγκομιδής σε στρέμματα κατά 35,97% (352.846 στρέμματα το 2021 έναντι 259.491 στρεμμάτων το 2016), που δεν αντιστοιχίζεται με τον αριθμό όσων υπέβαλλαν Δήλωση Συγκομιδής τα αντίστοιχα έτη (24.973 το 2021 έναντι 25.191 το 2016).

   Σε επίπεδο αριθμού υποβληθεισών Δηλώσεων Συγκομιδής το 2021, οι περισσότερες έγιναν στη ΔΑΟΚ Ηρακλείου (2.124), ακολουθεί η ΔΑΟΚ, Αχαΐας (1.966) και η ΔΑΟΚ Κορινθίας (1.786).

   Αναφορικά με τον αριθμό δηλωθέντων στρεμμάτων τα περισσότερα εντοπίζονται στην Αχαΐα (42.165 στρέμματα), στη Βοιωτία (39.096 στρέμματα) και στην Κορινθία (31.340 στρέμματα).

   Τέλος, σύμφωνα με τα στοιχεία της ΚΕΟΣΟΕ, η Αχαΐα βρίσκεται στην πρώτη θέσε σε ότι αφορά την δηλωθείσα παραγωγή σταφυλιών σε κιλά με 58.650.719, ακολουθεί η Βοιωτία με 29.548.646 και η Λάρισα με 27.737.031.

ΑΠΕ

Όροι Αναδημοσίευσης

*Προσοχή!
H αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου ή μέρους αυτών επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το cibum.gr με ενεργό σύνδεσμο και σε καμία περίπτωση αυτολεξεί!

Ακολουθήστε το Cibum
στα Google News

Μείνετε ενημερωμένοι

Σας άρεσε το αρθρο; Εγγραφείτε για να λαμβάνεται εβδομαδιαία τα πιο σημαντικά άρθρα με θέμα τα τρόφιμα. 

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Must read

Απάτη τροφίμων: Πως μας πλασάρουν Ιαπωνική τσιπούρα για… φαγκρί! Πως μπορούμε να τα ξεχωρίζουμε

Το πελαγίσιο φαγκρί της μεσογείου Pargus pargus θεωρείται πολύ πιο ποιοτικό ψάρι και πιο ακριβό από την κόκκινη ιαπωνική τσιπούρα και η παραπλάνηση πάει σύννεφο!

Απαγορευμένο φυτοφάρμακο σε ελληνικό ελαιόλαδο: Η απάντηση της GAEA στο cibum

H GAEA λήγει τη συνεργασία με το ελαιοτριβείο - "Κυνήγι" για να εντοπιστεί ο αγρότης/ελαιοπαραγωγός - Μετά τη Δανία και τη Ρουμανία, το ελληνικό ελαιόλαδο GAEA αποσύρεται και από Νορβηγία και Γερμανία.

Ακρυλαμίδιο στο ψωμί: Πως σχηματίζεται η επικίνδυνη ουσία και πως να την αποφύγετε

Το ψωμί περιέχει αισθητά λιγότερο ακρυλαμίδιο από πατάτες και πατατάκια, αλλά λόγω του υψηλού ποσοστού κατανάλωσής του είναι ένας από τους σημαντικότερους παράγοντες που συνεισφέρουν στην καθημερινή πρόσληψη της καρκινογόνου ουσίας.
spot_img

Ροή Ενημέρωσης

spot_img
spot_img
spot_img
spot_imgspot_img

Δείτε επίσης!
Προτεινόμενα άρθρα