ΑρχικήΝέαΑγρότεςΣύσκεψη στο ΥπΑΑΤ για την αύξηση του κόστους σε λιπάσματα και ζωοτροφές

Σύσκεψη στο ΥπΑΑΤ για την αύξηση του κόστους σε λιπάσματα και ζωοτροφές

1 λεπτά ανάγνωσης

Η αύξηση του κόστους σε λιπάσματα και ζωοτροφές, αποτέλεσε κεντρικό θέμα στη σύσκεψη που συγκάλεσε ο υφυπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, Σίμος Κεδίκογλου, παρουσία του ΥφΑΑΤ, Γιώργου Στύλιου, στην οποία συμμετείχαν παράγοντες της αγοράς αγροτικών εφοδίων.  

   Σύμφωνα με ανακοίνωση του ΥΠΑΑΤ, όλες οι πλευρές ομόφωνα δεσμεύτηκαν για τη διατήρηση διαύλων επικοινωνίας προς την κατεύθυνση επίλυσης του ζητήματος. 

- Advertisement -

   Στη σύσκεψη έλαβαν μέρος ο πρόεδρος του Συνδέσμου Ελληνικών Βιομηχανιών Ζωοτροφών (ΣΕΒΙΖ), Βασίλης Σαλάτας, η γενική διευθύντρια του Συνδέσμου Παραγωγών και Εμπόρων Λιπασμάτων (ΣΠΕΛ), Φωτεινή Γιαννακοπούλου, ο πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος στην εταιρεία Φυτοθρεπτική Α.Β.Ε.Ε. και ιδρυτικό μέλος του Συνδέσμου Παραγωγών και Εμπόρων Λιπασμάτων (ΣΠΕΛ), Νίκος Κουτσούγερας και ο προϊστάμενος της διεύθυνσης Προστασίας Ζώων – Φαρμάκων και Κτηνιατρικών Εφαρμογών, Σπυρίδων Ντουντουνάκης. 

ΑΠΕ

- Advertisement -

Μείνετε ενημερωμένοι

Σας άρεσε το αρθρο; Εγγραφείτε για να λαμβάνεται εβδομαδιαία τα πιο σημαντικά άρθρα με θέμα τα τρόφιμα.


Google news

Ακολουθήστε μας για την άμεση ενημέρωση σας στο google news.

Must read

Σύνδεση μεταξύ χαρακτηριστικών αυτισμού και διατροφής της μητέρας στην εγκυμοσύνη διαπιστώνει μελέτη ελληνικών Πανεπιστημίων

Νέα ελληνική έρευνα εξετάζει πώς η μεσογειακή διατροφή στην εγκυμοσύνη σχετίζεται με χαρακτηριστικά του αυτισμού στην προεφηβική ηλικία.

Στο μικροσκόπιο οι έλεγχοι του ΕΦΕΤ: Νέο σύστημα αξιολόγησης της εποπτείας για την ασφάλεια τροφίμων (ΚΥΑ 56443/2026)

Η ΚΥΑ 56443/2026 θεσπίζει νέο σύστημα αξιολόγησης του ΕΦΕΤ με δείκτες απόδοσης, στόχους και ετήσια αξιολόγηση των ελέγχων ασφάλειας τροφίμων.

Σχεδόν 60 χώρες και η Ελλάδα, εμπλέκονται στο σκάνδαλο μεγάλης βιομηχανίας κρέατος – 176 follow-ups στο RASFF και συνεχείς ανακλήσεις

Η ευρωπαϊκή έρευνα επεκτείνεται με διαρκή updates, νέες χώρες, νέα προϊόντα και επίσημες ανακλήσεις λόγω άγνωστης μικροβιολογικής κατάστασης.