ΑρχικήΝέαΑσφάλεια Τροφίμων6ο IHFAF: Η ψηφιακή επανάσταση στην ασφάλεια τροφίμων

6ο IHFAF: Η ψηφιακή επανάσταση στην ασφάλεια τροφίμων

2 λεπτά ανάγνωσης

Το φετινό φόρουμ IHFAF φέρνει στο προσκήνιο την ανάγκη για ανθεκτικά και βιώσιμα συστήματα ελέγχου τροφίμων

Το 6ο Διεθνές Φόρουμ Ανωτάτων Αρχών για την Ασφάλεια Τροφίμων (IHFAF) συγκέντρωσε φέτος κορυφαίους εμπειρογνώμονες και θεσμικούς εκπροσώπους από όλο τον κόσμο, με επίκεντρο την καινοτομία και τον ψηφιακό μετασχηματισμό στον τομέα της ασφάλειας τροφίμων. Ο στόχος ήταν να αναζητηθούν νέες τεχνολογικές λύσεις που ενισχύουν την αποτελεσματικότητα και την ανθεκτικότητα των εθνικών και διεθνών συστημάτων ελέγχου.

- Advertisement -
Εγγραφείτε στο πρώτο ειδικό Σεμινάριο για την ορθή χρήση του όρου ”Μπορεί να περιέχει…” και άλλα περί αλλεργιογόνων στην Ελλάδα.

Κατά τη διάρκεια του φόρουμ, εξετάστηκαν τρόποι με τους οποίους τα κράτη μέλη και οι χώρες παρατηρητές του IHFAF μπορούν να αξιοποιήσουν τις ψηφιακές τεχνολογίες για να ενισχύσουν την παραγωγή ασφαλών τροφίμων, να προωθήσουν δίκαιες πρακτικές και να ενδυναμώσουν την παγκόσμια βιωσιμότητα στην αλυσίδα τροφίμων.

Σημαντικό σκέλος του φόρουμ αποτέλεσαν οι διμερείς συναντήσεις του Προέδρου του Γερμανικού Ινστιτούτου για την Αξιολόγηση Κινδύνων (BfR), καθηγητή Hensel, με εκπροσώπους διεθνών οργανισμών. Μεταξύ αυτών ήταν οι Αρχές Ασφάλειας Τροφίμων της Μεγάλης Βρετανίας (FSA), της Σκωτίας (FSS), της Σιγκαπούρης (SFA), της Χιλής (ACHIPIA) και της Πορτογαλίας (ASAE). Οι συνομιλίες αυτές παρείχαν γόνιμο έδαφος για την ανταλλαγή εμπειριών, πρακτικών και την αξιολόγηση της τρέχουσας συνεργασίας.

- Advertisement -

Επιπλέον, πραγματοποιήθηκαν επαφές με νέους πιθανούς εταίρους, όπως η Αρχή Τροφίμων της Αυστραλίας και Νέας Ζηλανδίας (FSANZ) και η Σαουδική Αρχή Τροφίμων και Φαρμάκων (SFDA). Οι συζητήσεις αυτές προετοίμασαν το έδαφος για τη θεμελίωση νέων διακρατικών πρωτοβουλιών στους τομείς της ασφάλειας και ελέγχου των τροφίμων. Η Ψηφιακή επανάσταση στην ασφάλεια τροφίμων

Μείνετε ενημερωμένοι

Σας άρεσε το αρθρο; Εγγραφείτε για να λαμβάνεται εβδομαδιαία τα πιο σημαντικά άρθρα με θέμα τα τρόφιμα.


Google news

Ακολουθήστε μας για την άμεση ενημέρωση σας στο google news.

Must read

Δημοφιλές συστατικό σαλάτας πίσω από σοβαρές επιδημίες E. coli και Salmonella με δεκάδες νεκρούς και χιλιάδες κρούσματα

Νέα επιδημία με 55 κρούσματα στις ΗΠΑ, μετά τις μεγάλες εξάρσεις που καταγράφηκαν τα προηγούμενα χρόνια στην Ευρώπη.

Κιμάς πίσω από τραγωδία με 10 νεκρούς – Καμπανάκι για τις πρακτικές και τα πρόστιμα στα ελληνικά σουπερμάρκετ

Δέκα θάνατοι από STEC O157:H7 στο Βέλγιο και αλλεπάλληλα πρόστιμα για τη διαχείριση κιμά στην Ελλάδα.

Μπισκότα: Μελέτη εντόπισε σε όλα τα δείγματα ακρυλαμίδιο, ουσία με πιθανές καρκινογόνες επιδράσεις – Ποιοι κινδυνεύουν περισσότερο

Η μελέτη εντόπισε ακρυλαμίδιο σε όλα τα δείγματα και συνύπαρξη πολλών διαφορετικών μυκοτοξινών σχεδόν στο σύνολο των προϊόντων.