Μετάβαση στο περιεχόμενο
Δευτέρα, 17 Μαρτίου, 2025
16.6 C
Athens

Το Ελληνικό website για την ποιότητα, την ασφάλεια και την "ψυχή" των τροφίμων.

Βερίκοκα: Εκτίμηση παραγωγής για το 2024 – Incofruit Hellas

ΑρχικήΝέαΑγρότεςΒερίκοκα: Εκτίμηση παραγωγής για το 2024 – Incofruit Hellas
spot_img

Τα στοιχεία, δείχνουν πτώση στη γαλλική και ιταλική παραγωγή.

Οι εκτιμήσεις για την παραγωγή βερίκοκου στην Ευρώπη ανέρχονται στους 523.986 τόνους φέτος. Βάσει στοιχείων της Europêche, αυτός ο όγκος είναι αμετάβλητος σε σχέση με πέρυσι και 2% αυξημένος σε σχέση με τον μέσο όρο της πενταετίας για την περίοδο 2018-2022. Τα στοιχεία, δείχνουν πτώση στη γαλλική και ιταλική παραγωγή.

- Advertisement -

Στην Ιταλία, τον μεγαλύτερο παραγωγό της Ευρώπης, η παραγωγή εκτιμάται σε 214.282 τόνους βερίκοκα (παρόμοια ποσότητα με την περασμένη περίοδο, αλλά 7% μειωμένη από τον μέσο όρο της πενταετίας). Αυτό οφείλεται στη σταδιακή μείωση της καλλιεργούμενης έκτασης των τελευταίων ετών.

Η παραγωγή στην Ισπανία εκτιμάται σε 134.352 τόνους βερίκοκα (46% περισσότερα από την περασμένη σεζόν και 29% από τον μέσο όρο της πενταετίας). Υπάρχει σημαντική διακύμανση ανάλογα με την περιοχή.

Στην περίπτωση της Γαλλίας, η χώρα πρόκειται να παράγει 87.852 τόνους, σημειώνοντας πτώση 29% σε σχέση με το 2023 και 13% κάτω από τον μέσο όρο 18-22 μείωση που οφείλεται σε δυσμενείς καιρικές συνθήκες

Η ελληνική παραγωγή πρόκειται να ανακάμψει αυτή τη σεζόν με πρόβλεψη 87.500 τόνων, 6% μειωμένη σε σχέση με το 2023 αλλά 13% πάνω από τον μέσο όρο της πενταετίας. Αλλά θα υπάρξει μια μικρή μείωση στις πιο πρώιμες ποικιλίες λόγω των υψηλών θερμοκρασιών του χειμώνα.

spot_img

Ακολουθήστε το Cibum
στα Google News

Γραφτείτε στο newsletter του cibum

Μείνετε ενημερωμένοι

Σας άρεσε το αρθρο; Εγγραφείτε για να λαμβάνεται εβδομαδιαία τα πιο σημαντικά άρθρα με θέμα τα τρόφιμα. 

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Must read

Καλλυντικά και είδη προσωπικής φροντίδας: Ο κίνδυνος από τη χρήση τους και η εξωσωματική γονιμοποίηση – Της Ελένης Τσαγκά

Γιατί τον τελευταίο καιρό ανακαλούνται τόσα πολλά προϊόντα περιποίησης και ομορφιάς;

Τούρτες στα ελληνικά ζαχαροπλαστεία: Γιατί έχουν την ίδια (άνοστη) γεύση

Απογοήτευση από τις τούρτες που μας "σερβίρουν" τα ελληνικά ζαχαροπλαστεία

Νωπό Γάλα: Άγνοια κινδύνου των καταναλωτών για μόλυνση από γρίπη των πτηνών

Πολλοί καταναλωτές δεν γνωρίζουν τον κίνδυνο μόλυνσης από γρίπη των πτηνών καταναλώνοντας νωπό γάλα
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Ροή Ενημέρωσης

spot_img
spot_img
spot_img
spot_imgspot_img

Δείτε επίσης!
Προτεινόμενα άρθρα