Σάββατο, 13 Αυγούστου, 2022
25.1 C
Athens

Το Ελληνικό website για την ποιότητα, την ασφάλεια και την "ψυχή" των τροφίμων.

Σε κυκλοφορία το παλαιότερο single malt whiskey στον κόσμο!

ΑρχικήΝέαΣε κυκλοφορία το παλαιότερο single malt whiskey στον κόσμο!
spot_img

cibum team

Οι Gordon & MacPhail (ένας από τους μεγαλύτερους ανεξάρτητους εμφιαλωτές ουίσκι στον κόσμο) ανακοίνωσαν την επερχόμενη κυκλοφορία του πιο παλαιού single malt scotch whiskey στην αγορά, με τα έσοδα να διατίθενται σε φιλανθρωπικό σκοπό.

Το εν λόγω ουίσκι, που παρήχθη στο αποστακτήριο Glenlivet σφραγίστηκε στο βαρέλι 340 πριν από οκτώ δεκαετίες στη Βόρεια Σκωτία, στις 3 Φεβρουαρίου 1940, από τον George Urquhart και τον πατέρα του John.

Ο Urquhart, ο οποίος αποκαλείται «ο πατέρας της σκωτσέζικου single malt whiskey», από τον συγγραφέα και ιστορικό του ουίσκι Τσάρλι ΜακΛίν, λέγεται ότι προσέγγισε τη διαδικασία της παλαίωσης του ουίσκι με μια σχεδόν πνευματική ευλάβεια, αποφασισμέος να το αφήσει εκεί μέχρι οι λεπτές νότες του βαρελιού και το ουισκι να συνδυαστούν αρμονικά.

Σχεδόν 80 χρόνια μετά το βαρέλι αποσφραγίστηκε (στις 5 Φεβρουαρίου 2020) και εμφιαλώθηκε σε 250 καράφες κατά παραγγελία – ο σχεδιασμός των οποίων θα αποκαλυφθεί τον Σεπτέμβριο, μαζί με την τιμή. Δεδομένου ότι η 75χρονη κυκλοφορία του Mortlach της ετικέτας το 2016 είχε 19.700 ευρώ για κάθε ένα από τα 100 μπουκάλια της, οι προσφορές θα μπορούσαν να είναι πολύ μεγαλύτερες.

Οι Gordon & MacPhail συνεργάστηκαν με τον αρχιτέκτονα Sir David Adjaye, γνωστό για το βραβευμένο έργο του στο Εθνικό Μουσείο Αφροαμερικανικής Ιστορίας και Πολιτισμού στην Ουάσινγκτον, για την παραγωγή ενός μπουκαλιού, που περιγράφεται ως «εκπληκτικού σχεδίου».

Η πρώτη φιάλη από το πιο παλαιό single malt scotch whiskey θα δημοπρατηθεί από την Sothbey’s, με τα έσοδα να πηγαίνουν στη σκοτσέζικη φιλανθρωπική οργάνωση Trees for Life, έναν μη κερδοσκοπικό οργανισμό αφιερωμένο στην αναμόρφωση του δάσους της Καληδονίας.

Με τον Urquhart να έχει πει κάποτε, «το μέλλον διαμορφώνεται από αυτό που κάνετε σήμερα», είναι σίγουρο ότι θα ενέκρινε αυτήν την επένδυση στο εκπληκτικό τοπίο της Σκωτίας για τις επόμενες γενιές.


Δείτε επίσης:

Η Επιτροπή Ανταγωνισμού ενέκρινε την εξαγορά της Δωδώνης από την Venetiko

Γάμος: όταν η διατροφή γίνεται αιτία σύγκρουσης. Πώς να αντιμετωπίσετε τις διαφορετικές διατροφικές συνήθειες του συντρόφου σας 

Τροφικές δηλητηριάσεις από άψητο μείγμα για κέικ 

Η 28χρονη από τη Χίο που εξάγει αρωματικά φυτά και βότανα σε όλο τον κόσμο 

Έρευνα: Ασαφείς οι ετικέτες αλλεργιογόνων για τους καταναλωτές 

Catherine Zeta Jones: H δίαιτα που την κρατά… κορμάρα στα 51 της! 

Βοηθάει ο καφές στην απώλεια βάρους; 

Νεκρή σαύρα σε σαλάτα σοκάρει την κοινή γνώμη στο Σιάτλ 

Διακοπές και δίαιτα: 13 απόλυτα ρεαλιστικοί τρόποι για να χάσετε βάρος 

Επιστημονική μελέτη: Το κοτόπουλο είναι η κύρια πηγή Campylobacter σε ανθρώπους 

Η Βρετανική κυβέρνηση δίνει κίνητρα στους πολίτες να κάνουν δίαιτα!  

Μηχανικώς Διαχωρισμένο Κρέας (ΜΔΚ): Τι ορίζει η νομοθεσία  

«Ύποπτα» για σαλμονέλα μπαχαρικά γνωστής εταιρείας  

Καινοτομία: Παπούτσια, τσάντες και αξεσουάρ από Vegan δέρμα με βάση τα φυτά

Νέα νοθεία φέτας: Βαραίνει το κατηγορητήριο  

X RAY στα τρόφιμα: Λειτουργία- εφαρμογές- εγκατάσταση-κόστος- μειονεκτήματα-απόδοση 

Alert: Έκτακτη ανακοίνωση από τα σούπερ μάρκετ Σκλαβενίτης  

Μείνετε ενημερωμένοι

Σας άρεσε το αρθρο; Εγγραφείτε για να λαμβάνεται εβδομαδιαία τα πιο σημαντικά άρθρα με θέμα τα τρόφιμα. 

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

spot_img
spot_img

Must read

“Πόλεμος” για το βαλσάμικο ξύδι: Η Ιταλία θα μηνύσει τη Σλοβενία!

Η Ιταλία κινεί διαδικασίες για να μονοπωλήσει και να διεκδικήσει την αυθεντικότητα του παραδοσιακού ξιδιού της και να υπερασπιστεί τον όρο «βαλσάμικο ξύδι της Μόντενα».

Η EFSA διατυπώνει συστάσεις για τη βελτίωση της καλής διαβίωσης των εκτρεφόμενων χοίρων

Η EFSA δημοσίευσε επιστημονική γνώμη σχετικά με την καλή μεταχείριση των χοίρων στην εκμετάλλευση, η πρώτη από τις διάφορες γνωμοδοτήσεις σχετικά με την καλή μεταχείριση των ζώων που θα εκδοθεί το επόμενο έτος στο πλαίσιο της στρατηγικής «Από το αγρόκτημα στο πιάτο».

Η σηψαιμία μπορεί να είναι μια δαπανηρή συνέπεια των τροφιμογενών ασθενειών – Στην κορυφή Shigella και Τοξόπλασμα

Μερικές φορές οι τροφιμογενείς λοιμώξεις από βακτήρια, ιούς ή παράσιτα μπορούν να οδηγήσουν σε σήψη, οδηγώντας σε σοβαρές και δυνητικά θανατηφόρες επιπλοκές.
spot_img
spot_img

Ροή Ενημέρωσης

spot_img
spot_img
spot_img
spot_imgspot_img

Δείτε επίσης!
Προτεινόμενα άρθρα