ΑρχικήΝέαANUGA 2021: Δυναμική παρουσία της Περιφέρειας Αττικής στην διεθνή έκθεση τροφίμων και...

ANUGA 2021: Δυναμική παρουσία της Περιφέρειας Αττικής στην διεθνή έκθεση τροφίμων και ποτών

cibum team

Με 13 επιχειρήσεις στο περίπτερό της συμμετέχει η Περιφέρεια Αττικής στη Διεθνή Έκθεση Τροφίμων-Ποτών «ANUGA», η οποία πραγματοποιείται, από τις 9 έως τις 13 Οκτωβρίου, στον εκθεσιακό χώρο KOELNMESSE της Κολωνίας.

Η έκθεση από τις κορυφαίες του κλάδου τροφίμων και ποτών, με 100 χρόνια εμπειρίας, διοργανώνεται κάθε δύο χρόνια. Φέτος συμμετέχουν περισσότεροι από 4.600 εκθέτες από 98 χώρες, γεγονός που καταδεικνύει την παγκόσμια δυναμική της βιομηχανίας τροφίμων στην οικονομία.

- Advertisement -

Η Περιφέρεια Αττικής, με φυσική παρουσία για πρώτη φορά μετά το ξέσπασμα της πανδημίας, δίνει τη δυνατότητα σε 13 επιχειρήσεις της χωρικής αρμοδιότητάς της να προβληθούν αλλά και να ενημερωθούν για τις σύγχρονες τάσεις και καινοτομίες που αφορούν στον κλάδο. Το περίπτερο αποτελεί τμήμα της εθνικής συμμετοχής που επιμελείται η Ελληνική Εταιρεία Επενδύσεων και Εξωτερικού Εμπορίου ΑΕ (Enterprise Greece).

Με αφορμή τη συμμετοχή στην έκθεση, ο περιφερειάρχης Αττικής, Γιώργος Πατούλης, επισημαίνει: «Επενδύουμε στην εξωστρέφεια της Αττικής, μέσα από την προβολή των τοπικών μας προϊόντων, που αποτελούν ένα από τα ισχυρότερα συγκριτικά μας πλεονεκτήματα». Ο κ. Πατούλης τονίζει τη συστηματική προσπάθεια που καταβάλλει η Περιφέρεια Αττικής για την προώθηση του θεματικού τουρισμού, υπογραμμίζοντας: «Στόχος μας είναι να ενισχύσουμε το brand name Αττική και να μπει στον τουριστικό χάρτη ο οινικός και γαστρονομικός τουρισμός. Η Αττική διαθέτει σημαντικά ανταγωνιστικά πλεονεκτήματα, τα οποία χρειάζεται να αναδείξουμε. Με συγκεκριμένες πρωτοβουλίες και δράσεις θα προβάλλουμε, τόσο τα εξαιρετικά προϊόντα της αττικής γης όσο και τις διαδρομές οινοτουρισμού».

Μείνετε ενημερωμένοι

Σας άρεσε το αρθρο; Εγγραφείτε για να λαμβάνεται εβδομαδιαία τα πιο σημαντικά άρθρα με θέμα τα τρόφιμα.


Google news

Ακολουθήστε μας για την άμεση ενημέρωση σας στο google news.

Must read

Νοθεία σε ελληνικό μέλι: Αποτελέσματα ανάλυσης σε 50 δείγματα από 14 περιοχές της χώρας

Νέα επιστημονική μελέτη του Πανεπιστημίου Πατρών εξετάζει τη νοθεία και την αυθεντικότητα του ελληνικού μελιού.

Πρωτεΐνη: Οι 5 μύθοι που πρέπει να σταματήσουμε να πιστεύουμε

Η επιστήμη ξεκαθαρίζει τι ισχύει πραγματικά

PPWR: Νέες διευκρινίσεις λίγες ημέρες πριν από την εφαρμογή του Κανονισμού για τις συσκευασίες και τα απόβλητα συσκευασίας

Το CIBUM παρουσιάζει τη δεύτερη έκδοση του εγγράφου με τις Συχνές Ερωτήσεις (FAQs) για τον Κανονισμό (ΕΕ) 2025/40 (PPWR)