Τετάρτη, 10 Αυγούστου, 2022
26.6 C
Athens

Το Ελληνικό website για την ποιότητα, την ασφάλεια και την "ψυχή" των τροφίμων.

Αλλάζει χέρια η «Δωδώνη» – Γιατί έρχεται «δυνατή» συνεργασία με ΔΕΛΤΑ

ΑρχικήΝέαΑλλάζει χέρια η «Δωδώνη» - Γιατί έρχεται «δυνατή» συνεργασία με ΔΕΛΤΑ
spot_img

cibum team

«Δυνατή» συνεργασία ανάμεσα στη ΔΕΛΤΑ και τη «Δωδώνη» φέρνει η εξαγορά του πλειοψηφικού πακέτου της τελευταίας από το fund CVC Capital Partners, στο οποίο ήδη ανήκει η Vivartia, θυγατρική της οποίας είναι η ΔΕΛΤΑ.

Η Επιτροπή Ανταγωνισμού σε συνεδρίασή της την Πέμπτη 5 Αυγούστου, όπως σας ενημέρωσε το cibum.gr, ενέκρινε ομόφωνα την απόκτηση αποκλειστικού ελέγχου της γαλακτοβιομηχανίας «Δωδώνη» από την εταιρεία Venetiko Holdings ΜΑΕ.

Όπως έκρινε, η εν λόγω συγκέντρωση δεν προκαλεί σοβαρές αμφιβολίες ως προς το συμβατό αυτής με τις απαιτήσεις λειτουργίας του ανταγωνισμού στις επιμέρους αγορές στις οποίες αφορά.

Υπενθυμίζεται ότι η εταιρεία Venetiko Holdings συστάθηκε στις 23 Μαρτίου 2021 στην Ελλάδα και ελέγχεται εμμέσως από τη CVC Capital Partners.

Μετά την απόφαση της Επιτροπής Ανταγωνισμού, οι Vivartia και «Δωδώνη» σχεδιάζουν ένα ευρύ πλάνο συνεργειών στη Βόρεια και τη Νότια Ελλάδα.

Τα ισχυρά «χαρτιά» της «Δωδώνης» είναι η φέτα, εκεί όπου η ΔΕΛΤΑ υστερεί σημαντικά, και το δίκτυο στη Βόρεια Ελλάδα. Από την άλλη, η ΔΕΛΤΑ μέσω του ευρύτατου δικτύου διανομής γάλακτος μπορεί να ενισχύσει την παρουσία των άλλων προϊόντων της «Δωδώνη», όπως το γιαούρτι, σε όλη τη χώρα.

 

Μείνετε ενημερωμένοι

Σας άρεσε το αρθρο; Εγγραφείτε για να λαμβάνεται εβδομαδιαία τα πιο σημαντικά άρθρα με θέμα τα τρόφιμα. 

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

spot_img
spot_img

Must read

Ίδιο brand, χαμηλότερη ποιότητα – Προϊόντα δύο ταχυτήτων σε χώρες της Ευρώπης

Τα προϊόντα που πωλούνται με την ίδια εμπορική ονομασία και συσκευασία πρέπει να έχουν την ίδια σύνθεση σε κάθε χώρα της ΕΕ. Τα στοιχεία όμως, παραπέμπουν σε αθέμιτες πρακτικές μεγάλων εταιρειών τροφίμων

Υδροξυτυροσόλη ως πρόσθετο: Οι Έλληνες, πρωταθλητές στην πρόσληψη φαινολών μέσω της επιτραπέζιας ελιάς

Επιστημονική έρευνα Ισπανών για την πρόσληψη υδροξυτυροσόλης που υπάρχει σε ελιές, ελαιόλαδο και κρασί. στον Ευρωπαϊκό πληθυσμό - Οι δυνατότητες χρήσης της ως πρόσθετο τροφίμων

ChitoFOODS: Ελληνική καινοτομία για νέες εφαρμογές τροφίμων

Το ChitoFOODS είναι ένα πρωτοποριακό ερευνητικό έργο από Έλληνες επιστήμονες, που ασχολείται με νανοσωματίδια και μεμβράνες με βάση τη χιτοζάνη, με εκχυλίσματα παραπροϊόντων αγροδιατροφής για νέες εφαρμογές τροφίμων.
spot_img
spot_img

Ροή Ενημέρωσης

spot_img
spot_img
spot_img
spot_imgspot_img

Δείτε επίσης!
Προτεινόμενα άρθρα