Τετάρτη, 10 Αυγούστου, 2022
27.8 C
Athens

Το Ελληνικό website για την ποιότητα, την ασφάλεια και την "ψυχή" των τροφίμων.

Κρούσματα Ηπατίτιδας Α που συνδέονται με εστιατόρια

ΑρχικήΝέαΚρούσματα Ηπατίτιδας Α που συνδέονται με εστιατόρια
spot_img

cibum team

Ακόμα περισσότεροι ασθενείς εντοπίστηκαν από το πρόσφατο ξέσπασμα της ηπατίτιδας Α που συνδέεται με εστιατόρια στις Η.Π.Α.

Όπως αναφέρει το FSN, τουλάχιστον τρία άτομα έχουν εισαχθεί σε νοσοκομεία με συμπτώματα Ηπατίτιδας Α, που συνδέονται με τη συρροή κρουσμάτων.

Σύμφωνα με τους κρατικούς αξιωματούχους, έχει επιβεβαιωθεί ότι έχουν μολυνθεί 14 άτομα. Το ξέσπασμα αναφέρθηκε πρώτη φορά στις 24 Σεπτεμβρίου.

Είναι πολύ πιθανό να εντοπιστούν επιπλέον ασθενείς. Χρειάζονται 15 έως 50 ημέρες για να εμφανιστούν τα συμπτώματα της ηπατίτιδας Α, σύμφωνα με το Κέντρο Ελέγχου και Πρόληψης Νοσημάτων (CDC).

Τα άτομα που μολύνθηκαν με τον ιό, γευμάτισαν σε τρία εστιατόρια του “Famous Anthony”, σύμφωνα με το Υπουργείο Υγείας της Βιρτζίνια.

Αξιωματούχος του κρατικού τμήματος υγείας ανέφερε ότι ένα άτομο που εργάστηκε στα τρία εμπλεκόμενα εστιατόρια “Famous Anthony” βρέθηκε θετικό στον ιό της Ηπατίτιδας Α, ο οποίος προκαλεί λοιμώξεις του ήπατος. Η Ηπατίτιδα Α είναι εξαιρετικά μεταδοτική, αλλά μπορεί να προληφθεί με τον εμβολιασμό.

Είναι δυνατόν να χορηγηθεί εμβόλιο ακόμα και μετά την έκθεση στον ιό, αλλά δεν θα αποτελεσματικό, εκτός εάν χορηγηθεί εντός δύο εβδομάδων από την έκθεση. Έτσι, κανένας από τους ασθενείς που διαγνώστηκαν σε αυτό το ξέσπασμα δεν πληρούσε τις προϋποθέσεις για εμβολιασμό μετά την έκθεση, λόγω του χρόνου καθυστέρησης μεταξύ της έκθεσης και της ανίχνευσης της επιδημίας.

Σύμφωνα με το ομοσπονδιακό CDC όποιος υποψιάζεται ότι έχει εκτεθεί σε ηπατίτιδα Α θα πρέπει να παρακολουθεί τον εαυτό του για συμπτώματα για δύο μήνες. Τα συμπτώματα περιλαμβάνουν ίκτερο (κιτρίνισμα του δέρματος ή των ματιών), πυρετό, κόπωση, απώλεια όρεξης, ναυτία, έμετο, κοιλιακό άλγος, σκούρα ούρα ή ανοιχτόχρωμα κόπρανα.

Απαιτούνται ειδικές εξετάσεις για τη διάγνωση της ηπατίτιδας Α, τα συμπτώματα της οποίας μπορεί να προσομοιάζουν με αυτά άλλων ασθενειών.

Μείνετε ενημερωμένοι

Σας άρεσε το αρθρο; Εγγραφείτε για να λαμβάνεται εβδομαδιαία τα πιο σημαντικά άρθρα με θέμα τα τρόφιμα. 

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

spot_img
spot_img

Must read

Ίδιο brand, χαμηλότερη ποιότητα – Προϊόντα δύο ταχυτήτων σε χώρες της Ευρώπης

Τα προϊόντα που πωλούνται με την ίδια εμπορική ονομασία και συσκευασία πρέπει να έχουν την ίδια σύνθεση σε κάθε χώρα της ΕΕ. Τα στοιχεία όμως, παραπέμπουν σε αθέμιτες πρακτικές μεγάλων εταιρειών τροφίμων

Υδροξυτυροσόλη ως πρόσθετο: Οι Έλληνες, πρωταθλητές στην πρόσληψη φαινολών μέσω της επιτραπέζιας ελιάς

Επιστημονική έρευνα Ισπανών για την πρόσληψη υδροξυτυροσόλης που υπάρχει σε ελιές, ελαιόλαδο και κρασί. στον Ευρωπαϊκό πληθυσμό - Οι δυνατότητες χρήσης της ως πρόσθετο τροφίμων

ChitoFOODS: Ελληνική καινοτομία για νέες εφαρμογές τροφίμων

Το ChitoFOODS είναι ένα πρωτοποριακό ερευνητικό έργο από Έλληνες επιστήμονες, που ασχολείται με νανοσωματίδια και μεμβράνες με βάση τη χιτοζάνη, με εκχυλίσματα παραπροϊόντων αγροδιατροφής για νέες εφαρμογές τροφίμων.
spot_img
spot_img

Ροή Ενημέρωσης

spot_img
spot_img
spot_img
spot_imgspot_img

Δείτε επίσης!
Προτεινόμενα άρθρα