Πέμπτη, 21 Νοεμβρίου, 2024
18.2 C
Athens

Το Ελληνικό website για την ποιότητα, την ασφάλεια και την "ψυχή" των τροφίμων.

3+1 Συμβουλές όταν αγοράζετε μαγειρικά σκεύη στο διαδίκτυο

ΑρχικήΝέαΑσφάλεια Τροφίμων3+1 Συμβουλές όταν αγοράζετε μαγειρικά σκεύη στο διαδίκτυο
spot_img

Η αγορά σκευών μαγειρικής και συσκευασιών από το διαδίκτυο, μπορεί να είναι μία βολική διαδικασία αλλά μπορεί να ενέχει σοβαρούς κινδύνους.

Μπορεί να είναι πολύ βολικό να αγοράζετε μαγειρικά σκεύη, κουτιά τροφίμων, μπουκάλια ποτών κ.λπ. στο Διαδίκτυο, αλλά καλό θα είναι να αφιερώσετε λίγο χρόνο διερευνώντας το ηλεκτρονικό κατάστημα και τα προϊόντα.

Γενικές συμβουλές προς τους καταναλωτές

Η Αρχή Ασφάλειας τροφιμών της Νορβηγίας εξέδωσε οδηγό συμβουλών αγοράς σκευών από το διαδίκτυο με στόχο την προστασία της υγείας των καταναλωτών από χημικές και άλλες βλαβερές ουσίες.

  • Αποφύγετε να αγοράζετε μαγειρικά σκεύη, συσκευασίες και παρόμοια υλικά που έρχονται σε επαφή με τρόφιμα από ηλεκτρονικά καταστήματα εκτός ΕΕ/ΕΟΧ. Αυτά δεν ακολουθούν απαραίτητα τους ίδιους, αυστηρούς κανονισμούς που έχουν θεσμοθετηθεί στην ΕΕ.
  • Αγοράστε μόνο από ιστότοπους που φαίνονται σοβαροί και όπου λαμβάνετε καλές πληροφορίες για τα προϊόντα και για τον κατασκευαστή, για παράδειγμα στοιχεία επικοινωνίας.
  • Βεβαιωθείτε ότι το προϊόν είναι όντως κατάλληλο για επαφή με τρόφιμα, για παράδειγμα εάν φέρει το σύμβολο “γυαλί και πιρούνι “.
  • Ελέγξτε τυχόν περιορισμούς χρήσης. Εάν το προϊόν δεν μπορεί να αντέξει τη χρήση σε υψηλές θερμοκρασίες, σε φούρνο μικροκυμάτων ή κάτι παρόμοιο, πρέπει να λάβετε πληροφορίες σχετικά με αυτό.

Η ΕΕ έχει αυστηρούς κανόνες για να διασφαλίσει ότι τα προϊόντα είναι ασφαλή για επαφή με τρόφιμα. Τα ηλεκτρονικά καταστήματα είναι υπεύθυνα για τη διασφάλιση ότι τα προϊόντα που πωλούν συμμορφώνονται με τους κανονισμούς. 

Τα πλαστικά υλικά μπορούν, για παράδειγμα, να περιέχουν μόνο πλαστικές πρώτες ύλες και πρόσθετα που είναι εγκεκριμένα από την ΕΕ. Αυτές οι ουσίες έχουν αξιολογηθεί από την Αρχή για την Ασφάλεια των Τροφίμων της ΕΕ (EFSA).

Υπάρχουν οριακές τιμές για το πόσες από αυτές τις ουσίες μπορούν να μεταναστεύσουν από τα σκεύη στα τρόφιμα. Για παράδειγμα, εάν αγοράζετε επιτραπέζια σκεύη από μελαμίνη απευθείας από την Ασία, μπορεί η μετανάστευση (απελευθέρωση) φορμαλδεΰδης στο φαγητό να είναι υψηλότερη από αυτή που επιτρέπεται στην ΕΕ/ΕΟΧ. Αυτό μπορεί να οδηγήσει σε αυξημένο κίνδυνο για την υγεία.

Ακολουθήστε το Cibum
στα Google News

Μείνετε ενημερωμένοι

Σας άρεσε το αρθρο; Εγγραφείτε για να λαμβάνεται εβδομαδιαία τα πιο σημαντικά άρθρα με θέμα τα τρόφιμα. 

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Must read

ΕΕ: Δημοσιεύτηκε ο τροποποιητικός κανονισμός για τα όρια της Listeria monocytogenes στα τρόφιμα

Επικαιροποιήθηκαν τα κριτήρια ασφάλειας στο παράρτημα του καν. (ΕΚ) 2073/2005.

455 δηλητηριάσεις από τις σοκολάτες Kinder – Η Foodwatch επανέρχεται με νέες καταγγελίες εναντίον της Ferrero

Η συνέχεια της πολύκροτης υπόθεσης με τις πολλαπλές σαλμονελλώσεις.

Θάνατος Δ. Σούρα: Μπορεί η τροφική δηλητηρίαση από Staphylococcus aureus να προκαλέσει σηψαιμία; Του Δρ Φ. Γαΐτη

Η αιτία θανάτου του γνωστού ψυχιάτρου, εγείρει ερωτήματα κατά πόσο η κατανάλωση τροφίμων μολυσμένων με Staphylococcus aureus θα μπορούσε να προκαλέσει αντίστοιχης σοβαρότητας ασθένεια.
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Ροή Ενημέρωσης

spot_img
spot_img
spot_img
spot_imgspot_img

Δείτε επίσης!
Προτεινόμενα άρθρα

Μετάβαση στο περιεχόμενο