Δευτέρα, 20 Μαρτίου, 2023
19.2 C
Athens

Το Ελληνικό website για την ποιότητα, την ασφάλεια και την "ψυχή" των τροφίμων.

Εθνικός διχασμός στο Twitter για το αν τα βρετανικά εστιατόρια πρέπει να ανοίξουν την ημέρα της κηδεία της Βασίλισσας Ελισάβετ Β’

ΑρχικήΝέαΔιεθνήΕθνικός διχασμός στο Twitter για το αν τα βρετανικά εστιατόρια πρέπει να ανοίξουν την ημέρα της κηδεία της Βασίλισσας Ελισάβετ Β'
spot_img

Πρέπει να κλείσουν τα εστιατόρια την ημέρα της κηδείας της βασίλισσας; Νήμα στο Twitter απεικονίζει ένα διχασμό στις απόψεις.

Ο θάνατος της βασίλισσας Ελισάβετ Β’ έχει εξαπλώσει το πένθος τόσο πολύ στο Ηνωμένο Βασίλειο που η Δευτέρα 19 Σεπτεμβρίου εθνική αργία ως ένδειξη πένθους προς το πρόσωπό της.

Βέβαια, ως γνωστόν η εστίαση είναι συνήθως ανοιχτή παντός καιρού και σε όλες τις συνθήκες. Ένα νήμα στο Twitter από το προφίλ της αλυσίδας Hawksmoor, μάλιστα, ενημέρωσε τους καταναλωτές πως τα περισσότερα από τα εστιατόριά του θα είναι ανοιχτά ως συνήθως τη Δευτέρα, εκτός από ένα σε συγκεκριμένη περιοχή που κλείνει πάντα στις αργίες.

 Αυτό το νήμα, βέβαια, πυροδότησε μια έντονη συζήτηση  πυροδοτώντας συζήτηση σχετικά με την εθιμοτυπία για τις επιχειρήσεις κατά τη διάρκεια αυτής της περιόδου εθνικού πένθους. Η επίσημη κρατική οδηγία για την αργία αφήνει στην κρίση της κάθε επιχείρησης το αν θα αναστείλει ή όχι τις λειτουργίες της την ημέρα της αργίας ή τις ώρες  της κηδεία. Όσοι σχεδιάζουν να βγουν για φαγητό τη Δευτέρα θα πρέπει να ελέγξουν την ιστοσελίδα ή τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης του εστιατορίου που σκοπεύουν να επισκεφτούν για να δουν αν θα είναι ανοιχτό.

Στο νήμα, τόσο από το προφίλ του Hawksmoor όσο και από άλλα προφίλ σχολιάστηκε πως το πένθος είναι μια καθαρά προσωπική υπόθεση, αλλά ότι η ζωή συνεχίζεται και οι άνθρωποι εξακολουθούν να πρέπει να φάνε και να πιουν εκείνη την ημέρα. «Μην υπονοείτε ότι όσοι δεν κλείνουν δεν αποτίουν σέβη στη βασίλισσα. Δεν υπάρχει «σωστή» απάντηση» αναφέρεται σε αυτό τον διαδικτυακό διάλογο.

Όμως, αν και τα εστιατόρια επιτρέπεται να λειτουργούν κανονικά την αργία, δεν δέχτηκαν όλοι ευγενικά την απόφαση του Hawksmoor. Σε ένα email που κοινοποιήθηκε από τον Hawksmoor στο κάτω μέρος του νήματος, ένα άτομο δήλωσε πως, αν και σέβεται την απόφασή τους να μείνουν ανοιχτοί τη για την κηδεία της Βασίλισσας, πρέπει και το εστιατόριο να «σεβαστεί» πως οι πελάτες θα μποϊκοτάρουν την επιχείρησή τους.

Φαίνεται ότι υπάρχει επιθυμία, τουλάχιστον μεταξύ εκείνων που δεν εργάζονται απαραίτητα στον κλάδο της φιλοξενίας, οι επιχειρήσεις να κλείσουν τη Δευτέρα. Σύμφωνα με μια δημοσκόπηση του YouGov της χώρας, οι περισσότεροι Βρετανοί πιστεύουν ότι είναι σωστό να κλείνουν οι παμπ την ημέρα της κηδείας (44%).

Υπάρχουν πολλά εστιατόρια που θα κλείσουν τις πόρτες τους, τουλάχιστον τις ώρες της τελετή, όπως τα McDonald’s που θα ανοίξουν τις τοποθεσίες τους στο Ηνωμένο Βασίλειο  στις 5 το απόγευμα της Δευτέρας ως ένδειξη σεβασμού.

Ακολουθήστε το Cibum
στα Google News

Μείνετε ενημερωμένοι

Σας άρεσε το αρθρο; Εγγραφείτε για να λαμβάνεται εβδομαδιαία τα πιο σημαντικά άρθρα με θέμα τα τρόφιμα. 

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Must read

Εντομοφαγία στην ΕΕ: Η απάντηση της Κομισιόν σε ερώτηση περί προστασίας της Δημόσιας Υγείας

Η ευρωβουλευτής του ΕΛΚ Μαρία Σπυράκη με γραπτή ερώτηση προς την Κομισιόν έθεσε θέμα για την προστασία της δημόσιας υγείας και τις απαιτήσεις υποχρεωτικής επισήμανσης.

Προσοχή: Επικίνδυνο αλεύρι κυκλοφορεί στην ελληνική αγορά

Συναγερμός σε 22 χώρες μεταξύ των οποίων και η Ελλάδα, για επικίνδυνο αλεύρι προέλευσης Γερμανίας.

Το σκάνδαλο με το ηλι(θι)έλαιο του 2008 και η καθυστερημένη κατά 15 χρόνια δικαίωση

Μετά από 15 χρόνια μάθαμε και επίσημα πως άλλο άλλο οι κορεσμένοι (MOSH) και άλλο οι αρωματικοί (MOAH) υδρογονάνθρακες!
spot_img
spot_img

Ροή Ενημέρωσης

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_imgspot_img

Δείτε επίσης!
Προτεινόμενα άρθρα