Σάββατο, 21 Δεκεμβρίου, 2024
14.1 C
Athens

Το Ελληνικό website για την ποιότητα, την ασφάλεια και την "ψυχή" των τροφίμων.

Τροφικές δηλητηριάσεις από άψητο μείγμα για κέικ

ΑρχικήΝέαΤροφικές δηλητηριάσεις από άψητο μείγμα για κέικ
spot_img

cibum team

Το αλεύρι είναι ωμό φαγητό. Μπορεί να μην το έχουμε στο μυαλό μας ως ωμή τροφή, όμως είναι και μάλιστα, κρύβει σχεδόν τους ίδιους κινδύνους που έχουν τα φρέσκα λαχανικά ή φρούτα.  Μάλιστα το 2009 στις ΗΠΑ σημειώθηκαν πολλά κρούσματα τροφικών ασθενειών που προκλήθηκαν από ωμό αλεύρι ή προϊόντα που περιείχαν ακατέργαστο αλεύρι, όπως μίγματα κέικ και ζύμη μπισκότων.

Το τελευταίο περιστατικό που σχετίζεται με δηλητηρίαση από ωμό μείγμα για κέικ, σημειώθηκε στις ΗΠΑ με 16 ασθενείς.

Σύμφωνα με το food safety news τα Κέντρα Ελέγχου και Πρόληψης Νοσημάτων (CDC), υπάλληλοι δημόσιας υγείας και ρυθμιστικοί φορείς σε αρκετές πολιτείες και η Υπηρεσία Τροφίμων και Φαρμάκων των ΗΠΑ (FDA) διερευνούν την πολλαπλή έξαρση λοιμώξεων από E. coli O121 από μίγμα κέικ.

Τα θύματα είναι γυναίκες και οι ημερομηνίες ασθένειας κυμαίνονται από 26 Φεβρουαρίου έως 21 Ιουνίου.

Το 75 % είναι παιδιά κάτω των 18 ετών. Τα παιδιά είναι πιο πιθανό να έχουν σοβαρή λοίμωξη από E. Coli.

Τα επτά από τα 16 άτομα που νόσησαν νοσηλεύονται στο νοσοκομείο. Ένα άτομο έχει αναπτύξει έναν τύπο νεφρικής ανεπάρκειας που ονομάζεται αιμολυτικό ουραιμικό σύνδρομο (HUS) αλλά δεν έχουν αναφερθεί θάνατοι.

Αναζήτηση της πηγής μόλυνσης

Από τα οκτώ άτομα που πήραν συνέντευξη, έξι ανέφεραν ότι δοκίμασαν ωμό μείγμα κέικ αλλά οι μάρκες των μειγμάτων ποικίλλουν.

Η αλληλουχία ολόκληρου γονιδιώματος έδειξε ότι τα βακτήρια από δείγματα ασθενών έχουν στενή γενετική σχέση. Αυτό σημαίνει ότι οι ασθενείς σε αυτό το ξέσπασμα πιθανότατα αρρώστησαν από το ίδιο φαγητό.

Η FDA πραγματοποιεί έρευνα ιχνηλάτησης χρησιμοποιώντας αρχεία αγορών από τοποθεσίες όπου οι άρρωστοι αγόρασαν το μείγμα για κέικ για να προσπαθήσουν να προσδιορίσουν μια κοινή επωνυμία ή εγκατάσταση παραγωγής.

Το CDC συμβουλεύει τους καταναλωτές να μην δοκιμάζουν ή να τρώνε ωμό μείγμα για κέικ είτε πρόκειται για προϊόν εμπορίου είτε σπιτικό. Η κατανάλωση ακατέργαστης ζύμης για κέικ μπορεί να σας αρρωστήσει καθώς μπορεί να περιέχει επιβλαβή βακτήρια. Τα βακτήρια θανατώνονται μόνο όταν ψήνεται ή μαγειρεύεται το ακατέργαστο ζύμη

Συστήνουν επίσης στο κοινό να μην φτιάχνει μιλκσέικ με προϊόντα που περιέχουν ωμά τρόφιμα όπως μείγμα κέικ, αλεύρι ή αυγά, και τα ωμά τρόφιμα όπως το μείγμα κέικ, το αλεύρι ή τα αυγά ξεχωριστά να διατηρούνται ξεχωριστά από τα έτοιμα προς κατανάλωση τρόφιμα.

Σχετικά με τις λοιμώξεις E. coli

Όποιος έχει αναπτύξει συμπτώματα μόλυνσης από E. coli πρέπει να ζητήσει ιατρική βοήθεια και να ενημερώσει το γιατρό του για την πιθανή έκθεσή τους στα βακτήρια. Τα συμπτώματα των λοιμώξεων από E. coli συχνά περιλαμβάνουν σοβαρές κράμπες στο στομάχι και διάρροια, η οποία είναι συχνά αιματηρή. Ορισμένοι ασθενείς μπορεί επίσης να παρουσιάσουν πυρετό. Οι περισσότεροι ασθενείς αναρρώνουν μέσα σε πέντε έως επτά ημέρες. Άλλοι μπορεί να αναπτύξουν σοβαρά ή απειλητικά για τη ζωή συμπτώματα όπως νεφρική ανεπάρκεια, γνωστή ως αιμολυτικό ουραιμικό σύνδρομο (HUS). Τα συμπτώματα του HUS περιλαμβάνουν πυρετό, κοιλιακό άλγος, αίσθημα κούρασης, μειωμένη συχνότητα ούρησης, μικρούς ανεξήγητους μώλωπες ή αιμορραγία και ωχρότητα.

Δείτε ΕΔΩ συμβουλές ασφαλείας για να προστατεύσετε εσάς και την οικογένειά σας κατά την προετοιμασία τροφίμων που περιέχουν αλεύρι. 

Ακολουθήστε το Cibum
στα Google News

Μείνετε ενημερωμένοι

Σας άρεσε το αρθρο; Εγγραφείτε για να λαμβάνεται εβδομαδιαία τα πιο σημαντικά άρθρα με θέμα τα τρόφιμα. 

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Must read

Η φωτεινή πλευρά του κουρκουμά

Ώρα να αναδειχθούν τα πλεονεκτήματα του υποτιμημένου αυτού μπαχαρικού.

Μήνυση στον Οργανισμό Τροφίμων και Φαρμάκων των ΗΠΑ για τη μη απαγόρευση των φθαλικών ενώσεων

Οι φθαλικές ενώσεις διαρρέουν από τις συσκευασίες και άλλα προϊόντα στα τρόφιμα και τα ποτά.

O ένας και μοναδικός τρόπος να αποφύγουμε τις βλαβερές ουσίες που υπάρχουν στο φαγητό μας – Του Δρ. Φ. Γαΐτη

Το αδιέξοδο ταξίδι στην αναζήτηση του απολύτως ασφαλούς τροφίμου.
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Ροή Ενημέρωσης

spot_img
spot_img
spot_img
spot_imgspot_img

Δείτε επίσης!
Προτεινόμενα άρθρα

Μετάβαση στο περιεχόμενο