ΑρχικήΝέαΑγρότεςΥΠΑΑΤ: 40 εκατ. ευρώ για προγράμματα κατάρτισης αγροτών

ΥΠΑΑΤ: 40 εκατ. ευρώ για προγράμματα κατάρτισης αγροτών

2 λεπτά ανάγνωσης

Τα προγράμματα κατάργησης θα έχουν διάρκεια 50 ή 75 ωρών

Σε 40 εκατ. ευρώ ανέρχεται ο προϋπολογισμός για προγράμματα κατάρτισης των αγροτών, στο πλαίσιο του Στρατηγικού Σχεδίου της Κοινής Αγροτικής Πολιτικής 2023-2027, σύμφωνα με την προδημοσίευση της πρόσκλησης από το υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων.

- Advertisement -

Δικαιούχοι είναι φορείς εθνικής εμβέλειας, ενώ ωφελούμενοι είναι οι ενήλικες αγρότες (γεωργοί, κτηνοτρόφοι, μελισσοκόμοι κ.ά.). Επιπλέον, ανά πρόγραμμα θα καθορίζονται ειδικοί όροι ή προτεραιότητες συμμετοχής.

Σημειώνεται ότι η νέα δράση αφορά βραχυχρόνια προγράμματα κατάρτισης που καλύπτουν θεματικές ενότητες συναφείς με τους ειδικούς στόχους του ΣΣ ΚΑΠ και τις ανάγκες της σύγχρονης παραγωγής. Η συμμετοχή είναι δωρεάν για τους ωφελούμενους, οι οποίοι θα επιμορφώνονται από πιστοποιημένους παρόχους επαγγελματικής κατάρτισης.

- Advertisement -

Τα προγράμματα κατάργησης θα έχουν διάρκεια 50 ή 75 ωρών, και απαρτίζονται από το σκέλος της θεωρητικής κατάρτισης (60-80% της συνολικής διάρκειας) και το σκέλος της πρακτικής άσκησης (20-40% της συνολικής διάρκειας).

- Advertisement -

Μείνετε ενημερωμένοι

Σας άρεσε το αρθρο; Εγγραφείτε για να λαμβάνεται εβδομαδιαία τα πιο σημαντικά άρθρα με θέμα τα τρόφιμα.


Google news

Ακολουθήστε μας για την άμεση ενημέρωση σας στο google news.

Must read

ΚΥΑ Ανθυγιεινού Επιδόματος στο ΥΠΑΑΤ: Το μνημείο ανισότητας που δημιουργεί υπαλλήλους δύο ταχυτήτων

Η νέα απόφαση διαχωρίζει την «ευπαθή ομάδα» των Κτηνιάτρων από τους «απρόσβλητους Χημικούς, Γεωπόνους και Βιολόγους στα εργαστήρια και τα κλιμάκια ελέγχων του ΕΦΕΤ, υπονομεύοντας τη συλλογική προσπάθεια και την κοινή λογική

Λούπινο σε αλεύρι, ψωμί και καφέ: Η ΕΕ ζητά εντατική παρακολούθηση αλκαλοειδών που συνδέονται με δηλητηριάσεις

Νέα ευρωπαϊκή σύσταση για το λούπινο μετά τις ανησυχίες για τοξικά αλκαλοειδή και περιστατικά δηλητηρίασης

Μακαρόνια με κιμά από… σκουλήκια: Έξαλλος το Τάσος στο νέο επεισόδιο της επιστημονικής κομεντί «Τάσος και Μαίρη»

Οι ευρωπαϊκές μελέτες για τρόφιμα με έντομα φέρνουν ένταση στο σπίτι του Τάσου και της Μαίρης, όταν η συζήτηση φτάνει στα μακαρόνια με αλεσμένα σκουλήκια και στο αλεύρι από γρύλους