ΑρχικήΝέαΑπασχόληση μεταναστών και προσφύγων σε υδατοκαλλιέργειες

Απασχόληση μεταναστών και προσφύγων σε υδατοκαλλιέργειες

1 λεπτά ανάγνωσης

Ικανοποίηση ΕΛΟΠΥ

Την ικανοποίησή της εκφράζει η Ελληνική Οργάνωση Παραγωγών Υδατοκαλλιέργειας για την υπογραφή μνημονίου συνεργασίας για την απασχόληση μεταναστών και προσφύγων σε υδατοκαλλιέργειες. Συγκεκριμένα, σε ανακοίνωσή της η ΕΛΟΠΥ συγχαίρει τα υπουργεία Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων και Μετανάστευσης και Ασύλου, καθώς επίσης και τον Διεθνή Οργανισμό Μετανάστευσης για το μνημόνιο συνεργασίας που υπεγράφη τη Δευτέρα 12/9/2022, με στόχο τη διευκόλυνση ένταξης υπηκόων τρίτων χωρών στην τοπική αγορά εργασίας μέσω της απασχόλησής τους στην ελληνική υδατοκαλλιέργεια.

- Advertisement -

   Ο Νίκος Λυμπέρης, αντιπρόεδρος του ΔΣ της ΕΛΟΠΥ, δήλωσε σχετικά:

   «Συγχαίρουμε τους κκ. Σίμο Κεδίκογλου, Σοφία Βούλτεψη και Τζιανλούκα Ρόκο για την πρωτοβουλία και χαιρετίζουμε το μνημόνιο. Τα 22 μέλη της ΕΛΟΠΥ θα υποστηρίξουν δυναμικά αυτή τη δέσμευση προσφέροντας θέσεις εργασίας και ενισχύοντας το εργατικό δυναμικό της ελληνικής ιχθυοκαλλιέργειας – έναν σταθερά αναπτυσσόμενο κλάδο που συμβάλει ενεργά στην εθνική οικονομία. Θεωρούμε ότι η εκπαίδευση και η εργασία σε ένα σταθερό και ασφαλές περιβάλλον είναι βασικοί πυλώνες για την ένταξη των νέων μεταναστών στην πατρίδα μας. Θα είμαστε αρωγοί και σύμμαχοι σε αυτή την καινοτόμα κίνηση».

Μείνετε ενημερωμένοι

Σας άρεσε το αρθρο; Εγγραφείτε για να λαμβάνεται εβδομαδιαία τα πιο σημαντικά άρθρα με θέμα τα τρόφιμα.


Google news

Ακολουθήστε μας για την άμεση ενημέρωση σας στο google news.

Must read

Ανακαλούνται πατατάκια λόγω καρκινογόνου χημικού επιμολυντή – Τι αλλάζει με τα νέα όρια της ΕΕ για γλυκιδυλεστέρες και 3-MCPD

Νέα δεδομένα για τη βιομηχανία τροφίμων μετά την επέκταση των ευρωπαϊκών ορίων σε περισσότερες κατηγορίες προϊόντων.

Σουκραλόζη: Χημικό παράγωγο προκάλεσε βλάβες στο DNA σε εργαστηριακά πειράματα – Τι λέει η EFSA

Νεότερα δεδομένα αλλάζουν την εικόνα γύρω από έναν χημικό παράγοντα που συνδέθηκε με το δημοφιλές γλυκαντικό

Μπορεί το ChatGPT να «κάνει HACCP»; Τι έδειξε ελληνική μελέτη που το συνέκρινε με επαγγελματίες

Πόσο κοντά βρίσκεται το ChatGPT στις αποφάσεις των επαγγελματιών HACCP και σε ποια σημεία αποκλίνει.