Τετάρτη, 21 Φεβρουαρίου, 2024
9.2 C
Athens

Το Ελληνικό website για την ποιότητα, την ασφάλεια και την "ψυχή" των τροφίμων.

Γιατί ωραίες γυναίκες είναι με υπέρβαρους άνδρες; Και όμως… έγινε επιστημονική έρευνα!

ΑρχικήΟικιακάLIFEΓιατί ωραίες γυναίκες είναι με υπέρβαρους άνδρες; Και όμως... έγινε επιστημονική έρευνα!
spot_img

Επιστημονική έρευνα έδειξε πόσο πρέπει να αυξηθεί το εισόδημα ενός άντρα για κάθε κιλό που παίρνει, ώστε να ελκύει ωραίες γυναίκες.

   Σίγουρα κάποια στιγμή έχουμε συναντήσει πολύ όμορφες γυναίκες με πολύ πλούσιους αλλά υπέρβαρους άνδρες (ή τουλάχιστον φαινομενικά όχι ισάξιες τους) και σίγουρα έχουμε ακούσει έστω έναν να αναρωτιέται για αυτή τη συσχέτιση. Στην πραγματικότητα, τις γυναίκες δεν τις ενοχλεί το βάρος ενός άνδρα όταν είναι πλούσιος, και δεν χρειαζόμασταν μια μελέτη να μας το πει, ωστόσο μια έρευνα έχει βρει την αναλογία. για το κατά πόσο θα πρέπει να αυξάνεται το εισόδημα ανά κιλό σωματικό βάρους, προκειμένου ένας άνδρας να διατηρήσει το ίδιο επίπεδο γυναικών δίπλα του.

    Ο οικονομολόγος του Πανεπιστημίου Κολούμπια, Pierre-Andre Chiappori, διαπίστωσε ότι για κάθε 10% αύξηση του δείκτη μάζας σώματος, οι άγαμοι άνδρες πρέπει να αυξάνουν τον μισθό τους κατά 2% για να διατηρήσουν τους συντρόφους τους στο ίδιο επίπεδο. Συνεπώς ένας άνδρας που ζυγίζει 90 κιλά και κερδίζει 100.000 δολάρια θα χρειαζόταν αύξηση μισθού 2.000 δολαρίων αν έβαζε 10 κιλά, εκτός αν ήθελε να βγει ραντεβού με λιγότερο ελκυστικές γυναίκες, ανέφερε η New York Post. Σε αντίθετη περίπτωση, η μελέτη διαπίστωσε ότι μια γυναίκα μπορεί να αντισταθμίσει την αύξηση του βάρους με το να γίνει πιο μορφωμένη.

   Σύμφωνα με το έγγραφο «Fatter Attraction», οι άγαμοι χρησιμοποιούν τη φυσική και κοινωνικο-οικονομική ελκυστικότητα ως βασικά κριτήρια όταν αναζητούν άτομα για ραντεβού. Ο καθηγητής Chiappori διαπίστωσε ότι άλλοι παράγοντες, όπως η αίσθηση του χιούμορ, ήταν λιγότερο σημαντικοί.

   Η έρευνα σε 667 λευκά ζευγάρια Αμερικανών από την Panel Study for Income Dynamics διαπίστωσε ότι τόσο οι άνδρες όσο και οι γυναίκες προτιμούν τους αδύνατους και πλούσιους συζύγους από τους υπέρβαρους και τους φτωχούς. Όμως, παρά το γεγονός ότι μια φόρμουλα επεξεργάστηκε το πόσα επιπλέον χρήματα πρέπει να κερδίσει ένας άνδρας ή πόσο πιο μορφωμένη πρέπει να είναι μια γυναίκα, αν βάλει βάρος, ο καθηγητής Chiappori είπε ότι υπάρχει μια ευκολότερη λύση. Είπε στη New York Post: «Είναι πιο εύκολο να αλλάξεις ΔΜΣ παρά να αλλάξεις το μισθό ή το μορφωτικό σου επίπεδο».

   Στο μεταξύ έρευνες δείχνουν πως ακόμα και οι πλούσιες γυναίκες νοιάζονται περισσότερο για το εισόδημα του άνδρα παρά το όποιο βάρος, ενώ οι πλούσιοι άνδρες νοιάζονται περισσότερο για την εμφάνιση και επιλέγουν τις λεπτές γυναίκες. Σύμφωνα με έρευνα που πραγματοποιήθηκε το 2016 από ερευνητές στο Πανεπιστήμιο Chapman στο Orange της Καλιφόρνια, σε 28.000 ετεροφυλόφιλους άνδρες και γυναίκες ηλικίας μεταξύ 18 και 75 ετών, οι άνδρες με υψηλότερα εισοδήματα έδειξαν ισχυρότερες προτιμήσεις για γυναίκες με λεπτό σώμα, ενώ οι γυναίκες με υψηλότερα εισοδήματα προτιμούσαν άνδρες που είχαν σταθερό εισόδημα ή έβγαζαν παρόμοια χρήματα.

    Οι ερευνητές πήραν συνέντευξη από ανθρώπους σε ένα διαδικτυακό ερωτηματολόγιο σχετικά με τις ιδιότητες που θεωρούν σημαντικές σε έναν σύντροφο. «Αυτό που μας εξέπληξε πραγματικά ήταν πόσο σημαντική ήταν αυτή η διαφορά μεταξύ ανδρών και γυναικών», λέει ο David Frederick, επίκουρος καθηγητής στην ψυχολογία υγείας στο Πανεπιστήμιο Chapman και συν-συγγραφέας της μελέτης. Οι γυναίκες ένιωθαν ότι ήταν πιο σημαντικό ο σύντροφός τους να έβγαζε τουλάχιστον τόσα χρήματα με εκείνους (46% έναντι 24% των ανδρών) και να είχαν μια επιτυχημένη καριέρα (61% έναντι 33% των ανδρών), ενώ οι άνδρες προτιμούσαν ένα λεπτό σώμα (80 % έναντι 58% των γυναικών).

   Ομοίως και οι περισσότερο μορφωμένοι άνδρες είχαν επίσης ισχυρότερες προτιμήσεις για γυναίκες συντρόφους που ήταν «καλές» και λεπτές, ενώ αυτό δεν απασχολούσε ιδιαίτερα τις γυναίκες. Περίπου το 95% των ανδρών με ανώτερο πτυχίο είπαν ότι είναι «ουσιώδες» η σύντροφός τους να έχει «καλή εμφάνιση» έναντι 77% όσων έχουν γυμνασιακή ή μικρότερη εκπαίδευση και το 84% αυτών των ανδρών είπε ότι είναι απαραίτητο η σύντροφός τους να είναι λεπτή έναντι μόλις 12% εκείνων που έχουν βγάλει μόνο το λύκειο.

    Τα στοιχεία αυτά δυστυχώς επιβεβαιώνουν τα χειρότερα στερεότυπα για το φύλο που υποδηλώνει ότι το παιχνίδι γνωριμιών δεν έχει προχωρήσει πολύ τα τελευταία 100 χρόνια. Σύμφωνα βέβαια με τον Frederick, κανένα φύλο μπορεί να μην είναι ρηχό, αλλά μπορεί να κάνει την επιλογή του συντρόφου λόγω εκατομμυρίων ετών εξέλιξης. «Τα θηλυκά πτηνά επιλέγουν τα αρσενικά με την πιο ωραία φωλιά και σε πολλά έντομα, το θηλυκό επιλέγει ένα αρσενικό που της προσφέρει ένα ωραίο δώρο θηράματος που έχει αιχμαλωτίσει», λέει. Τα αδύνατα σώματα συνδέονται με τη νεότητα καθώς ο μεταβολισμός του σώματος επιβραδύνεται καθώς μεγαλώνει κανείς και, ως εκ τούτου, θα μπορούσε να αντιπροσωπεύει τη γονιμότητα για τους άνδρες, προσθέτει ο Frederick, ενώ οι γυναίκες δίνουν προσοχή σε πράγματα που ενισχύουν την επιβίωσή τους και της οικογένειάς τους.

Οι πολιτιστικοί παράγοντες, φυσικά, μπορούν να επηρεάσουν σε μεγάλο βαθμό την έκταση αυτών των προτιμήσεων, λέει. Η εκτίμηση των χρημάτων και της εμφάνισης πάνω από την προσωπικότητα μπορεί να φαίνεται λίγο επιφανειακή, ωστόσο δεν είναι. «Δεν νομίζω ότι αυτό είναι καθόλου επιφανειακό», λέει η Jacqueline Whitmore, η ιδρύτρια του The Protocol School of Palm Beach. «Μιλώντας ως γυναίκα, οι περισσότερες γυναίκες μιας συγκεκριμένης ηλικίας θέλουν ασφάλεια, αλλά θέλουμε επίσης κάποιον που δεν φαίνεται, δεν συμπεριφέρεται και δεν ντύνεται σαν “τρολ”. Μια γυναίκα πρέπει να τηρεί τα πρότυπά της». Όμως, προσθέτει, ο χαρακτήρας είναι εξίσου σημαντικός. «Η ζωή είναι πολύ μικρή για να συμβιβαστείς με κάποιον που δεν σου φέρεται καλά. Το να είσαι ευγενικός και να έχεις καλούς τρόπους βοηθά επίσης».

https://www.dailymail.co.uk/femail/article-2047078/Women-dont-mind-fat-men-long-rich.html

https://nypost.com/2016/03/31/rich-women-like-rich-men-and-rich-men-like-slender-women/

Ακολουθήστε το Cibum
στα Google News

spot_img

Μείνετε ενημερωμένοι

Σας άρεσε το αρθρο; Εγγραφείτε για να λαμβάνεται εβδομαδιαία τα πιο σημαντικά άρθρα με θέμα τα τρόφιμα. 

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Must read

Καλά νέα! Στις κορυφαίες θέσεις η Ελλάδα στην υγιεινή των χεριών κατά την προετοιμασία τροφίμων – Του Δ. Μίχου

Οδηγίες υγιεινής προς τις επιχειρήσεις τροφίμων και τους καταναλωτές.

Προσοχή: Και άλλη δημοφιλής και δυνητικά επικίνδυνη σοκολάτα κυκλοφορεί στην Ελλάδα

Ειδοποίηση RASFF σε 9 χώρες, μεταξύ των οποίων και η Ελλάδα για επικίνδυνη σοκολάτα.

Προσοχή: Ειδοποίηση από την mattilsynet για επικίνδυνο τσάι για έγκυες και όσες θέλουν να κάνουν παιδί

Στην Ελλάδα διαφημίζεται ως χαλαρωτικό και ιδανικό για την αντιμετώπιση του στρες.
spot_img

Ροή Ενημέρωσης

spot_img
spot_img
spot_img
spot_imgspot_img

Δείτε επίσης!
Προτεινόμενα άρθρα