ΑρχικήΝέαΑνακλήθηκε η άδεια λειτουργίας της ΓΙΑΝΝΙΤΣΗΣ LOGISTICS από την Π.Ε. Φθιώτιδας

Ανακλήθηκε η άδεια λειτουργίας της ΓΙΑΝΝΙΤΣΗΣ LOGISTICS από την Π.Ε. Φθιώτιδας

2 λεπτά ανάγνωσης

Νέο επεισόδιο στο “σήριαλ” των τροφικών δηλητηριάσεων και της πυρκαγιάς στη Λαμία.

Μετά την αναστολή της άδειας παραγωγής γευμάτων από την εταιρεία Γιαννίτσης από τον ΕΦΕΤ, και η Διεύθυνση Ανάπτυξης της Περιφερειακής Ενότητας Φθιώτιδας, ανέστειλες χθες τη Λειτουργία δραστηριότητας της εταιρείας ΓΙΑΝΝΙΤΣΗΣ LOGISTICS Α.Ε. που βρίσκεται στη ΒΙ.ΠΕ. Λαμίας. Η απόφαση ελήφθη λόγω της πυρκαγιάς που προκλήθηκε τις βραδινές ώρες της Κυριακής 19/5/2024 και κατόπιν της αυτοψίας που έγινε στον χώρο της μονάδας στις 22 και 24 Μαΐου όπου διαπιστώθηκε η «ολοκληρωτική καταστροφή αυτής».

- Advertisement -

Η απόφαση υποχρεώνει την εταιρεία ΓΙΑΝΝΙΤΣΗΣ LOGISTICS Α.Ε να λάβει άμεσα μέτρα για την απομάκρυνση του φέροντος οργανισμού και των στοιχείων πλήρωσης της πλαγιοκάλυψης και της στέγης του κτιρίου που έχουν εναπομείνει μετά την πυρκαγιά, υπό την επίβλεψη μηχανικού και την μεταφορά τους σε αδειοδοτημένους φορείς διαχείρισης. Επίσης η εταιρεία υποχρεούται στην άμεση λήψη δειγμάτων των υπολειμμάτων (αποκαΐδια) της πυρκαγιάς και ανάλυσή τους από εργαστήρια ώστε να διαπιστωθεί η σύσταση και ανάλογη διαχείρισή τους.

Υπενθυμίζεται ότι η εταιρεία Γιαννίτσης εκτός από LOGISTICS είναι και εταιρεία κέτερινγκ που μέχρι να συμβούν τροφικές δηλητηριάσεις μαθητών στη Λαμία παρήγαγε σχολικά γεύματα. Λίγες ημέρες μετά τις τροφικές δηλητηριάσεις που προκλήθηκαν από σταφυλόκοκκο σε γεύμα λιγκουίνι με κιμά, ξέσπασε πυρκαγιά στο εργοστάσιο, η οποία σύμφωνα με τις έως τώρα πληροφορίες ξεκίνησε από πρόθεση. Ωστόσο σε ανακοίνωσή της η εταιρεία, δήλωσε ότι δεν γνωρίζει τη ύπαρξη πορίσματος από την πυροσβεστική και τόνισε ότι  εάν πράγματι οφείλεται σε εμπρησμό θέλει το ταχύτερο δυνατόν να αποκαλυφθούν και συλληφθούν οι αδίστακτοι εγκληματίες.

 

 

Μείνετε ενημερωμένοι

Σας άρεσε το αρθρο; Εγγραφείτε για να λαμβάνεται εβδομαδιαία τα πιο σημαντικά άρθρα με θέμα τα τρόφιμα.


Google news

Ακολουθήστε μας για την άμεση ενημέρωση σας στο google news.

Must read

Τα τρόφιμα υψηλού κινδύνου που μπαίνουν στη νέα λίστα της ΕΕ για αυξημένους ελέγχους

Η Ευρωπαϊκή Επιτροπή προτείνει κατάλογο προϊόντων υψηλού κινδύνου και θέτει το σχέδιο κανονισμού σε δημόσια διαβούλευση.

«Μην το τρώτε»: Οι αρχές τεσσάρων χωρών καλούν τους καταναλωτές να αποφεύγουν αυτό το τρόφιμο λόγω καρκινογόνου αρσενικού

Διεθνείς αρχές προειδοποιούν για την παρουσία υψηλών επιπέδων ανόργανου αρσενικού, σε τρόφιμο που διατίθεται και στην ευρωπαϊκή αγορά.

Μπιμπερό: Νέα πρότυπα ασφαλείας για τα πλαστικά που χρησιμοποιούν τα βρέφη

Η αναθεώρηση των κανόνων για τα βρεφικά προϊόντα φέρνει στο επίκεντρο τις χημικές ουσίες που μπορεί να μεταναστεύσουν από τα πλαστικά υλικά και τις απαιτήσεις για αυστηρότερους ελέγχους