Πέμπτη, 2 Μαΐου, 2024
18.1 C
Athens

Το Ελληνικό website για την ποιότητα, την ασφάλεια και την "ψυχή" των τροφίμων.

Ανακαλούνται πατατάκια  Doritos – Συναγερμός στη Βρετανία

ΑρχικήΝέαΑσφάλεια ΤροφίμωνΑνακαλούνται πατατάκια  Doritos - Συναγερμός στη Βρετανία
spot_img

Επείγουσα ανάκληση από τον FSA.

Οι Αρχές στη Βρετανία εξέδωσαν επείγουσα ανάκληση για πατατάκια Doritos λόγω κινδύνου για την υγεία. Πρόκειται για τα πατατάκια Tangy Cheese:  Τυρί Doritos Tangy (πολλαπλές συσκευασίες) με ημερομηνία Best Before 1/6/2024 και  Doritos Tangy Cheese 180g. Η Αρχή ασφάλειας τροφίμων της Βρετανίας αναφέρει: «Αυτό το προϊόν περιέχει σόγια, γεγονός που το καθιστά πιθανό κίνδυνο για την υγεία για όποιον έχει αλλεργία στη σόγια». Η Doritos είναι μια αμερικανική μάρκα αρωματικών τσιπς τορτίγιας που παράγεται από τη Frito-Lay , μια εξ ολοκλήρου θυγατρική της PepsiCo .

 Ο λόγος της ανάκλησης είναι ότι λάθος πατατάκια μπήκαν σε λάθος σακουλάκια με αποτέλεσμα το προϊόν να περιέχει σόγια ένα από τα πιο σημαντικά αλλεργιογόνα, και δεν αναγράφεται στην ετικέτα. Την τελευταία δεκαετία, οι αλλεργίες στη σόγια έχουν αυξηθεί σε τέτοιο βαθμό που έχουν γίνει πλέον ζήτημα δημόσιας υγείας. Υπενθυμίζεται ο άδικος και τραγικός θάνατος 25χρονης χορεύτριας τον Ιανουάριο στη Νέα Υόρκη η οποία κατανάλωσε μπισκότα στα οποία δεν υπήρχε η πληροφορία πως περιέχει αλλεργιογόνο.

          Ενέργειες που έγιναν από την εταιρεία

Η Doritos ανακαλεί το παραπάνω προϊόν από πελάτες και έχει λάβει συμβουλή να επικοινωνήσει με τους αρμόδιους φορείς υποστήριξης αλλεργιών, οι οποίοι θα ενημερώσουν τα μέλη τους για την ανάκληση. Η εταιρεία έχει επίσης εκδώσει ειδοποίηση ανάκλησης προς τους πελάτες της. Αυτές οι ειδοποιήσεις εξηγούν στους πελάτες γιατί ανακαλείται το προϊόν και τους λένε τι να κάνουν εάν έχουν αγοράσει το προϊόν.    

Τα τυπικά συμπτώματα της αλλεργίας στη σόγια περιλαμβάνουν ναυτία, έμετο, διάρροια, καταρροή, βήχα, συριγμό, αδυναμία, γαστρεντερική δυσφορία, δύσπνοια, καρδιαγγειακά ή δερματικά συμπτώματα και άλλα ασαφή συμπτώματα, έως και αναφυλακτικό σοκ, που μπορεί να είναι απειλητικά για τη ζωή. Γι αυτό και η επισήμανση των τροφίμων που περιέχουν αλλεργιογόνα έχει καταστεί κρίσιμης σημασίας.

Παγκοσμίως οι αλλεργίες επηρεάζουν έως και το 30 έως 40% του πληθυσμού, ενώ στη Βρετανία πάνω από 2 εκατομμύρια καταναλωτές έχουν διαγνωσμένη τροφική αλλεργία και 1 στους 5 ζει με τον φόβο του θανάτου από αναφυλακτικό σοκ.

Όροι Αναδημοσίευσης

*Προσοχή!
H αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου ή μέρους αυτών επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το cibum.gr με ενεργό σύνδεσμο και σε καμία περίπτωση αυτολεξεί!

Ακολουθήστε το Cibum
στα Google News

Μείνετε ενημερωμένοι

Σας άρεσε το αρθρο; Εγγραφείτε για να λαμβάνεται εβδομαδιαία τα πιο σημαντικά άρθρα με θέμα τα τρόφιμα. 

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Must read

Η Οδύσσεια μίας μικρής ελληνικής επιχείρησης από την αγκύλωση των Εθνικών αρχών – Του Δημήτρη Γεωργαντέλη

Το ''παιχνίδι'' με την τεράστια διαφορά στο ανώτατο επιτρεπτό όριο της κουμαρίνης σε παραδοσιακά και μη κουλουράκια κανέλας!

Ηλεκτρονικό τσιγάρο: Κίνδυνος έκθεσης των εφήβων σε τοξικό μόλυβδο και ουράνιο σύμφωνα με μελέτη

Τα ευρήματα υπογραμμίζουν την ανάγκη εφαρμογής κανονισμών και προσπαθειών πρόληψης με πρωταρχικό στόχο τους εφήβους.

Ποια τρόφιμα έχουν τα περισσότερα βαρέα μέταλλα και ποια χώρα μας “στέλνει” τα πιο πολλά

Συγκριτική μελέτη μεταξύ των έξι κορυφαίων βαρέων μετάλλων που εμπλέκονται στις κοινοποιήσεις RASFF της ΕΕ από το 2000 έως τος 2022.
spot_img

Ροή Ενημέρωσης

spot_img
spot_img
spot_img
spot_imgspot_img

Δείτε επίσης!
Προτεινόμενα άρθρα