cibum team
Σύμφωνα με νέα μελέτη οι περισσότεροι καταναλωτές θεωρούν πως οι ετικέτες αλλεργιογόνων στα τρόφιμα είναι ασαφείς και προκαλούν σύγχυση.
Η μελέτη που δημοσιεύτηκε στο Clinical & Experimental Allergy περιελάμβανε δύο ξεχωριστές πειραματικές ομάδες με 96 καταναλωτές που πάσχουν από τροφικές αλλεργίες και 105 χωρίς αλλεργίες.
Οι ερευνητές παρουσίασαν στις ομάδες 18 διαφορετικά προϊόντα διατροφής με ετικέτες που ανέφεραν ότι υπάρχει ή δεν υπάρχει φιστίκι μέσα στο προϊόν. Στη συνέχεια παρουσίασαν τρείς διαφορετικές πληροφορίες: «παράγεται σε εργοστάσιο…» «μπορεί να περιέχει…» και «ίχνη από…»
Οι ετικέτες αποδείχθηκαν ιδιαίτερα προβληματικές. Διαβάστε τη συνέχεια ΕΔΩ
Δείτε επίσης:
Νεκρή σαύρα σε σαλάτα σοκάρει την κοινή γνώμη στο Σιάτλ
Διακοπές και δίαιτα: 13 απόλυτα ρεαλιστικοί τρόποι για να χάσετε βάρος
Επιστημονική μελέτη: Το κοτόπουλο είναι η κύρια πηγή Campylobacter σε ανθρώπους
Η Βρετανική κυβέρνηση δίνει κίνητρα στους πολίτες να κάνουν δίαιτα!
Μηχανικώς Διαχωρισμένο Κρέας (ΜΔΚ): Τι ορίζει η νομοθεσία
«Ύποπτα» για σαλμονέλα μπαχαρικά γνωστής εταιρείας
Καινοτομία: Παπούτσια, τσάντες και αξεσουάρ από Vegan δέρμα με βάση τα φυτά
Νέα νοθεία φέτας: Βαραίνει το κατηγορητήριο
X RAY στα τρόφιμα: Λειτουργία- εφαρμογές- εγκατάσταση-κόστος- μειονεκτήματα-απόδοση