Τετάρτη, 5 Οκτωβρίου, 2022
17.7 C
Athens

Το Ελληνικό website για την ποιότητα, την ασφάλεια και την "ψυχή" των τροφίμων.

Andriy Yermak: «Είμαστε ανοιχτοί και έτοιμοι για συνεργασία»

ΑρχικήΝέαΔιεθνήAndriy Yermak: «Είμαστε ανοιχτοί και έτοιμοι για συνεργασία»
spot_img

Σε συνάντησή του με την Γενική Γραμματέα της Διάσκεψης των Ηνωμένων Εθνών για το Εμπόριο και την Ανάπτυξη, Rebeca Grynspan, ο επικεφαλής του Προεδρικού Γραφείου της Ουκρανίας,  Andriy Yermak επιβεβαιώνει την ετοιμότητα της Ουκρανίας να συμβάλλει στην αντιμετώπιση της επισιτιστικής κρίσης.

Η επισιτιστική κρίση είναι ένα ζήτημα που τίθεται στην κορυφή της ημερήσιας διάταξης όλων των παγκόσμιων φορέων και χωρών. Η Ουκρανία, λοιπόν, απαντά σε αυτήν την κρίση, δηλώνοντας την ετοιμότητά της για τη διεξαγωγή ενός ουσιαστικού διαλόγου με  διεθνείς θεσμούς και εταίρους σχετικά με τα μέτρα που πρέπει να ληφθούν για την επίλυση της επισιτιστικής κρίσης. Σύμφωνα με δηλώσεις του επικεφαλής του Προεδρικού Γραφείου της Ουκρανίας,  Andriy Yermak, η χώρα είναι έτοιμη να αντιμετωπίσει κάθε πρόκληση.

«Είμαστε ανοιχτοί και έτοιμοι για συνεργασία σε όλα τα θέματα που λαμβάνουν υπόψη τα εθνικά μας συμφέροντα και δεν βλάπτουν τη χώρα μας», δήλωσε η υπηρεσία Τύπου του Προέδρου της Ουκρανίας κατά τη διάρκεια συνάντησης με την Γενική Γραμματέα της Διάσκεψης των Ηνωμένων Εθνών για το Εμπόριο και την Ανάπτυξη (UNCTAD) Rebeca Grynspan.

Ο Yermak σημείωσε τον ρόλο του ΟΗΕ και της προσωπικής ηγεσίας του Γενικού Γραμματέα αυτού του οργανισμού, António Guterres, στο γεγονός ότι επετεύχθησαν ορισμένοι στόχοι, καθώς και για την εκκίνηση της συμφωνίας για την εξαγωγή γεωργικών προϊόντων από τα ουκρανικά λιμάνια.

Από την πλευρά της, η Grynspan ευχαρίστησε την ουκρανική πλευρά για την ετοιμότητά της να συνεργαστεί, ιδιαίτερα ενώπιον των δυσκολιών του πολέμου. Πρόσθεσε ότι η επισιτιστική κρίση είναι μια εξαιρετικά σοβαρή πρόκληση, ειδικά για ορισμένες χώρες στην Αφρική, την Ασία και τη Λατινική Αμερική.

Μείνετε ενημερωμένοι

Σας άρεσε το αρθρο; Εγγραφείτε για να λαμβάνεται εβδομαδιαία τα πιο σημαντικά άρθρα με θέμα τα τρόφιμα. 

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

spot_img
spot_img

Must read

Γλουταμινικό νάτριο Ε621-MSG: Μύθοι και αλήθειες για το πιο δημοφιλές πρόσθετο τροφίμων

"Ουσία της γεύσης ή "σύνδρομο του κινέζικου εστιατορίου" το πρόσθετο MSG που δίνει γεύση umami στα τρόφιμα έχει γίνει κατά καιρούς αντικείμενο αντιπαράθεσης για τις επιπτώσεις του στην ανθρώπινη υγεία - Τι λέει η EFSA

Το 60% των Ευρωπαίων καταναλωτών “γυρνάει την πλάτη” στο συμβατικό κρέας!

Νέα έρευνα αποκάλυψε μεγάλη μείωση στην κατανάλωση κρέατος - Ζήτηση για εναλλακτικές λύσεις στη Δυτική Ευρώπη.
spot_img
spot_img

Ροή Ενημέρωσης

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_imgspot_img

Δείτε επίσης!
Προτεινόμενα άρθρα