Τρίτη, 7 Φεβρουαρίου, 2023
3.8 C
Athens

Το Ελληνικό website για την ποιότητα, την ασφάλεια και την "ψυχή" των τροφίμων.

Κρέας καγκουρό: Η EE απέρριψε αίτημα για απαγόρευση των εισαγωγών από την Αυστραλία

ΑρχικήΝέαΚρέας καγκουρό: Η EE απέρριψε αίτημα για απαγόρευση των εισαγωγών από την Αυστραλία
spot_img

Ανεπαρκή τα στοιχεία κινδύνου για την ασφάλεια τροφίμων σύμφωνα με την Ευρωπαϊκή Επιτροπή.

Παρότι ίσως πολλοί να μην το γνωρίζετε, το καγκουρό όχι μόνο τρώγεται, αλλά το κρέας του εισάγεται και στην Ευρώπη. Πολλές ομάδες έχουν ζητήσει την απαγόρευσή της εισαγωγής του κρέατος από την Αυστραλία για λόγους ασφάλειας τροφίμων, καλής μεταχείρισης των ζώων και διατήρησης των ειδών.

Ωστόσο, η Ευρωπαϊκή Επιτροπή απέρριψε μια έκκληση 3 ομάδων για απαγόρευση εισαγωγών κρέατος καγκουρό από τη χώρα.

Αναλυτικότερα, οι Lega Anti Vivisezione (LAV), η Παγκόσμια Προστασία των Ζώων και το Eurogroup for Animals καταθέτοντας την πρόταση απόρριψης στην Κομισιόν ισχυρίστηκαν ότι υψηλά επίπεδα σαλμονέλας και E. coli έχουν βρεθεί στο κρέας καγκουρό που προορίζεται για ανθρώπινη κατανάλωση στην Αυστραλία, καθώς και ότι οι μέθοδοι με τις οποίες θανατώνονται το καγκουρό ενέχουν τον κίνδυνο μόλυνσης του κρέατος, σε συνδυασμό με τις κακές συνθήκες μεταφοράς.

Σύμφωνα με το Food Safety News, το κρέας καγκουρό πωλείται σε ορισμένα ευρωπαϊκά σούπερ μάρκετ ή χρησιμοποιείται σε τροφές για κατοικίδια. Τα στοιχεία για τις εξαγωγές της Αυστραλίας δείχνουν ότι η Ευρώπη είναι ο κορυφαίος προορισμός για το κρέας καγκουρό, με το Βέλγιο να λαμβάνει περίπου το ένα τρίτο του συνόλου των εισαγμένων ποσοτήτων το 2019.

Αξίζει να σημειωθεί ότι η Αυστραλία και η Ευρωπαϊκή Ένωση βρίσκονται στη διαδικασία διαπραγματεύσεων για μια συμφωνία ελεύθερων συναλλαγών η οποία θα πρέπει να συναφθεί φέτος.

Η Κομισιόν, ως αιτιολογία για την απόρριψη της έκκλησης των ομάδων έδωσε την ανεπάρκεια στοιχείων που αποδεικνύουν ότι οι προϋποθέσεις για την εισαγωγή του κρέατος στην Ένωση δεν πληρούνται. Όσο για τις συνθήκες καλής διαβίωσης ζώων στην Ευρώπη, δεν είναι εναρμονισμένες σε όλες τις χώρες και στην περίπτωση των καγκουρό δεν υπάρχει κάποια ιδιαίτερη ρύθμιση.

Επιπλέον, έλεγχος της ΓΔ Sante το 2019 σχετικά με τα συστήματα εξαγωγών της Αυστραλίας για κόκκινο κρέας και κρέας θηραμάτων, συμπεριλαμβανομένου του καγκουρό, επιβεβαίωσε τη συμμόρφωση της χώρας με τις ευρωπαϊκές απαιτήσεις, συμπεριλαμβανομένου και του τομέα της ασφάλειας τροφίμων.

Η Επιτροπή της ΕΕ είπε παρόλα αυτά ότι θα συνεχίσει να παρακολουθεί την κατάσταση και να λαμβάνει τα κατάλληλα μέτρα για να διασφαλίσει ότι μόνο τα προϊόντα κρέατος καγκουρό που συμμορφώνονται με τους κανόνες ασφάλειας των τροφίμων επιτρέπεται να εισέρχονται στην αγορά της ΕΕ.

Ακολουθήστε μας στα Google News

Μείνετε ενημερωμένοι

Σας άρεσε το αρθρο; Εγγραφείτε για να λαμβάνεται εβδομαδιαία τα πιο σημαντικά άρθρα με θέμα τα τρόφιμα. 

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Must read

Πόσα φυτοφάρμακα έχει το Ελληνικό μέλι; Επιστημονική μελέτη του Μπενάκειου Φυτοπαθολογικού Ινστιτούτου 

Τι έδειξε μελέτη Ελλήνων επιστημόνων για την παρουσία φυτοφαρμάκων σε δείγματα ελληνικού μελιού και για το πόσο επικίνδυνα είναι για την υγεία των καταναλωτών.

Kinder: Ο ισχυρισμός υγείας «βοηθά στην ανάπτυξη» που απέρριψε η EFSA

Η Ferrero προσπάθησε να εξασφαλίσει ισχυρισμό υγείας για τα παιδιά, με μελέτες που δεν είχαν σχέση με την ανάπτυξη των παιδιών!

Κλειστά αύριο καταστήματα και απαγόρευση ντελίβερι σε βόρεια και βορειοανατολική Αττική- Σημερινές εικόνες διανομέων στο χιόνι κάνουν το γύρο του διαδικτύου

Κλειστά αύριο τα καταστήματα στην βόρεια και βορειοανατολική Αττική και απαγορεύονται μετά τις 18.00 οι υπηρεσίες delivery ή courier στις ίδιες περιοχές. Συνεχίζουν σήμερα τις παραδόσεις φαγητού πολλές επιχειρήσεις, ακόμα και σε περιοχές με πολύ χιόνι.
spot_img
spot_img

Ροή Ενημέρωσης

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_imgspot_img

Δείτε επίσης!
Προτεινόμενα άρθρα