Παρασκευή, 2 Ιουνίου, 2023
22.3 C
Athens

Το Ελληνικό website για την ποιότητα, την ασφάλεια και την "ψυχή" των τροφίμων.

Ασφάλεια στην Εργασία: Εταιρεία τροφίμων καταδικάστηκε για τον ακρωτηριασμό εργαζομένου

ΑρχικήΝέαΑσφάλεια στην Εργασία: Εταιρεία τροφίμων καταδικάστηκε για τον ακρωτηριασμό εργαζομένου
spot_img

cibum team

Πρόστιμο περίπου 82.000€ επιβλήθηκε σε εταιρεία αθλητικών προϊόντων διατροφής του Λίβερπουλ, καθώς ένας υπάλληλός τους έκοψε τρία δάχτυλα του δεξιού χεριού, ενώ καθάριζε έναν κοχλιωτό μεταφορέα.

Ο χειριστής παραγωγής, που απασχολούνταν από την Applied Nutrition Ltd στην τοποθεσία Webber Estate στο Knowsley, περιέγραψε στο Ειρηνοδικείο του Λίβερπουλ, πώς καθάριζε έναν από τους κοχλίες μεταφοράς προϊόντος στις 13 Σεπτεμβρίου 2019. Ο χειριστής είχε σβήσει τον κοχλία στον πίνακα ελέγχου, αλλά δεν είχε σβήσει το μηχάνημα από την κύρια παροχή ηλεκτρικού ρεύματος. Μετά τον καθαρισμό του κοχλία, ο χειριστής πήγε να τον αντικαταστήσει. Ωστόσο, η τροφοδοσία είχε ενεργοποιηθεί εκ παραδρομής και ο κοχλίας άρχισε να λειτουργεί όταν ήρθε σε επαφή με τον κινητήρα κίνησης. Αυτό είχε ως αποτέλεσμα να κοπούν τρία δάχτυλα και μέρος της παλάμης του δεξιού χεριού του χειριστή. Παρέμεινε στο νοσοκομείο για οκτώ ημέρες και έκτοτε έχει υποβληθεί σε αρκετές επεμβάσεις.

Μια έρευνα από το Executive Health and Safety (HSE) διαπίστωσε ότι η εταιρεία δεν είχε αξιολογήσει τους κινδύνους και δεν είχε εφαρμόσει σύστημα ασφάλειας στην εργασίαΔεν παρείχε επαρκή εκπαίδευση στο προσωπικό, ούτε ενημέρωσαν τους χειριστές για τους κινδύνους που συνδέονται με τον καθαρισμό των μηχανημάτων. Εάν είχε πραγματοποιηθεί εκτίμηση επικινδυνότητας από την εταιρεία σχετικά με τον κίνδυνο που σχετίζεται με τον καθαρισμό του κοχλιωτού μεταφορέα, θα μπορούσε να είχε εγκατασταθεί ένα τυπικό βιομηχανικό σύστημα κλειδώματος στο τροφοδοτικό που θα απέτρεπε το συμβάν.

Η Applied Nutrition Ltd στο Λίβερπουλ, δήλωσε ένοχη για παραβίαση του άρθρου 2 του νόμου περί Υγείας και Ασφάλειας στην Εργασία κ.λπ. του 1974 και της επιβλήθηκε πρόστιμο περίπου 82.000€. Καταδικάστηκε να πληρώσει 5.316€.

Μετά την ακρόαση, ο επιθεωρητής της HSE David Bellis δήλωσε: «Αυτό το περιστατικό θα μπορούσε να είχε αποφευχθεί τόσο εύκολα. Οι εργοδότες θα πρέπει να διενεργούν εκτίμηση των κινδύνων και να εφαρμόζουν συστήματα για την εργασιακή ασφάλεια στη λειτουργία όλων των μηχανημάτων, συμπεριλαμβανομένων εργασιών όπως ο καθαρισμός. Οι εργοδότες πρέπει επίσης να διασφαλίσουν ότι παρέχονται επαρκείς πληροφορίες, οδηγίες και εκπαίδευση σε όλους όσοι το χρησιμοποιούν».

Ακολουθήστε το Cibum
στα Google News

Μείνετε ενημερωμένοι

Σας άρεσε το αρθρο; Εγγραφείτε για να λαμβάνεται εβδομαδιαία τα πιο σημαντικά άρθρα με θέμα τα τρόφιμα. 

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Must read

Προσοχή: Μικροπλαστικά στα τρόφιμα από τις σανίδες κοπής!

Επιστημονική μελέτη προσδιορίζει τις πλαστικές σανίδες κοπής ως μια ουσιαστική πηγή μικροπλαστικών στα τρόφιμα, η οποία απαιτεί προσοχή.

Junk food και Junk news: Ο συνδυασμός που… “σκοτώνει”!

Η κοινή βάση μεταξύ junk food και junk news και η ανάγκη να υιοθετηθεί μια κουλτούρα info-fitness και μια παιδεία ενημέρωσης, σύμφωνα με την ειδικό Vanessa Otero.

Ανακάλυψη: Βρέθηκε η σούπερ λευκή χρωστική που θα αντικαταστήσει το διοξείδιο του τιτανίου από το… «Finding Nemo»

Ουσία της γαρίδας Pacific Cleaner, γνωστή και ως Jacques από την ταινία με το ψαράκι Nemo αντικαθιστά το Ε171 λύνοντας τα χέρια της βιομηχανίας.
spot_img
spot_img

Ροή Ενημέρωσης

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_imgspot_img

Δείτε επίσης!
Προτεινόμενα άρθρα