ΑρχικήΝέαΑλιείαΚατασχέθηκαν 256 κιλά αλιευμάτων από την Ιχθυόσκαλα νέας Μηχανιώνας

Κατασχέθηκαν 256 κιλά αλιευμάτων από την Ιχθυόσκαλα νέας Μηχανιώνας

1 λεπτά ανάγνωσης

Ελλείψεις στην ιχνηλασιμότητα και μη αναγραφή ζώνης αλίευσης και επιστημονικής ονομασίας.

Σε αλιευτικούς ελέγχους που πραγματοποιήθηκαν χθες στην ιχθυόσκαλα Ν. Μηχανιώνας από στελέχη της οικείας Λιμενικής Αρχής, κατασχέθηκαν συνολικά διακόσια πενήντα έξι κιλά ιχθύες και μαλάκια για παραβάσεις περί μη αναγραφής επιστημονικής ονομασίας των ειδών και της ζώνης αλίευσης σε παραστατικό εμπορίας – διακίνησης καθώς και για ιχθυοκιβώτια τα οποία δεν τηρούσαν τις προδιαγραφές περί ιχνηλασιμότητας.

- Advertisement -

Από το Α΄ Λιμενικό Τμήμα Νέας Μηχανιώνας του Κεντρικού Λιμεναρχείου Θεσσαλονίκης, βεβαιώθηκαν συνολικά δέκα (10) παραβάσεις, ενώ το σύνολο των ανωτέρω αλιευμάτων, φυλάσσονται σε ψυκτικό θάλαμο προκειμένου να διατεθούν σε ευαγή ιδρύματα.

Υπενθυμίζεται πως και πριν από λίγες ημέρες στην Ιχθυόσκαλα Νέας Μηχανιώνας οι αρχές κατάσχεσαν σχεδόν 100 κιλά ψάρια για παραβάσεις περί ιχνηλασιμότητας, ενώ τον Δεκέμβριο από την ίδια ιχθυαγορά κατασχέθηκαν 60 κιλά μπακαλιάροι διαστάσεων 13-19 εκατοστών, δηλαδή κάτω του επιτρεπόμενου ελάχιστου μεγέθους των 20 εκατοστών.

Μείνετε ενημερωμένοι

Σας άρεσε το αρθρο; Εγγραφείτε για να λαμβάνεται εβδομαδιαία τα πιο σημαντικά άρθρα με θέμα τα τρόφιμα.


Google news

Ακολουθήστε μας για την άμεση ενημέρωση σας στο google news.

Must read

Μπορούν τα αποξηραμένα τρόφιμα και τα μπαχαρικά να κρύβουν σαλμονέλα; Νέα μέθοδος αξιολογεί τον κίνδυνο

Νέο επιστημονικό πλαίσιο επιχειρεί να ξεχωρίσει τα αποξηραμένα συστατικά με τον υψηλότερο μικροβιολογικό κίνδυνο και να δείξει πότε απαιτείται πρόσθετη επεξεργασία

Τα δύο πιο κοινά γλυκαντικά συνδέθηκαν με ανησυχητικές αλλαγές στον οργανισμό ακόμη και δύο γενιές αργότερα

Βρίσκονται σε αναψυκτικά, γιαούρτια, γλυκά, μπάρες και δεκάδες προϊόντα χωρίς ζάχαρη – Τι έδειξε νέα μελέτη

Αύγουστος 2026: Μηνιαία Ανασκόπηση Ευρωπαϊκής Νομοθεσίας Τροφίμων

Οι σημαντικότερες νομοθετικές εξελίξεις για τα τρόφιμα στην Ευρωπαϊκή Ένωση, κάθε μήνα στο cibum.