Παρασκευή, 19 Απριλίου, 2024
20.9 C
Athens

Το Ελληνικό website για την ποιότητα, την ασφάλεια και την "ψυχή" των τροφίμων.

Barry Callebaut – Σαλμονέλα: Επαναλειτουργεί το μεγαλύτερο εργοστάσιο σοκολάτας στον κόσμο

Κανένα επηρεαζόμενο από σαλμονέλα προϊόν δεν έχει εισαχθεί στην Ελλάδα

ΑρχικήΝέαΑσφάλεια ΤροφίμωνBarry Callebaut - Σαλμονέλα: Επαναλειτουργεί το μεγαλύτερο εργοστάσιο σοκολάτας στον κόσμο
spot_img

Ανακούφιση για πολλούς επεξεργαστές σοκολάτας που προμηθεύονται από την Ελβετική σοκολατοβιομηχανία

Επαναλειτουργία του εργοστασίου της, στο Wieze του Βελγίου προγραμματίζει το εργοστάσιο σοκολάτας Barry Callebaut  στις αρχές Αυγούστου. Το εργοστάσιο είχε κλείσει στις 27 Ιουνίου μετά τον εντοπισμό σαλμονέλας σε μία από τις γραμμές παραγωγής. Όπως ανέφερε η εταιρεία ο καθαρισμός των γραμμών σοκολάτας προχωρά με γοργά βήματα και αναμένεται να ολοκληρωθεί σύντομα. Οι πρώτες καθαρές σειρές παραγωγής σοκολάτας προβλέπεται να ξεκινήσουν εκ νέου την παραγωγή στις αρχές Αυγούστου 2022, με σταδιακή άνοδο σε πλήρη δυναμικότητα τις επόμενες εβδομάδες, αναφέρει στον ιστότοπό της η εταιρεία.

Η Barry Callebaut είναι κορυφαία εταιρεία παραγωγής σοκολάτας B2B και απασχολεί περισσότερους από 12.500 εργαζόμενους που δραστηριοποιούνται σε περισσότερες από 40 χώρες

Όπως αναφέρθηκε στην ανακοίνωση της εταιρείας πηγή της μόλυνσης είναι η λεκιθίνη η οποία χρησιμοποιείται σε όλη την παραγωγή σοκολάτας. Αυτή η παρτίδα λεκιθίνης προήλθε από έναν κατασκευαστή λεκιθίνης στην Ουγγαρία την “The Vandamme Group”.

Η Barry Callebaut  που προμηθεύει γίγαντες της σοκολάτας όπως Mondelez, Nestlé και Unilever έχει ανακοινώσει ότι κανένα επηρεαζόμενο προϊόν δεν είχε εισέλθει στην αλυσίδα τροφίμων λιανικής. Επίσης καμία εμπλεκόμενη σοκολάτα δεν έχει εξαχθεί από την εταιρεία εκτός Ευρώπης.

Σύμφωνα με ειδοποίηση από την πύλη RASFF κανένα προϊόν της σοκολάτας (που διανέμεται σε επεξεργαστές τροφίμων και όχι στη λιανική) δεν έχει εισαχθεί στην Ελλάδα καθώς επηρεάστηκαν εταιρείες σε  Δανία, Γαλλία, Γερμανία, Ουγγαρία, Ιταλία,  Ολλανδία, Πολωνία, Ρουμανία, Σερβία,  Ισπανία, Σουηδία και στο Ηνωμένο Βασίλειο.

Όροι Αναδημοσίευσης

*Προσοχή!
H αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου ή μέρους αυτών επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το cibum.gr με ενεργό σύνδεσμο και σε καμία περίπτωση αυτολεξεί!

Ακολουθήστε το Cibum
στα Google News

spot_img

Μείνετε ενημερωμένοι

Σας άρεσε το αρθρο; Εγγραφείτε για να λαμβάνεται εβδομαδιαία τα πιο σημαντικά άρθρα με θέμα τα τρόφιμα. 

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Must read

ΕΕ: Νέος κανονισμός για τις ειδικές απαιτήσεις υγιεινής για ορισμένα κρέατα, ψάρια, γαλακτοκομικά και αυγά

Ο νέος Καν. (ΕΕ) 2024/1141 που τροποποιεί τα παραρτήματα II και III του κανονισμού (ΕΚ) αριθ. 853/2004.

ΕΕ: Μελέτη για το παρόν και το μέλλον των εναλλακτικών πρωτεϊνών στην Ευρώπη

Οι αυξημένες ανάγκες επισιτισμού στο μέλλον μπορεί να φέρουν νέα προϊόντα από φύκια, έντομα και κρέας εργαστηρίου στη διατροφή μας.

Ασφαλή από παθογόνα τα ψάρια υδατοκαλλιέργειας σύμφωνα με την EFSA

Η Ελλάδα στην πρώτη πεντάδα των χωρών που κοινοποίησαν στο RASFF μολυσμένα εισαγόμενα ψάρια.
spot_img

Ροή Ενημέρωσης

spot_img
spot_img
spot_img
spot_imgspot_img

Δείτε επίσης!
Προτεινόμενα άρθρα