Ένας άνδρας κάηκε από ένα τηγανητό κοτόπουλο, αφού το τρόφιμο εξερράγη καθώς το δάγκωσε.
Ένα απίστευτο περιστατικό που καταγράφηκε από κάμερα ασφαλείας μέσα σε καφετέρια στην πόλη Curitiba της νότιας Βραζιλίας. Στα πλάνα μια σερβιτόρα δίνει σε έναν πελάτη ένα coxinha, μια βραζιλιάνικη τηγανητή κροκέτα κοτόπουλου, πριν αφήσει τον άνδρα χωρίς επίβλεψη δίπλα στο μπαρ.
Καθώς ο άντρας ετοιμάζεται να φάει το γευστικό του έδεσμα, η coxinha ξαφνικά εκρήγνυται εκτοξεύοντας τη καυτή της γέμιση πάνω στον άντρα και τη γύρω περιοχή. Εν τω μεταξύ, η θερμότητα από την κροκέτα είναι ορατή από ρεύμα που ανεβαίνει στο ταβάνι!
- Δείτε επίσης: Ο σωστός τρόπος για να πλένουμε τα μανιτάρια
Ο ιδιοκτήτης του καταστήματος Christian de Souza Amaral, ο οποίος έγινε μάρτυρας της έκρηξης του γεύματος, φαίνεται στο βίντεο να στέκεται με το στόμα ανοιχτό από το σοκ, καθώς ο ζαλισμένος πελάτης προσπαθεί να σκουπίσει τη φλεγόμενη γέμιση από το πρόσωπό του.
Ο Amaral στη συνέχεια φαίνεται να φεύγει για να ζητήσει βοήθεια αφήνοντας τον άνδρα να αντιμετωπίσει την περίεργη κατάστασή του. Ο ίδιος εξήγησε: «Έσκασε με έναν ήχο σαν να έσκασε ένα ελαστικό. Ήμουν σοκαρισμένος βλέποντας τη γέμιση να κολλάει στο πρόσωπό του. Έμοιαζε με βόμβα. Είχαμε ήδη τηγανίσει την coxinha και την είχαμε τοποθετήσει στη βιτρίνα, είχε βγει από τη φριτέζα μόλις πέντε λεπτά νωρίτερα όταν του το δώσαμε».
Αργότερα προέκυψε ότι ο πελάτης, που δεν κατονομάζεται στα τοπικά μέσα ενημέρωσης, είχε υποβληθεί σε θεραπεία για εγκαύματα στο στόμα του. Το προσωπικό του μπαρ του έδωσε τις πρώτες βοήθειες, αλλά του συνέστησε να πάει στο νοσοκομείο. Δεν είναι σαφές, ωστόσο, γιατί το σνακ εξερράγη τόσο βίαια.
Η ειδικός βιοεπιστήμονας Dr Laura Marise εξήγησε ότι αν δεν γίνει σωστός χειρισμός, ο αέρας μπορεί να συσσωρευτεί σε ένα coxinha και να σκάσει υπό πίεση. Η ίδια δήλωσε στα τοπικά μέσα ενημέρωσης: «Ο αέρας μπορεί να παγιδευτεί μεταξύ της ζύμης και της γέμισης και, κατά τη διάρκεια του τηγανίσματος, μπορεί να έχει διασταλεί, αλλά όχι τόσο ώστε να διαπεράσει τη ζύμη.