Σάββατο, 4 Μαΐου, 2024
16.3 C
Athens

Το Ελληνικό website για την ποιότητα, την ασφάλεια και την "ψυχή" των τροφίμων.

Αλλεργιογόνα στα τρόφιμα: Βίντεο του FDA για το νόμο FASTER

ΑρχικήΝέαΑσφάλεια ΤροφίμωνΑλλεργιογόνα στα τρόφιμα: Βίντεο του FDA για το νόμο FASTER
spot_img

Ο Αμερικανικός Οργανισμός Τροφίμων και Φαρμάκων (FDA) των ΗΠΑ, δημοσίευσε ένα νέο βίντεο που παρέχει μια επισκόπηση του νόμου του 2021 για την ασφάλεια, τη θεραπεία, την εκπαίδευση και την έρευνα για τις τροφικές αλλεργίες. Ο νόμος που έχει ονομαστεί FASTER, μεταξύ άλλων, προσθέτει το σουσάμι στη λίστα με τα κύρια τροφικά αλλεργιογόνα που ισχύουν από την 1η Ιανουαρίου 2023. Το βίντεο περιλαμβάνει βασικές πληροφορίες σχετικά με τον νόμο FASTER και βοηθά στην απάντηση σε συχνές ερωτήσεις που έχει λάβει η FDA από τη βιομηχανία τροφίμων και άλλους ενδιαφερόμενους φορείς.

Το βίντεο περιλαμβάνει επίσης πληροφορίες σχετικά με:

  • Απαιτήσεις τροφικών αλλεργιογόνων στις ΗΠΑ.
  • Πώς ορίζονται τα κύρια τροφικά αλλεργιογόνα.
  • Εφαρμογή του FASTER Act από τον FDA.

Οι τροφικές αλλεργίες και άλλοι τύποι τροφικής υπερευαισθησίας επηρεάζουν εκατομμύρια ανθρώπους που ζουν στις ΗΠΑ. Για να προστατεύσει άτομα με τροφικές αλλεργίες και άλλες τροφικές υπερευαισθησίες, ο FDA επιβάλλει νόμους που απαιτούν από τους κατασκευαστές τροφίμων να προσδιορίζουν συστατικά που είναι κύρια τροφικά αλλεργιογόνα στις ετικέτες των συσκευασμένων τροφίμων και ποτών. Ο FDA επιβάλλει επίσης κανονισμούς που απαιτούν από τους κατασκευαστές τροφίμων να αποτρέπουν τη διασταυρούμενη επαφή με αλλεργιογόνα (η ακούσια ενσωμάτωση ενός κύριου αλλεργιογόνου τροφίμων σε ένα τρόφιμο).

Η διευκρίνιση των απαιτήσεων για τα αλλεργιογόνα τροφίμων για τη βιομηχανία είναι μέρος των μέτρων ασφαλείας του FDA για να βοηθήσει στην προστασία των καταναλωτών από συστατικά και τρόφιμα στα οποία ενδέχεται να είναι αλλεργικοί, χωρίς να περιορίζει υπερβολικά τις επιλογές τροφίμων.

Όροι Αναδημοσίευσης

*Προσοχή!
H αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου ή μέρους αυτών επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το cibum.gr με ενεργό σύνδεσμο και σε καμία περίπτωση αυτολεξεί!

Ακολουθήστε το Cibum
στα Google News

Μείνετε ενημερωμένοι

Σας άρεσε το αρθρο; Εγγραφείτε για να λαμβάνεται εβδομαδιαία τα πιο σημαντικά άρθρα με θέμα τα τρόφιμα. 

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Must read

Βιταμίνη D: Ερευνητές ζητούν την ανάπτυξη εξατομικευμένων συστάσεων

Νεα ευρήματά πιστεύεται πως θα έχουν σημαντικές επιπτώσεις για την ανάπτυξη προσαρμοσμένων συστάσεων για τη χορήγηση της βιταμίνης D.

Η χορτοφαγική διατροφή μπορεί να σταματήσει την επιδείνωση του καρκίνου του προστάτη

Σύμφωνα με μελέτη, οι άνδρες που καταναλώνουν μια διατροφή πλούσια σε φρούτα και λαχανικά, έχουν βραδύτερη εξέλιξη του καρκίνου του προστάτη σε σχέση με όσους τρώνε περισσότερο κρέας.

Η Οδύσσεια μίας μικρής ελληνικής επιχείρησης από την αγκύλωση των Εθνικών αρχών – Του Δημήτρη Γεωργαντέλη

Το ''παιχνίδι'' με την τεράστια διαφορά στο ανώτατο επιτρεπτό όριο της κουμαρίνης σε παραδοσιακά και μη κουλουράκια κανέλας!
spot_img

Ροή Ενημέρωσης

spot_img
spot_img
spot_img
spot_imgspot_img

Δείτε επίσης!
Προτεινόμενα άρθρα