ΑρχικήΝέαΑπέπλευσε από την Ουκρανία, το πρώτο πλοίο με σιτηρά που εκμίσθωσε ο...

Απέπλευσε από την Ουκρανία, το πρώτο πλοίο με σιτηρά που εκμίσθωσε ο ΟΗΕ

2 λεπτά ανάγνωσης

Μεταφέρει 23.000 τόνους σιτάρι

Το πρώτο πλοίο με σιτηρά για την Αφρική που εκμισθώθηκε από τα Ηνωμένα Έθνη αναχώρησε από τον λιμένα Πιβντέβνι της Ουκρανίας, ανακοίνωσε ο κυβερνήτης της περιφέρειας της Οδησσού, ο Μαξίμ Μαρτσένκο.

- Advertisement -

Το Παγκόσμιο Επισιτιστικό Πρόγραμμα (ΠΕΠ), μέρος του συστήματος των Ηνωμένων Εθνών, εκμίσθωσε το φορτηγό Brave Commander, που μεταφέρει 23.000 τόνους σίτου με προορισμό την Αιθιοπία.

Ο ΟΗΕ και η Τουρκία μεσολάβησαν για την επίτευξη συμφωνίας στα τέλη Ιουλίου που θα επιτρέψει στην Ουκρανία να ξαναρχίσει να εξάγει σιτηρά μέσω των λιμανιών της στη Μαύρη Θάλασσα, παρά τον πόλεμο με τη Ρωσία.

- Advertisement -

Από τις αρχές του μήνα, πάνω από δέκα φορτηγά πλοία με σιτηρά απέπλευσαν από τα ουκρανικά λιμάνια. Ωστόσο, τα πρώτα φορτία ήταν εμπορικά.

Ο ΟΗΕ προειδοποιεί εδώ και καιρό πως υπάρχει κίνδυνος να ενσκήψουν ελλείψεις τροφίμων και λιμός σε φτωχά κράτη του κόσμου εάν η Ουκρανία, μεγάλος προμηθευτής σιτηρών σε διεθνή κλίμακα, δεν μπορέσει να ξαναρχίσει τις εξαγωγές της, που ανεστάλησαν όταν εισέβαλε ο στρατός της Ρωσίας στην επικράτειά της την 24η Φεβρουαρίου.

Τα πλοία και τα φορτία τους επιθεωρούνται προτού περάσουν από το στενό του Βοσπόρου.

ΑΠΕ

Μείνετε ενημερωμένοι

Σας άρεσε το αρθρο; Εγγραφείτε για να λαμβάνεται εβδομαδιαία τα πιο σημαντικά άρθρα με θέμα τα τρόφιμα.


Google news

Ακολουθήστε μας για την άμεση ενημέρωση σας στο google news.

Must read

Ελληνικά κοτόπουλα: Πάνω από 4 στα 10 δείγματα θετικά σε Salmonella και σχεδόν 6 στα 10 σε Campylobacter – Μελέτη ΑΠΘ

Μελέτη του ΑΠΘ σε 233 κοτόπουλα βρήκε Salmonella στο 42,5% και Campylobacter στο 57,5% των δειγμάτων. Τι έδειξαν οι αναλύσεις.

Γαύρος και σαρδέλα στην Ελληνική αγορά: Πόσο πληρώνεται ο αλιέας και πόσο πληρώνει ο καταναλωτής – Έρευνα

Νέα μελέτη φωτίζει τις τιμές πρώτης πώλησης – Στα 1,86 ευρώ ο γαύρος έναντι 5,30 ευρώ στη λιανική.

Ελλάδα: Έξι έφηβοι με συμπτώματα δηλητηρίασης στο Νοσοκομείο Κατερίνης – Είχαν φάει σάντουιτς με κοτόπουλο

Με ελικόπτερο απομακρύνθηκαν οι έξι μαθητές από την Πετρόστρουγκα του Ολύμπου και στη συνέχεια παραλήφθηκαν από ασθενοφόρα του ΕΚΑΒ.