ΑρχικήUncategorized50 κιλά παράνομα φυτοφάρμακα κατέσχεσε η ΕΛ.ΑΣ. - Συνελήφθη 63χρονος αλλοδαπός

50 κιλά παράνομα φυτοφάρμακα κατέσχεσε η ΕΛ.ΑΣ. – Συνελήφθη 63χρονος αλλοδαπός

1 λεπτά ανάγνωσης

Συνελήφθη 63χρονος αλλοδαπός για εισαγωγή και διάθεση παράνομων φυτοπροστατευτικών προϊόντων.

Πενήντα κιλά παράνομων φυτοπροστατευτικών προϊόντων κατηγορείται ότι μετέφερε με Ι.Χ. αυτοκίνητο 63χρονος αλλοδαπός που συνελήφθη σε μεθοριακό σταθμό στη Βόρεια Ελλάδα. Το παράνομο εμπόρευμα ήταν επιμελώς κρυμμένο σε χώρο της ρεζέρβας του οχήματος που οδηγούσε και ανήκει σε επιχείρηση με έδρα το εξωτερικό.

- Advertisement -

Σύμφωνα με ανακοίνωση της ΕΛ.ΑΣ, τα κατασχεθέντα γεωργικά φάρμακα εφαρμόζονται σε μεγάλο αριθμό καλλιεργειών, όπως πυρηνόκαρπα, μηλοειδή, εσπεριδοειδή, λαχανικά, βαμβάκι και καπνός.

Από την Υποδιεύθυνση Οικονομικής Αστυνομίας Βορείου Ελλάδος σχηματίστηκε δικογραφία σε βάρος του συλληφθέντα για παράβαση του Εθνικού Τελωνειακού Κώδικα και της νομοθεσίας για τη διάθεση γεωργικών φαρμάκων στην αγορά. Εκτός από το παράνομο εμπόρευμα κατασχέθηκαν το χρηματικό ποσό των 12.360 ευρώ και πλήθος χειρόγραφων σημειώσεων.

- Advertisement -

ΑΠΕ-ΜΠΕ

Μείνετε ενημερωμένοι

Σας άρεσε το αρθρο; Εγγραφείτε για να λαμβάνεται εβδομαδιαία τα πιο σημαντικά άρθρα με θέμα τα τρόφιμα.


Google news

Ακολουθήστε μας για την άμεση ενημέρωση σας στο google news.

Must read

Μολυσμένα ζυμαρικά πίσω από 88 κρούσματα με διάρροια και εμετούς – Οι κάμερες έδειξαν τι συνέβη στην κουζίνα του εστιατορίου

Η επιστημονική έρευνα αποκάλυψε μια ασυνήθιστη διαδρομή επιμόλυνσης και οι κάμερες έδωσαν κρίσιμες απαντήσεις.

Θανάσης Καλλιντέρης: Έχασε τα πάντα, ξεκίνησε από την αρχή με 100 ευρώ και σήμερα πρωταγωνιστεί στα ελληνικά microgreens

Η απώλεια στις χρηματαγορές, τα μεροκάματα και το «all in» πίσω από μια ξεχωριστή επιχειρηματική ιστορία

Τόνος: Έως και 1600 διαφορετικά παράσιτα στο 96% των δειγμάτων επιστημονικής έρευνας – Οι κίνδυνοι για τη δημόσια υγεία

Εντοπίστηκαν συνολικά περισσότερα από 1.600 παράσιτα, ενώ παρουσία καταγράφηκε και στον μυϊκό ιστό, δηλαδή στο τμήμα του ψαριού που προορίζεται για ανθρώπινη κατανάλωση.