Τετάρτη, 24 Απριλίου, 2024
19.5 C
Athens

Το Ελληνικό website για την ποιότητα, την ασφάλεια και την "ψυχή" των τροφίμων.

Σχετική μείωση του ελληνικού αμπελώνα το 2021

ΑρχικήΝέαΑγρότεςΣχετική μείωση του ελληνικού αμπελώνα το 2021
spot_img

Μείωση περίπου 4.500 στρεμμάτων, μεταξύ 2020 και 2021.

Μπορεί οι νέες φυτεύσεις να φτάνουν τα 6.300 στρέμματα ετησίως, ωστόσο ο ελληνικός αμπελώνας παρουσιάζει μια σχετική μείωση. Η έκταση του ελληνικού αμπελώνα ανέρχεται στα 636.965 στρέμματα, σύμφωνα με τα στοιχεία απογραφής ανά περιφέρεια, που απέστειλε πρόσφατα στην Commission, το τμήμα Αμπέλου Οίνου και Αλκοολούχων Ποτών του ΥΠΑΑΤ.

   Η αύξηση της τάξης του 0,28%, δηλαδή κατά 1.759 στρέμματα σε σύγκριση με το 2020 (που ήταν 635.205 στρέμματα), υπολείπεται του αριθμού των στρεμμάτων που χορηγούνται ως νέες ‘Αδειες Φύτευσης κατ’ έτος, σε ποσοστό 1%, το οποίο αντιστοιχεί περίπου στα 6.300 στρέμματα ετησίως.

   Η ετήσια αύξηση του ελληνικού αμπελώνα σε έκταση μικρότερη των 6.300 στρεμμάτων ετησίως (έκταση που αφορά τις νέες ‘Αδειες Φύτευσης), σημαίνει ότι εγκαταλείπονται αντίστοιχα εκτάσεις, περίπου ίσες με τη διαφορά της αύξησης του ελληνικού αμπελώνα ετησίως (και αφαιρουμένων των εκτάσεων που χορηγούνται ως νέες ‘Αδειες Φύτευσης).

   Συνεπώς, ενώ ο ελληνικός αμπελώνας θα έπρεπε την 31η Ιουλίου 2021 να απογράψει εκτάσεις αυξημένες κατά περίπου 6.300 στρέμματα, άρα θα έπρεπε να ανέρχεται στα 641.500 στρέμματα, καταγράφει αύξηση μόνο κατά 1.759 στρέμματα, προκύπτει δηλαδή (και εν μέσω πανδημίας) μια μείωση περίπου 4.500 στρεμμάτων, μεταξύ 2020 και 2021.

ΑΠΕ

Όροι Αναδημοσίευσης

*Προσοχή!
H αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου ή μέρους αυτών επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το cibum.gr με ενεργό σύνδεσμο και σε καμία περίπτωση αυτολεξεί!

Ακολουθήστε το Cibum
στα Google News

Μείνετε ενημερωμένοι

Σας άρεσε το αρθρο; Εγγραφείτε για να λαμβάνεται εβδομαδιαία τα πιο σημαντικά άρθρα με θέμα τα τρόφιμα. 

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Must read

Φυτοφάρμακα σε τρόφιμα: Δημοσιεύτηκε η έκθεση της EFSA για το 2022

Συστάσεις στους διαχειριστές κινδύνου για την αύξηση της αποτελεσματικότητας των ευρωπαϊκών συστημάτων ελέγχου.

ΠΡΟΣΟΧΗ στο ραβέντι σε συνταγές – Σοβαρός κίνδυνος

Το υπουργείο τροφίμων, γεωργίας και αλιείας της Δανίας προειδοποιεί: Μη τρώτε τα φύλλα από ραβέντι.

«Θα σε συναντήσω στο Greeks»: Πως η Ελληνική γαστρονομία και τα προϊόντα μας κυριαρχούν στις διεθνείς αγορές

Τα Ελληνικά προϊόντα γίνονται mainstream στον κόσμο κερδίζοντας τους καταναλωτές πολύ πέρα από την Ελληνοαμερικανική αγορά.
spot_img

Ροή Ενημέρωσης

spot_img
spot_img
spot_img
spot_imgspot_img

Δείτε επίσης!
Προτεινόμενα άρθρα