ΑρχικήΝέαΑνάκληση δημοφιλούς συμπληρώματος διατροφής - Περιέχει πέτρες και μεταλλικά κομμάτια

Ανάκληση δημοφιλούς συμπληρώματος διατροφής – Περιέχει πέτρες και μεταλλικά κομμάτια

4 λεπτά ανάγνωσης

Ξένα αντικείμενα όπως μεταλλικά κομμάτια ή πέτρες μπορεί να προκαλέσουν σωματικούς τραυματισμούς όπως κοψίματα στο στόμα, πεπτικά προβλήματα ή κίνδυνο πνιγμού.

Η εταιρεία ειδών διατροφής ZOE US Inc. προχώρησε σε εθελοντική ανάκληση του συμπληρώματος διατροφής Daily 30+ Prebiotic Blend λόγω της πιθανής παρουσίας ξένων αντικειμένων, συμπεριλαμβανομένων μικρών μεταλλικών κομματιών και λίθων.

- Advertisement -

Η ανάκληση ξεκίνησε από την εταιρεία με έδρα τη Μασαχουσέτη στις 4 Δεκεμβρίου και ταξινομήθηκε ως ανάκληση Τάξης ΙΙ από τον Οργανισμό Τροφίμων και Φαρμάκων ( FDA ) στις 24 Δεκεμβρίου.

Η Κλάση ΙΙ υποδηλώνει μια κατάσταση κατά την οποία “η χρήση ή η έκθεση σε ένα παραβατικό προϊόν μπορεί να προκαλέσει προσωρινές ή ιατρικά αναστρέψιμες δυσμενείς συνέπειες για την υγεία ή όπου η πιθανότητα σοβαρών δυσμενών συνεπειών για την υγεία είναι απομακρυσμένη.”

- Advertisement -

Ξένα αντικείμενα όπως μεταλλικά κομμάτια ή πέτρες μπορεί να προκαλέσουν σωματικούς τραυματισμούς όπως κοψίματα στο στόμα, πεπτικά προβλήματα ή κίνδυνο πνιγμού.

Αν και μέχρι σήμερα δεν έχουν αναφερθεί τραυματισμοί ή αρνητικές επιπτώσεις στην υγεία, η ΖΟΕ λαμβάνει τα προληπτικά μέτρα για να διασφαλίσει την ασφάλεια των καταναλωτών.

Το προσβεβλημένο προϊόν πωλείται με την ονομασία Daily 30+ Prebiotic Blend και συσκευάζεται σε επανασφραγιζόμενες θήκες των 500g.

Η ανάκληση αφορά 142 μονάδες που διανέμονται σε 25 πολιτείες με ημερομηνία λήξης 31/10/25 και αριθμούς παρτίδας 24269, 24287 και 24288. Περισσότερες λεπτομέρειες είναι οι εξής:

Συνιστάται στους πελάτες που αγόρασαν το συμπλήρωμα να διακόψουν τη χρήση αμέσως και να επιθεωρήσουν το προϊόν τους για να διαπιστώσουν εάν ταιριάζει με τις παρτίδες που ανακαλούνται.

Σε μια δήλωση που δημοσιεύτηκε στον επίσημο ιστότοπο της, η ZOE εξέφρασε τη λύπη της για την κατάσταση, τονίζοντας τη δέσμευσή της για ασφάλεια και ποιότητα.

«Όταν αναπτύξαμε το Daily30+, προμηθευτήκαμε τα συστατικά υψηλότερης ποιότητας, πραγματοποιήσαμε μια τυχαιοποιημένη ελεγχόμενη δοκιμή και συνεργαστήκαμε με διαπιστευμένους προμηθευτές για την παραγωγή πρεβιοτικών ολικής τροφής με τα υψηλότερα πρότυπα ποιότητας και ασφάλειας», δήλωσε η εταιρεία. «Δυστυχώς, ένας από τους προμηθευτές μας μας έχει απογοητεύσει.

“Έχουμε αντιληφθεί την πιθανή παρουσία μικρών λίθων και μεταλλικών θραυσμάτων σε ορισμένες παρτίδες Daily30+ σε ένα κρίσιμο σημείο ελέγχου στην αλυσίδα εφοδιασμού. Για προληπτικούς λόγους, ανακαλούμε προϊόν.

“Παρακαλούμε μην καταναλώνετε κανένα Daily30+ που έχετε ήδη λάβει. Αντίθετα, σας ζητάμε να το κομποστοποιήσετε ή να το πετάξετε”, συνέχισε η εταιρεία.

“Εάν έχετε καταναλώσει κάποιο από τα επηρεασμένα Daily30+, να είστε βέβαιοι ότι η συντριπτική πλειονότητα του προϊόντος είναι απαλλαγμένο από ξένα υλικά. Ωστόσο, εάν αισθανθείτε αδιαθεσία, συμβουλευτείτε τον γιατρό σας.

“Ζητούμε ειλικρινά συγγνώμη για την ταλαιπωρία και οποιαδήποτε απογοήτευση ή ανησυχία μπορεί να προκαλέσει. Αυτό δεν είναι το πρότυπο που πρέπει να περιμένετε από τα προϊόντα ZOE και εργαζόμαστε επιμελώς για να επιλύσουμε το πρόβλημα το συντομότερο δυνατό. Διατηρώντας αυστηρά πρότυπα ποιότητας και ασφάλειας σε όλα τα οι πτυχές της παραγωγής είναι κορυφαία προτεραιότητα για εμάς»

Η ZOE ενημέρωσε ότι οι συνδρομές μελών θα τεθούν σε προσωρινή παύση και θα συνεχιστούν μόλις το προϊόν είναι ξανά διαθέσιμο. Η εταιρεία έχει διαβεβαιώσει τους πελάτες ότι θα παρασχεθούν επιστροφές χρημάτων ή αντικαταστάσεις.

Μείνετε ενημερωμένοι

Σας άρεσε το αρθρο; Εγγραφείτε για να λαμβάνεται εβδομαδιαία τα πιο σημαντικά άρθρα με θέμα τα τρόφιμα.


Google news

Ακολουθήστε μας για την άμεση ενημέρωση σας στο google news.

Must read

Συσκευασίες Delivery: Μπορεί να καταναλώνουμε έως 3.478 μικροπλαστικά τον χρόνο

Νέα επιστημονική μελέτη υπολογίζει την ετήσια πρόσληψη μικροπλαστικών από συσκευασίες delivery και εξετάζει τα υλικά που απελευθερώνουν περισσότερα σωματίδια.

216 κρούσματα σαλμονέλωσης σε τέσσερις χώρες από ντομάτες – Σύνδεση με εισαγωγές από το Μαρόκο

Τα φρέσκα προϊόντα μπορούν να προκαλέσουν εκτεταμένες επιδημίες όταν εμφανίζεται μόλυνση εντός των διεθνών αλυσίδων εφοδιασμού τροφίμων

Ευρωπαϊκός συναγερμός μετά από καταγγελία για νεκρό βάτραχο σε έτοιμη σαλάτα – Κίνδυνοι για την υγεία και συστάσεις

Τι αποκαλύπτουν επιστημονικές μελέτες για την παρουσία αμφιβίων σε έτοιμες σαλάτες και ποιους κινδύνους αντιμετωπίζουν οι καταναλωτές.