Τετάρτη, 22 Ιανουαρίου, 2025
11 C
Athens

Το Ελληνικό website για την ποιότητα, την ασφάλεια και την "ψυχή" των τροφίμων.

Ανάκληση σαλάτας θαλασσινών λόγω αλλεργιογόνων που δεν αναφέρονται στην ετικέτα

ΑρχικήΝέαΑνάκληση σαλάτας θαλασσινών λόγω αλλεργιογόνων που δεν αναφέρονται στην ετικέτα
spot_img

Μια ακραία αντίδραση του οργανισμού στην αλλεργιογόνο σόγια που περιέχει η σαλάτα όταν δεν θα αντιμετωπιστεί γρήγορα, μπορεί να αποβεί μοιραία

Η R. Walters LLC με έδρα τη Μασαχουσέτη, που δραστηριοποιείται με την εμπορική ονομάσια Elevation Foods, ανακαλεί 1.668 συσκευασίες της σαλάτας θαλασσινών Hannaford Seafood Salad 12oz, καθώς περιέχει σόγια, γνωστού αλλεργιογόνου, που δεν αναγράφεται στην ετικέτα, σύμφωνα με την Υπηρεσία Τροφίμων και Φαρμάκων των ΗΠΑ.

Το ανακληθέν προϊόν

Η ανάκληση περιλαμβάνει Hannaford Seafood Salad 12oz με UPC 0 41268 25161 2 και χρήση έως τις ημερομηνίες BB 13/11/2024 και BB 14/11/2024.

Το προϊόν πωλείται σε καταστήματα Hannaford, στο Maine, στο New Hampshire, στο Vermont, στη Massachusetts και στη Νέα Υόρκη. Τα προϊόντα διανεμήθηκαν μεταξύ 25/10/24 έως 29/10/24

Η ανάκληση ξεκίνησε αφού ανακαλύφθηκε ότι ο εκτυπωτής των ετικετών της Hannaford Seafood Salad είχε παράσχει στην Elevation Foods ετικέτες που δεν ταιριάζουν με την τρέχουσα σύνθεση του προϊόντος. Η εταιρεία ειδοποιήθηκε και τα προϊόντα αφαιρέθηκαν από τα ράφια των καταστημάτων.

Οι καταναλωτές που αγόρασαν το επηρεαζόμενο προϊόν που καθορίζεται παραπάνω δεν θα πρέπει να καταναλώσουν τα προϊόντα και μπορούν να τα επιστρέψουν στον τόπο αγοράς για πλήρη επιστροφή χρημάτων.

Δείτε ακόμη: Lidl It:Ανάκληση ζυμαρικών λόγω σοβαρού κινδύνου τραυματισμού

Αλλεργία στη σόγια

Η αλλεργία στη σόγια εμφανίζεται όταν το ανοσοποιητικό σύστημα του οργανισμού εκλαμβάνει λανθασμένα τις αβλαβείς πρωτεΐνες που βρίσκονται στη σόγια ως εισβολείς και αντιδρά δημιουργώντας αντισώματα εναντίον τους.

Ως μέρος της υπερδραστήριας αμυντικής αντίδρασης, το σώμα απελευθερώνει επίσης πολλές ισταμίνες για να προστατευτεί από τον “εισβολέα”. Αυτή η απελευθέρωση ισταμίνης προκαλεί συμπτώματα του βήχα, του συριγμού, του κνησμού και της κνίδωσης.

Τα συμπτώματα της αλλεργίας στη σόγια συνήθως διαρκούν για περίπου 48 ώρες μετά την κατανάλωση. Σε πιο σοβαρές περιπτώσεις, μπορεί να χρειαστούν μερικές ημέρες για να υποχωρήσουν.

Εάν μια ακραία αντίδραση δεν αντιμετωπιστεί γρήγορα, μπορεί να αποβεί μοιραία. Αυτό προκαλείται εάν η αντίδραση καταλήξει σε αναφυλαξία, μια συστηματική αλλεργική αντίδραση που ουσιαστικά στέλνει τον οργανισμό σε σοκ.

Δείτε ακόμη: Ανακαλούνται 60.000 πλαστικά ποτήρια με μεταλλικά καλαμάκια – Κίνδυνος κοψίματος

Ακολουθήστε το Cibum
στα Google News

Μείνετε ενημερωμένοι

Σας άρεσε το αρθρο; Εγγραφείτε για να λαμβάνεται εβδομαδιαία τα πιο σημαντικά άρθρα με θέμα τα τρόφιμα. 

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Must read

Αφυδατωμένοι οι Έλληνες εργαζόμενοι – Εντυπωσιακά τα ευρήματα έρευνας δύο ελληνικών Πανεπιστημίων

Μελέτη για τις ενυδατικές συνήθειες και το "υδατικό ισοζύγιο" σε εργαζόμενο πληθυσμό στην Ελλάδα.

Τα υπερ-επεξεργασμένα τρόφιμα κατακλύζουν τη ζωή μας – Ποιος θα αναλάβει δράση;

Η αντιμετώπιση των επιπτώσεων των υπερ-επεξεργασμένων τροφίμων απαιτεί δραστικές πολιτικές.

Το μαύρο ψωμί είναι το ίδιο με το ψωμί ολικής αλέσεως;

Ξεδιαλύνοντας την παρανόηση που υπάρχει - Πως να ξεχωρίσετε το μαύρο ψωμί από το ψωμί ολικής άλεσης.
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Ροή Ενημέρωσης

spot_img
spot_img
spot_img
spot_imgspot_img

Δείτε επίσης!
Προτεινόμενα άρθρα

Μετάβαση στο περιεχόμενο