ΑρχικήΝέαΑπάτη ΤροφίμωνΣτέλεχος εταιρείας τροφίμων καταδικάστηκε σε φυλάκιση για απάτη 820.000 ευρώ - Xρέωνε...

Στέλεχος εταιρείας τροφίμων καταδικάστηκε σε φυλάκιση για απάτη 820.000 ευρώ – Xρέωνε την εταιρεία για εμπορεύματα που δεν παρέλαβε ποτέ

2 λεπτά ανάγνωσης

Επί δύο χρόνια εκμεταλλεύτηκε τη θέση του για να εκτρέψει αποθέματα και να πλαστογραφήσει παραγγελίες

Ο Brian Sinclair, 54 ετών, υπεύθυνος συσκευασίας στην εταιρεία φρέσκων τροφίμων Noble Foods στη Βρετανία, καταδικάστηκε σε 3 χρόνια και 8 μήνες φυλάκιση μετά από έρευνα της αστυνομίας του Lincolnshire που αποκάλυψε «υπολογισμένη και παρατεταμένη κατάχρηση εμπιστοσύνης» σε βάρος της εταιρείας. Σύμφωνα με την έρευνα, μεταξύ 2018 και 2019 ο Sinclair εκμεταλλεύτηκε τη θέση του, η οποία περιελάμβανε τη διαχείριση αποθεμάτων σε πολλαπλές εγκαταστάσεις, για να εκτελέσει ένα πολυεπίπεδο σχέδιο απάτης που κόστισε στην εταιρεία 700.000 λίρες, ποσό που αντιστοιχεί σε περίπου 820.000 ευρώ.

- Advertisement -

Το σχέδιο λειτουργούσε σε δύο επίπεδα. Στο πρώτο, ο Sinclair παρήγγελλε και μετακινούσε αποθέματα που δεν χρειάζονταν από μία εγκατάσταση, ρυθμίζοντας στη συνέχεια τη μεταφορά τους για ανακύκλωση μέσω εταιρείας μεταφοράς και κατακρατώντας το κέρδος. Στο δεύτερο επίπεδο, τιμολογούσε την εταιρεία για εμπορεύματα που δεν παρέλαβε ποτέ, καθώς και για τα μεταφορικά κόστη αυτών των ψευδών παραγγελιών. Για να αποφύγει τον εντοπισμό, φρόντιζε να τροποποιεί τα τιμολόγια ώστε να μην προκαλούν υποψίες στους εσωτερικούς ελέγχους. Ο Sinclair πλεύρισε ένοχος σε μία κατηγορία κλοπής, τέσσερις κατηγορίες απάτης με ψευδή παράσταση και δύο κατηγορίες απάτης με κατάχρηση θέσης.

Το Cibum είναι εξειδικευμένο site ενημέρωσης για την ασφάλεια τροφίμων. Οι πληροφορίες του άρθρου έχουν ενημερωτικό χαρακτήρα. Για περισσότερες λεπτομέρειες πατήστε ΕΔΩ.

- Advertisement -

Μείνετε ενημερωμένοι

Σας άρεσε το αρθρο; Εγγραφείτε για να λαμβάνεται εβδομαδιαία τα πιο σημαντικά άρθρα με θέμα τα τρόφιμα.


Google news

Ακολουθήστε μας για την άμεση ενημέρωση σας στο google news.

Must read

Ποιο ρύζι βρέθηκε συχνότερα με αρσενικό και κάδμιο, σύμφωνα με 1.734 ευρωπαϊκές ειδοποιήσεις σε διάστημα 21 ετών

Μελέτη που ανέλυσε ειδοποιήσεις του ευρωπαϊκού συστήματος RASFF την περίοδο 2002-2023 καταγράφει τα συχνότερα προβλήματα στο ρύζι, από υπολείμματα φυτοφαρμάκων και μυκοτοξίνες έως βαρέα μέταλλα και μη εγκεκριμένους γενετικά τροποποιημένους οργανισμούς

Σωρεία παραβάσεων ασφάλειας τροφίμων σε μεγάλο αρτοποιείο – Η προειδοποιητική επιστολή των Αρχών

Η υπόθεση φωτίζει τις απαιτήσεις που οφείλουν να τηρούν οι επιχειρήσεις παραγωγής αρτοσκευασμάτων

PFAS στο πόσιμο νερό: Η αόρατη πρόκληση για τη δημόσια υγεία και το περιβάλλον – Τι δείχνουν οι μετρήσεις στην Ελλάδα

Σε αποκλειστική συνέντευξη, η Δρ Έρη Μπιζάνη εξηγεί ποια είναι η πραγματική εικόνα σήμερα για τα PFAS στο πόσιμο νερό της Ελλάδας, τι δείχνουν οι διαθέσιμες μετρήσεις και ποιες περιοχές απαιτούν αυξημένη επιτήρηση.