Τετάρτη, 15 Ιανουαρίου, 2025
9.7 C
Athens

Το Ελληνικό website για την ποιότητα, την ασφάλεια και την "ψυχή" των τροφίμων.

Ερασιτέχνης ψαράς στα… “δίχτυα” του λιμενικού – Μάζεψε 3.000 αχινούς σε ένα πρωινό!

ΑρχικήΝέαΑλιείαΕρασιτέχνης ψαράς στα… “δίχτυα” του λιμενικού – Μάζεψε 3.000 αχινούς σε ένα πρωινό!
spot_img

Υπερέβη το μέγιστο όριο κατά… 15.000%!

Χθες το μεσημέρι, στο πλαίσιο περιπολίας, εντοπίστηκε από στελέχη της Λιμενικής Αρχής Λάρυμνας ένας 29χρονος, να έχει αλιεύσει με ελεύθερη κατάδυση τρεις χιλιάδες είκοσι τεμάχια αχινούς, (3.020) υπερβαίνοντας το επιτρεπόμενο όριο των είκοσι τεμαχίων ανά ημέρα, ανά αλιέα, στη θαλάσσια περιοχή ¨ΓΛΥΣΤΡΑ ΛΕΚΟΥΝΑΣ¨ στη Μαλεσίνα.

Η νομοθεσία ορίζει πως, για τους κατόχους ερασιτεχνικής άδειας επιτρέπεται η αλίευση 30 αχινών ανά σκάφος, ενώ ο απλός ερασιτέχνης ψαράς επιτρέπεται να μαζέψει μέχρι 20.

Από το Γ’ Λιμενικό Τμήμα Λάρυμνας του Κεντρικού Λιμεναρχείου Χαλκίδας κινήθηκε η διαδικασία επιβολής των προβλεπόμενων διοικητικών κυρώσεων, ενώ τα αλιεύματα κατασχέθηκαν και στη συνέχεια επαναποντίστηκαν στη θάλασσα.

Οι λιμενικές αρχές διενεργούν συνέχεια περιπολίες και όχι άδικα, καθώς τα περιστατικά παράνομης αλιείας αχινών είναι απανωτά. Υπενθυμίζεται το περιστατικό του Ιανουαρίου όπου ερασιτέχνης αλιέας είχε αλιεύσει 320 τεμάχια αχινών στον Ευβοϊκό κόλπο, η παράνομη αλίευση 4.000 αχινών τον περασμένο Δεκέμβριο στη Χαλκίδα, καθώς και οι 7.000 αχινοί στις αρχές του ίδιου μήνα από ερασιτέχνες ψαράδες και σε απαγορευτική περίοδο.

Ακολουθήστε το Cibum
στα Google News

Μείνετε ενημερωμένοι

Σας άρεσε το αρθρο; Εγγραφείτε για να λαμβάνεται εβδομαδιαία τα πιο σημαντικά άρθρα με θέμα τα τρόφιμα. 

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Must read

Μην το φοβάστε… Πέντε φλιτζάνια καφέ κάνουν καλό σε άτομα με καρδιακή αρρυθμία

Ερευνητές παρακολούθησαν 2.400 ανθρώπους με κολπική μαρμαρυγή για τρία χρόνια.

Εκατοντάδες οι δηλητηριάσεις από νωπό γάλα και τυριά – Τι ισχύει στην Ελλάδα για τα τυριά από νωπό γάλα – Του Γ. Μορφονιού*

Ο Επιστήμονας Τροφίμων Γιώργος Μορφονιός ξεκαθαρίζει το τοπίο για τους κανονισμούς και τις προϋποθέσεις που ισχύουν στην Ελλάδα, για την παραγωγή τυριών από γάλα που δεν έχει υποβληθεί σε διαδικασία παστερίωσης.
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Ροή Ενημέρωσης

spot_img
spot_img
spot_img
spot_imgspot_img

Δείτε επίσης!
Προτεινόμενα άρθρα

Μετάβαση στο περιεχόμενο