Τετάρτη, 10 Αυγούστου, 2022
26.6 C
Athens

Το Ελληνικό website για την ποιότητα, την ασφάλεια και την "ψυχή" των τροφίμων.

Απαγόρευση της εργασίας και της μεταφοράς των ζώων σε ώρες υψηλών θερμοκρασιών

ΑρχικήΝέαΑπαγόρευση της εργασίας και της μεταφοράς των ζώων σε ώρες υψηλών θερμοκρασιών
spot_img

cibum team

Εγκύκλιο προστασίας των ιπποειδών εργασίας και των ζώων, που μεταφέρονται κατά τη διάρκεια των ακραίων καιρικών φαινομένων του καύσωνα, εξέδωσε η Γενική Διεύθυνση Κτηνιατρικής και Προστασίας των Ζώων με εντολή της υφυπουργού Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, Φωτεινής Αραμπατζή.

      Πιο συγκεκριμένα, με τη σχετική εγκύκλιο, που απεστάλη προς τις Διευθύνσεις Κτηνιατρικής και τις Λιμενικές Αρχές της χώρας, κατά τις ημέρες κατά τις οποίες επικρατούν θερμοκρασίες υψηλότερες των 35oC υπό σκιά, τα ζώα εργασίας δεν θα εργάζονται και δεν θα μεταφέρονται σε ώρες υψηλού θερμικού φορτίου και ιδιαίτερα κατά τις ώρες από 13:00 – 17:00. Επίσης, απαιτείται η ελεύθερη πρόσβαση των ζώων αυτών σε φυσική σκιά ή υπόστεγο και η ελεύθερη παροχή νερού καθ’ όλη τη διάρκεια του 24ώρου.

      Σε ό,τι αφορά στη μεταφορά των ζώων γίνεται αυστηρά υπό πλήρη προστασία από ακραίες καιρικές συνθήκες είτε σε κλωβούς των πλοίων είτε εντός κλιματιζόμενων οδικών μεταφορικών μέσων σε επιβατηγά αλλά και φορτηγά πλοία Ro Ro σύμφωνα με τις παραγράφους 2 και 3 του άρθρου 10 του ν. 4039/2012 όπως ισχύει (Α’ 15).

      Επίσης, σε συνεργασία με τις αρμόδιες Διευθύνσεις Κτηνιατρικής θα διεξαχθούν αυξημένοι έλεγχοι για την τήρηση των ανωτέρω και των λοιπών υποχρεώσεων στις περιοχές της Αίγινας, της Κέρκυρας, της Σαντορίνης και της Ύδρας.

Μείνετε ενημερωμένοι

Σας άρεσε το αρθρο; Εγγραφείτε για να λαμβάνεται εβδομαδιαία τα πιο σημαντικά άρθρα με θέμα τα τρόφιμα. 

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

spot_img
spot_img

Must read

Ίδιο brand, χαμηλότερη ποιότητα – Προϊόντα δύο ταχυτήτων σε χώρες της Ευρώπης

Τα προϊόντα που πωλούνται με την ίδια εμπορική ονομασία και συσκευασία πρέπει να έχουν την ίδια σύνθεση σε κάθε χώρα της ΕΕ. Τα στοιχεία όμως, παραπέμπουν σε αθέμιτες πρακτικές μεγάλων εταιρειών τροφίμων

Υδροξυτυροσόλη ως πρόσθετο: Οι Έλληνες, πρωταθλητές στην πρόσληψη φαινολών μέσω της επιτραπέζιας ελιάς

Επιστημονική έρευνα Ισπανών για την πρόσληψη υδροξυτυροσόλης που υπάρχει σε ελιές, ελαιόλαδο και κρασί. στον Ευρωπαϊκό πληθυσμό - Οι δυνατότητες χρήσης της ως πρόσθετο τροφίμων

ChitoFOODS: Ελληνική καινοτομία για νέες εφαρμογές τροφίμων

Το ChitoFOODS είναι ένα πρωτοποριακό ερευνητικό έργο από Έλληνες επιστήμονες, που ασχολείται με νανοσωματίδια και μεμβράνες με βάση τη χιτοζάνη, με εκχυλίσματα παραπροϊόντων αγροδιατροφής για νέες εφαρμογές τροφίμων.
spot_img
spot_img

Ροή Ενημέρωσης

spot_img
spot_img
spot_img
spot_imgspot_img

Δείτε επίσης!
Προτεινόμενα άρθρα