Κυριακή, 28 Απριλίου, 2024
23.7 C
Athens

Το Ελληνικό website για την ποιότητα, την ασφάλεια και την "ψυχή" των τροφίμων.

Νεκρή σαύρα σε σαλάτα σοκάρει την κοινή γνώμη στο Σιάτλ

ΑρχικήΝέαΝεκρή σαύρα σε σαλάτα σοκάρει την κοινή γνώμη στο Σιάτλ
spot_img

cibum team

Τα τοπικά μέσα ενημέρωσης στην περιοχή του Σιάτλ αναφέρουν ότι μια γυναίκα βρήκε μια νεκρή σαύρα στη σαλάτα ενώ έτρωγε σε εστιατόριο της περιοχής.

Η Μανιζά Κουρίσι ανέφερε το περιστατικό στην υπηρεσία Δημόσιας Υγείας του Σιάτλ μετά από τη συγκλονιστική εμπειρία με μια σαλάτα που σερβιρίστηκε για μεσημεριανό γεύμα στο εστιατόριο Evergreens.

«Δεν έχουν αναφερθεί ανάλογες περιπτώσεις σε αυτό το εστιατόριο αλλά είναι πιθανό η σαύρα να υπήρχε σε μία από τις σφραγισμένες συσκευασίες λαχανικών», ανέφερε έκθεση του επιθεωρητή της Δημόσιας Υγείας.

Ο δικηγόρος ασφάλειας τροφίμων που εδρεύει στο Σιάτλ, Μπιλ Μάρλερ, ειδικός στον τομέα της ασφάλειας των τροφίμων, δήλωσε στο KIRO-TV Channel 7 ότι η εύρεση πλασμάτων στα τρόφιμα δεν είναι τόσο σπάνια όσο νομίζετε.

«Φίδια, ποντίκια, αράχνες, άλλοτε ζωντανά άλλοτε όχι βρίσκονται σε τρόφιμα», είπε ο Μάρλερ. «Το θετικό είναι ότι, παρόλο που αυτά τα πράγματα είναι γκροτέσκο, τις περισσότερες φορές δεν προκαλούν ανθρώπινες ασθένειες».

Η Κουρέσι είπε στην εφημερίδα ότι ένα μέρος του ποδιού και της ουράς της σαύρας έλειπαν, αφήνοντάς την με την απορία εάν εκείνη έφαγε τα μέρη που λείπουν χωρίς να το καταλάβει, ενώ δεν μπόρεσε να απαντήσει εάν μολύνθηκαν τα πιάτα άλλων πελατών.

Άλλα μέσα ενημέρωσης της περιοχής ανέφεραν ότι η διεύθυνση του εστιατορίου ήταν εξίσου σοκαρισμένη με την πελάτη τους.

Ο Ian Courtnage, Διευθύνων Σύμβουλος της Evergreens, είπε στο τηλεοπτικό κανάλι ότι η εταιρεία πληρώνει ένα παραπάνω ποσό στους προμηθευτές για να διασφαλίσει ότι τα λαχανικά που αγοράζουν είναι ασφαλή.

Η Κουρέσι είπε στα μέσα ενημέρωσης ότι δημοσιοποίησε το θέμα, προς γνώση και συμμόρφωση των υπαλλήλων οι οποίοι έπρεπε να είχαν δει τη σαύρα πριν φτάσει στο τραπέζι της.  

Πηγή: FSN

Όροι Αναδημοσίευσης

*Προσοχή!
H αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου ή μέρους αυτών επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το cibum.gr με ενεργό σύνδεσμο και σε καμία περίπτωση αυτολεξεί!

Ακολουθήστε το Cibum
στα Google News

Μείνετε ενημερωμένοι

Σας άρεσε το αρθρο; Εγγραφείτε για να λαμβάνεται εβδομαδιαία τα πιο σημαντικά άρθρα με θέμα τα τρόφιμα. 

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Must read

Τα «φάουλ» της Ελληνικής βιομηχανίας Τροφίμων το 2023 – Κατασχέθηκαν 128,8 τόνοι μη ασφαλών τροφίμων

Απολογισμός ελέγχων του ΕΦΕΤ για το 2023 - Οι επιχειρήσεις παροχής υπηρεσιών είχαν το υψηλότερο ποσοστό μη συμμορφούμενων εγκαταστάσεων.

Άρχισαν οι εγγραφές στα FEA 2024, τον θεσμό επιβράβευσης της αριστείας στον κλάδο των τροφίμων

Διάκριση, προβολή και σημαντικά έπαθλα που προσφέρουν οι χορηγοί των FΕΑ 2024 στους νικητές.

Απογοητευτικά τα αποτελέσματα της παγκόσμιας έρευνας του Campden BRI για την εκπαίδευση ασφάλειας τροφίμων στη Βιομηχανία

Αυτή είναι η 8η παγκόσμια έρευνα κατάρτισης για την ασφάλεια τροφίμων που διοργανώθηκε με την Intertek Alchemy σε συνεργασία με τις BRCGS, BSI, Intertek, SGS, SQF, TSI.
spot_img

Ροή Ενημέρωσης

spot_img
spot_img
spot_img
spot_imgspot_img

Δείτε επίσης!
Προτεινόμενα άρθρα