ΑρχικήΝέαΑπάτη ΤροφίμωνΔιεθνές συνέδριο για την απάτη στα τρόφιμα στη Γερμανία

Διεθνές συνέδριο για την απάτη στα τρόφιμα στη Γερμανία

2 λεπτά ανάγνωσης

Η Γερμανία αναλαμβάνει πρωτοβουλία για τη διεθνή συνεργασία στην πρόληψη και αντιμετώπιση της απάτης στα τρόφιμα

Το Ομοσπονδιακό Υπουργείο Γεωργίας, Τροφίμων και Περιφερειακής Ταυτότητας της Γερμανίας, σε συνεργασία με το Εθνικό Κέντρο Αναφοράς για την Αυθεντικότητα Τροφίμων του Ινστιτούτου Max Rubner, διοργανώνει διεθνές συνέδριο με αντικείμενο την καταπολέμηση της απάτης στα τρόφιμα και την ενίσχυση της συνεργασίας μεταξύ ευρωπαϊκών και διεθνών αρχών.

- Advertisement -

Στο συνέδριο θα παρουσιαστούν κεντρικά ζητήματα που αφορούν την τροφική απάτη, όπως τα συστήματα έγκαιρης προειδοποίησης, οι νέες προσεγγίσεις εντοπισμού και αντιμετώπισης παραπλανητικών πρακτικών, οι γεωπολιτικοί παράγοντες που επηρεάζουν την ασφάλεια των τροφίμων, καθώς και οι επιπτώσεις της κλιματικής αλλαγής και οι προκλήσεις στη διαχείριση δεδομένων.

Η επίσημη γλώσσα του συνεδρίου θα είναι τα Αγγλικά, ενώ θα υπάρχει ταυτόχρονη μετάφραση στα Γερμανικά. Στο πρόγραμμα περιλαμβάνονται ομιλίες εκπροσώπων από εθνικούς, ευρωπαϊκούς και διεθνείς οργανισμούς. Στο συνέδριο μπορούν να συμμετάσχουν φορείς και επαγγελματίες με αντικείμενο την ασφάλεια και αυθεντικότητα των τροφίμων από τη Γερμανία, τα κράτη-μέλη της ΕΕ και διεθνείς οργανισμούς — ανάμεσά τους εκπρόσωποι αρχών ελέγχου τροφίμων, τελωνείων, δικαιοσύνης, αστυνομίας, υπουργείων, κοινοβουλίων, βιομηχανίας, επιστημονικών ιδρυμάτων και ΜΜΕ. Επισκεφθείτε τη 
σελίδα του συνεδρίου για περισσότερες πληροφορίες και για να εγγραφείτε .

- Advertisement -

Μείνετε ενημερωμένοι

Σας άρεσε το αρθρο; Εγγραφείτε για να λαμβάνεται εβδομαδιαία τα πιο σημαντικά άρθρα με θέμα τα τρόφιμα.


Google news

Ακολουθήστε μας για την άμεση ενημέρωση σας στο google news.

Must read

Στην Ελλάδα και σε άλλες 35 χώρες αλλοιωμένα προϊόντα με ρυζογκοφρέτες – Ευρωπαϊκός συναγερμός για δημοφιλή μάρκα (φωτο)

Το RASFF προειδοποιεί για στιγμιαία προϊόντα ρυζιού που κυκλοφορούν και στην ελληνική αγορά.

Ελλάδα: Νέος νόμος για τους καταναλωτές – Τέλος σε greenwashing, και ισχυρισμούς και δικαίωμα στην επισκευή

Ο νέος νόμος για την ενδυνάμωση των καταναλωτών, περιλαμβάνει μεταξύ άλλων προστασία από τις αθέμιτες πρακτικές και το greenwashing, δικαίωμα στην επισκευή και καλύτερη ενημέρωση για τις εξ αποστάσεως συμβάσεις.

ΠΡΟΣΟΧΗ- ΕΦΕΤ: Ανακαλείται μαγειρικό σκεύος λόγω ουσίας που έχει ταξινομηθεί ως πιθανώς καρκινογόνος (φωτογραφία)

Ο Ε.Φ.Ε.Τ. προχώρησε στην ανάκληση κουτάλας μετά από εργαστηριακό έλεγχο που διαπίστωσε υπέρβαση του ορίου μετανάστευσης πρωτοταγών αμινών.