Τετάρτη, 21 Φεβρουαρίου, 2024
9.2 C
Athens

Το Ελληνικό website για την ποιότητα, την ασφάλεια και την "ψυχή" των τροφίμων.

Βελτίωση της Αγροτικής παραγωγής με την τεχνολογία της NEUROPUBLIC

ΑρχικήΝέαΑγρότεςΒελτίωση της Αγροτικής παραγωγής με την τεχνολογία της NEUROPUBLIC
spot_img

Η NEUROPUBLIC με «όπλο» την καινοτομία συμμετείχε στην 30ή Agrotica.

Επίκεντρο του αγροτικού κόσμου από όλη τη χώρα αλλά και την ευρύτερη περιοχή των Βαλκανίων αποτέλεσε η 30ή Διεθνής Έκθεση Γεωργικών Μηχανημάτων, Εξοπλισμού και Εφοδίων, Agrotica, η οποία υποδέχθηκε περισσότερους από 150.000 επισκέπτες από την 1 έως τις 4 Φεβρουαρίου στο Διεθνές Εκθεσιακό Κέντρο Helexpo της Θεσσαλονίκης.

Με άξονα την ψηφιοποίηση, την καινοτομία και την υψηλή τεχνολογία στην αγροτική παραγωγή, η φετινή Agrotica έθεσε για άλλη μια φορά εμφατικά τις κυρίαρχες προτεραιότητες του πρωτογενούς τομέα σε διεθνές επίπεδο.

Φυσικά, από την καταξιωμένη διοργάνωση δεν θα μπορούσε να απουσιάζει η NEUROPUBLIC, η εταιρεία που οδηγεί τις εξελίξεις στην γεωργία και, συγκεκριμένα, στον πράσινο και ψηφιακό μετασχηματισμό του αγροτικού κόσμου. Μάλιστα, η επιχείρηση Τεχνολογίας και Πληροφορικής με έδρα στον Πειραιά βρέθηκε στην Agrotica με δικό της περίπτερο όπου παρουσίασε όλες τις τελευταίες της καινοτομίες, αλλά και τα τεχνολογικά «εργαλεία» που έχει αναπτύξει προκειμένου να βοηθήσει τον αγρότη να βελτιώσει και να εξορθολογίσει την παραγωγή του. 

Αναλυτικά, ο κόσμος που πέρασε τις πύλες της φετινής Agrotica είχε την ευκαιρία να συζητήσει με τους εκπροσώπους της NEUROPUBLIC πώς μπορεί να βελτιώσει την αγροτική του παραγωγή και να δει από κοντά:

  • το gaiaTRAP, την πλέον ολοκληρωμένη λύση για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του δάκου της ελιάς, η οποία στηρίζεται σε ηλεκτρονικές δακοπαγίδες τελευταίας τεχνολογίας και ηλεκτρονική πλατφόρμα, με τη χρήση Α.Ι. (Τεχνητή Νοημοσύνη) που έχει αναπτυχθεί σε συνεργασία με τον τεχνοβλαστό Smart Sension του Ιονίου Πανεπιστημίου,
  • τις νέες λειτουργικότητες της εφαρμογής για κινητά τηλέφωνα gaiasense app και, συγκεκριμένα, τη συμβουλή θρέψης και το ισοζύγιο θρεπτικών στοιχείων που βοηθούν τον παραγωγό να υπολογίσει τις ανάγκες της καλλιέργειάς του σε θρεπτικά στοιχεία, να πάρει προσωποποιημένες συμβουλές και να επωφεληθεί από τις ενισχύσεις των Οικολογικών Προγραμμάτων,
  • τις δυνατότητες της πλατφόρμας Smart Weather by gaiasense, η οποία προσφέρει 5νθήμερη πρόγνωση καιρού σε όλη την Ελλάδα, αλλά και ιστορικά δεδομένα τελευταίου 24ώρου από τους 400 αγρομετεωρολογικούς σταθμούς του δικτύου gaiasense.

Την ίδια στιγμή, από το πρόγραμμα δεν έλειψαν οι εκδηλώσεις. Έτσι, η NEUROPUBLIC διοργάνωσε την Παρασκευή 2 Φεβρουαρίου δείπνο εργασίας με τίτλο «Η Κοινή Αγροτική Πολιτική σήμερα και στο μέλλον: οικολογικός και ψηφιακός μετασχηματισμός για μια βιώσιμη ελληνική γεωργία» και την παρουσία εκλεκτών εκπροσώπων του πολιτικού, ακαδημαϊκού, επιχειρηματικού και αγροτικού κόσμου.

Συγκεκριμένα, στην εκδήλωση, την κεντρική ομιλία πραγματοποίησε ο Υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, κ. Λευτέρης Αυγενάκης, ενώ συμμετείχαν με τοποθετήσεις τους οι κ.κ. Χριστόδουλος Αντωνιάδης, Πρόεδρος της NEUROPUBLIC, Χρήστος Αυγουλάς, Πρόεδρος της GAIA ΕΠΙΧΕΙΡΕΙΝ, Ρόζα Γαργαλάκου, Διευθύνουσα Σύμβουλος της NEUROPUBLIC, Paolo de Castro, Μέλος Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου, πρώην Πρόεδρος της Επιτροπής Γεωργίας & Ανάπτυξης της Υπαίθρου του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου, Catherine Geslain-Lannéelle, Διευθύντρια Δ/νσης Στρατηγικής & Ανάλυσης Πολιτικής της Γενικής Δ/νσης Γεωργίας & Ανάπτυξης της Υπαίθρου της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, Γιώργος Κατσούλης, Πρόεδρος Συνδέσμου Αγροτικών και Συνεταιριστικών Οργανώσεων και Επιχειρήσεων Ελλάδας (ΣΑΣΟΕΕ), και Έλλη Τσιφόρου, Διευθύνουσα Σύμβουλος της GAIA ΕΠΙΧΕΙΡΕΙΝ.

Επιχειρήσεις από όλο το φάσμα της αγροτικής παραγωγής και τεχνολογίας, πληθώρα συνδέσμων, οργανισμών και φορέων, αλλά και εκπαιδευτικά ιδρύματα, καθώς απλοί αγρότες βρέθηκαν στους χώρους της 30ής Agrotica προκειμένου να φέρουν στο προσκήνιο όλα τα κρίσιμα ζητήματα της ελληνικής γεωργίας, αλλά και τη δυναμική του πρωτογενούς τομέα, ενώ δεν παρέλειψαν να αναδείξουν τα προϊόντα, τις υπηρεσίες, τις καινοτομίες και την τεχνολογία που αλλάζουν το «πρόσωπο» της αγροδιατροφής.

Λίγα λόγια για τη NEUROPUBLIC

Η NEUROPUBLIC αποτελεί μία από τις μεγαλύτερες και πιο δυναμικές εταιρείες Πληροφορικής και Τεχνολογίας στην Ελλάδα, με εξειδίκευση στην ανάπτυξη ολοκληρωμένων πληροφοριακών συστημάτων και εφαρμογών υψηλών απαιτήσεων σε web και cloud περιβάλλον.

Η εταιρεία δραστηριοποιείται στους τομείς της γεωργίας, των τηλεπικοινωνιών, της αμυντικής και αεροδιαστημικής βιομηχανίας, της παρατήρησης Γης, της μηχανογράφησης οργανισμών του δημόσιου και ιδιωτικού τομέα και της ψηφιακής τεκμηρίωσης, ενώ διαθέτει μεγάλη εμπειρία και εξειδίκευση στην ανάπτυξη προϊόντων και υπηρεσιών πληροφορικής και τεχνολογίας για τον αγροδιατροφικό τομέα.

Στόχος της, να καλύψει τις ανάγκες της δημόσιας διοίκησης και του αγροδιατροφικού τομέα για την επιτυχημένη πράσινη και ψηφιακή τους μετάβαση, σύμφωνα με τις επιταγές της Ευρωπαϊκής Πράσινης Συμφωνίας, μέσα από την ανάπτυξη εξειδικευμένων πληροφοριακών συστημάτων και την παροχή ολοκληρωμένων προϊόντων και υπηρεσιών.

Oι συνολικές επενδύσεις της εταιρείας την τελευταία δεκαετία ξεπερνάνε τα €10 εκ. και περιλαμβάνουν την ανέγερση ενός σύγχρονου, ιδιόκτητου κτηρίου 1.700 τ.μ. στον Πειραιά με Data Center τελευταίας τεχνολογίας, μέσω του οποίου η εταιρεία παρέχει cloud υπηρεσίες, καθώς και το επίσης ιδιόκτητο νεόδμητο κτήριο gaiasense HUB, συνολικής επιφάνειας 3.400 τ.μ.

Αξίζει να σημειωθεί ότι το 2021, η Τράπεζα Πειραιώς, συμμετείχε στο μετοχικό κεφάλαιο της NEUROPUBLIC με μειοψηφικό ποσοστό, ενώ το 2023 ολοκληρώθηκε και η συμμετοχή του LATSCO FAMILY OFFICE, επίσης με μειοψηφικό ποσοστό, στην εταιρεία. 

Η παραπάνω συνεργασία αποτελεί το επιστέγασμα του κοινού οράματος των τριών εταίρων, με σημεία αναφοράς τη βιώσιμη ανάπτυξη του αγροδιατροφικού τομέα, αλλά και την αντιμετώπιση των προκλήσεων της κλιματικής αλλαγής.

Εδώ και 20 χρόνια, η NEUROPUBLIC παρέχει υπηρεσίες υψηλού επιπέδου σε οργανισμούς και επιχειρήσεις της ελληνικής αλλά και της διεθνούς αγοράς. Σήμερα, περισσότεροι από 800.000 τελικοί χρήστες στους τομείς της γεωργίας και της Δημόσιας Διοίκησης χρησιμοποιούν με επιτυχία τα προϊόντα και τις υπηρεσίες της.

Ακολουθήστε το Cibum
στα Google News

spot_img

Μείνετε ενημερωμένοι

Σας άρεσε το αρθρο; Εγγραφείτε για να λαμβάνεται εβδομαδιαία τα πιο σημαντικά άρθρα με θέμα τα τρόφιμα. 

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Must read

Καλά νέα! Στις κορυφαίες θέσεις η Ελλάδα στην υγιεινή των χεριών κατά την προετοιμασία τροφίμων – Του Δ. Μίχου

Οδηγίες υγιεινής προς τις επιχειρήσεις τροφίμων και τους καταναλωτές.

Προσοχή: Και άλλη δημοφιλής και δυνητικά επικίνδυνη σοκολάτα κυκλοφορεί στην Ελλάδα

Ειδοποίηση RASFF σε 9 χώρες, μεταξύ των οποίων και η Ελλάδα για επικίνδυνη σοκολάτα.

Προσοχή: Ειδοποίηση από την mattilsynet για επικίνδυνο τσάι για έγκυες και όσες θέλουν να κάνουν παιδί

Στην Ελλάδα διαφημίζεται ως χαλαρωτικό και ιδανικό για την αντιμετώπιση του στρες.
spot_img

Ροή Ενημέρωσης

spot_img
spot_img
spot_img
spot_imgspot_img

Δείτε επίσης!
Προτεινόμενα άρθρα