Παρασκευή, 26 Απριλίου, 2024
15.7 C
Athens

Το Ελληνικό website για την ποιότητα, την ασφάλεια και την "ψυχή" των τροφίμων.

Αλκαλοειδή τροπανίου: Συνεχίζονται οι ευρωπαϊκές ανακλήσεις σε σνακ

ΑρχικήΝέαΑλκαλοειδή τροπανίου: Συνεχίζονται οι ευρωπαϊκές ανακλήσεις σε σνακ
spot_img

Μετά τη Γαλλία, το Βέλγιο και το Λουξεμβούργο, η Ιρλανδία και η Γερμανία ανακοίνωσαν ανακλήσεις σνακ, λόγω πιθανής παρουσίας αλκαλοειδών τροπανίου στα προϊόντα.

Η Ιρλανδική Αρχή για την Ασφάλεια των Τροφίμων – FSAI, ανακοίνωσε την ανάκληση 9 προϊόντων τσιπς τορτίγιας, λόγω της πιθανής παρουσίας αλκαλοειδών τροπανίου.

Η χώρα προέλευσης των ανακληθέντων κωδικών είναι το Βέλγιο.

Αντίστοιχα, οι γερμανικές αρχές για την ασφάλεια των τροφίμων, BVL, ανακοίνωσαν την ανάκληση 5 κωδικών της εταιρεία Trafo, για τον ίδιο λόγο.

Η ανακοίνωση της εταιρείας αναφέρει τα εξής: “Ανακαλούμε βιολογικά τσιπς τορτίγιας λόγω του προϊόντος που περιέχει ατροπίνη και σκοπολαμίνη. Αυτό το κάνουμε ως προφύλαξη. Το προϊόν συμμορφώνεται με την ισχύουσα νομοθεσία της ΕΕ, αλλά εάν η κατανάλωση του προϊόντος υπερβαίνει τις μέτριες ποσότητες, ενδέχεται να σημειωθεί υπέρβαση των ημερήσιων δόσεων αναφοράς ατροπίνης και σκοπολαμίνης.”

Αφορά τα ακόλουθα προϊόντα με ΒΒ από 15/08/2022 έως και 09/01/2023

Τα αλκαλοειδή τροπανίου είναι φυσικές τοξίνες που υπάρχουν σε ορισμένα είδη φυτών. Οι ανεπιθύμητες ενέργειες στον άνθρωπο μπορεί να περιλαμβάνουν αλλαγές στον καρδιακό ρυθμό, μειωμένη έκκριση σάλιου και ιδρώτα, διαστολή της κόρης, ζάλη, κεφαλαλγία και ναυτία. Η μόλυνση των τροφίμων μπορεί να συμβεί εάν τμήματα (κυρίως σπόροι) φυτικών ειδών που περιέχουν αλκαλοειδή τροπανίου συλλέγονται ακούσια με γεωργικές καλλιέργειες.

Όροι Αναδημοσίευσης

*Προσοχή!
H αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου ή μέρους αυτών επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το cibum.gr με ενεργό σύνδεσμο και σε καμία περίπτωση αυτολεξεί!

Ακολουθήστε το Cibum
στα Google News

Μείνετε ενημερωμένοι

Σας άρεσε το αρθρο; Εγγραφείτε για να λαμβάνεται εβδομαδιαία τα πιο σημαντικά άρθρα με θέμα τα τρόφιμα. 

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Must read

Νέα μελέτη αποκαλύπτει τους κινδύνους για την υγεία από δημοφιλές γλυκαντικό που υπάρχει σε κέικ, τσίχλες και παγωτά

Μια κοινή τεχνητή γλυκαντική ουσία που βρίσκεται σε ανθρακούχα ποτά, τσίχλες και παγωτά μπορεί να βλάψει το έντερο, όπως έδειξε έρευνα.

Αυτό το ξέρετε; Ποιο λογότυπο δημοφιλούς τροφίμου έχει φιλοτεχνήσει ο Σαλβαντόρ Νταλί

Οι περισσότεροι δε γνωρίζουν ότι πίσω από το λογότυπο ενός θρυλικού και παγκόσμιου προϊόντος κρύβεται μια μεγάλη μορφή της ζωγραφικής.

Καρκινογόνες ουσίες σε λαδόκολλα ψησίματος – Ευρήματα νέας μελέτης

Επιβραδυντικά φλόγας και καρκινογόνες ουσίες πάνω από τα ρυθμιστικά όρια σε ορισμένα «οικολογικά» χαρτιά ψησίματος.
spot_img

Ροή Ενημέρωσης

spot_img
spot_img
spot_img
spot_imgspot_img

Δείτε επίσης!
Προτεινόμενα άρθρα