Παρασκευή, 9 Δεκεμβρίου, 2022
19.9 C
Athens

Το Ελληνικό website για την ποιότητα, την ασφάλεια και την "ψυχή" των τροφίμων.

Proud Farm: Επίσκεψη του Υφυπουργού Ανάπτυξης στην startup της Κοζάνης

ΑρχικήΝέαΑγρότεςProud Farm: Επίσκεψη του Υφυπουργού Ανάπτυξης στην startup της Κοζάνης
spot_img

Οι νέοι παραγωγοί της Proud Farm Group of Farmers, στην Κοζάνη οραματίζονται ένα βιώσιμο μέλλον για την ελληνική κτηνοτροφία και αιγοπροβατοτροφία

Την νεοφυή επιχείρηση (startup), Proud Farm Group of Farmers, στην Κοζάνη, που δραστηριοποιείται στην αιγοπροβατοτροφία επισκέφθηκε ο υφυπουργός Ανάπτυξης και Επενδύσεων Χρίστος Δήμας. Ο υφυπουργός σε ανάρτησή του στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης σημειώνει ότι συζήτησε για την αξιοποίηση της έρευνας, της καινοτομίας και των νέων τεχνολογιών από τη νέα γενιά της ελληνικής αιγοπροβατοτροφίας.

Συγκεκριμένα ο υφυπουργούς αναφέρει:

«Επισκέφτηκα σήμερα την startup Proud Farm Group of Farmers, που δραστηριοποιείται στον αγροδιατροφικό τομέα και την κτηνοτροφία και πιο συγκεκριμένα εστιάζει στους αιγοπροβατοτρόφους.

Η εταιρεία ξεκίνησε το 2018, από μία ομάδα νέων παραγωγών που οραματίζονται ένα βιώσιμο μέλλον για την ελληνική κτηνοτροφία και αιγοπροβατοτροφία. Σήμερα, έχει κατορθώσει να συμμετέχει σε πληθώρα ερευνητικών προγραμμάτων, διεθνών συνεδρίων και εργαστήρίων, σε clusters και υλοποιεί σημαντικά έργα που αλλάζουν την εικόνα της Ελληνικής αιγοπροβατοτροφίας, προσαρμόζοντας την στις ανάγκες της σύγχρονης εποχής.

Μάλιστα, έχουν ολοκληρώσει την κατασκευή της 1ης στον κόσμο θερμοκοιτίδας αιγοπροβατοτροφίας, η οποία παρέχει σε νέους κτηνοτρόφους, εκπαίδευση, παραγωγή εκπαιδευτικού οπτικοακουστικού υλικού, υπηρεσίες διαχειριστικής υποστήριξης κ.α

Κατά την επίσκεψη μου είχα την ευκαιρία να συζητήσω μαζί τους, να δω από κοντά την νέα γενιά της ελληνικής αιγοπροβατοτροφίας και τα καινοτόμα προϊόντα που παράγουν αξιοποιώντας την έρευνα, την καινοτομία και τις νέες τεχνολογίες».

Μείνετε ενημερωμένοι

Σας άρεσε το αρθρο; Εγγραφείτε για να λαμβάνεται εβδομαδιαία τα πιο σημαντικά άρθρα με θέμα τα τρόφιμα. 

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Must read

GFSI: τρίμηνη αποβολή του IFS. Ποιες οι συνέπειες σε επιχειρήσεις και αγορά

Η ανακοίνωση της διοικούσας επιτροπής του GFSI μιλά για θέματα ακεραιότητας, εμπιστοσύνης και εμπιστευτικότητας.

Η EE θέτει ανώτατα όρια για τις χημικές ουσίες PFAS στα τρόφιμα: Ο Κανονισμός 2022/2388

Ανώτατα όρια για την παρουσία PFOS, PFOA, PFNA και PFHxS  στα τρόφιμα καθόρισε η ΕΕ με τον κανονισμό 2022/2388 της 7ης Δεκεμβρίου προκειμένου να εξασφαλιστεί υψηλό επίπεδο προστασίας της ανθρώπινης υγείας.

Γεωπονικό Αθήνας: Τροποποίηση στις συνθήκες παραγωγής στραγγιστού γιαουρτιού για να μειωθεί το υποπροϊόν ορού γάλακτος

Πρωτοποριακή μελέτη του γεωπονικού Πανεπιστημίου Αθηνών για την μείωση του υποπροϊόντος όξινου ορού γάλακτος και την αύξηση της απόδοσης του στραγγιστού γιαουρτιού.
spot_img
spot_img

Ροή Ενημέρωσης

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_imgspot_img

Δείτε επίσης!
Προτεινόμενα άρθρα