Πέμπτη, 17 Απριλίου, 2025
17.1 C
Athens

Το Ελληνικό website για την ποιότητα, την ασφάλεια και την "ψυχή" των τροφίμων.

Από αύριο σε ισχύ νέοι κανόνες της ΕΕ για την ψυχρή επεξεργασία για τα εσπεριδοειδή

ΑρχικήΝέαΑσφάλεια ΤροφίμωνΑπό αύριο σε ισχύ νέοι κανόνες της ΕΕ για την ψυχρή επεξεργασία για τα εσπεριδοειδή
spot_img

Οι νέοι κανόνες που απαιτούν ψυχρή επεξεργασία για τις εισαγωγές πορτοκαλιού δημοσιεύθηκαν στην Επίσημη Εφημερίδα της Ευρωπαϊκής Ένωσης

Οι κανονισμοί, οι οποίοι δημοσιεύθηκαν στην Επίσημη Εφημερίδα της Ευρωπαϊκής Ένωσης αυτήν την εβδομάδα, αναφέρουν ότι από αύριο Παρασκευή, όλες οι εισαγωγές που αναχωρούν από χώρες που έχουν πληγεί από το False Codling Moth πρέπει να έχουν το νέο φυτοϋγειονομικό πιστοποιητικό που να δείχνει ότι τα πορτοκάλια τους έχουν καλλιεργηθεί σε εγκεκριμένο μέρος ( που έχει κοινοποιηθεί προηγουμένως στην Επιτροπή).

- Advertisement -

Ο εξαγωγέας πρέπει επίσης να αποδείξει ότι συμμορφώθηκε με τη θερμοκρασία που ορίζεται στον νέο κανόνα, τόσο στη φάση της προψύξης όσο και κατά τη διάρκεια της ίδιας της ψυχρής επεξεργασίας.

Οι εισαγωγές πορτοκαλιών που έχουν αποσταλεί πριν από τις 24 Ιουνίου θα εξαιρούνται από αυτές τις απαιτήσεις εάν φτάσουν στην Ευρώπη πριν από τις 14 Ιουλίου.

Οι κανονισμοί απαιτούν προψύξη στους 5 o C στην αρχή και επεξεργασία κατά τη μεταφορά στους -1 o C έως 2 o C βαθμούς για 25 ημέρες.

Από το 2023 οι εξαγωγείς θα μπορούν να επιλέξουν από δύο επιλογές: μια κρύα επεξεργασία μεταξύ -1 o C και 0 o C για 16 ημέρες ή μεταξύ -1 o C και 2 o C για 20 ημέρες. Και στις δύο περιπτώσεις, οι χειριστές θα πρέπει να προψύξουν στους 0 o C και 2 o C, αντίστοιχα.

spot_img

Ακολουθήστε το Cibum
στα Google News

Γραφτείτε στο newsletter του cibum

Μείνετε ενημερωμένοι

Σας άρεσε το αρθρο; Εγγραφείτε για να λαμβάνεται εβδομαδιαία τα πιο σημαντικά άρθρα με θέμα τα τρόφιμα. 

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Must read

Επιβίωση των μελισσών χωρίς γύρη – Επιστημονική ανακάλυψη μετά από έρευνα 10 ετών

Οι επιστήμονες ανακάλυψαν μια νέα πηγή τροφής που έχει σχεδιαστεί για να διατηρεί τις αποικίες μελισσών επ' αόριστον χωρίς φυσική γύρη

ΕΕ: Τα καλλυντικά παραμένουν και το 2024 τα πιο επικίνδυνα προϊόντα στην ευρωπαϊκή αγορά – Έκθεση του RAPEX

Τα καλλυντικά βρίσκονται ξανά στην κορυφή της λίστας των πιο επικίνδυνων προϊόντων που πωλούνται στην Ευρωπαϊκή Ένωση

Αλλάζει το “παιχνίδι” στην ανίχνευση παθογόνων στα τρόφιμα – Νέα καινοτόμος τεχνολογία ανάλυσης

Η νέα μέθοδος μειώνει σημαντικά τον χρόνο ανίχνευσης παθογόνων σε λιγότερο από τέσσερις ώρες και κοστίζει μόλις 0,5$ ανά δείγμα
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Ροή Ενημέρωσης

spot_img
spot_img
spot_img
spot_imgspot_img

Δείτε επίσης!
Προτεινόμενα άρθρα