Τρίτη, 6 Ιουνίου, 2023
22.2 C
Athens

Το Ελληνικό website για την ποιότητα, την ασφάλεια και την "ψυχή" των τροφίμων.

Χαμός στην Ιρλανδία με ξένα σώματα σε τρόφιμα – Από πλαστικά γάντια και γύψο, μέχρι καρφιά, πέτρες και… χάπια!

ΑρχικήΝέαΑσφάλεια ΤροφίμωνΧαμός στην Ιρλανδία με ξένα σώματα σε τρόφιμα – Από πλαστικά γάντια και γύψο, μέχρι καρφιά, πέτρες και… χάπια!
spot_img

Ο FSAI έδωσε στην δημοσιότητα τις καταγγελίες των καταναλωτών για το 2022.

Ζωντανά σκουλήκια σε τηγανητό κοτόπουλο, κομμάτι από γάντι μιας χρήσης σε μπισκότα, ζωντανό σαλιγκάρι σε ένα πακέτο σπανάκι, κομμάτι «αιματοβαμένου» γύψου σε γεύμα με κάρυ, καρφί σε τσιπς τυριού σκόρδου, γυαλί σε κόκκους καφέ, μεταλλικά ρινίσματα σε φτερούγες κοτόπουλου…

Αυτά είναι μόνο μερικά από τα ευρήματα καταναλωτών, οι οποίοι κατήγγειλαν τα περιστατικά στην Αρχή Ασφαλείας Τροφίμων της Ιρλανδίας FSAI το 2022.

Η Αρχή ανακοίνωσε επίσημα τις τηλεφωνικές καταγγελίες, παράπονα και ερωτήματα που δέχθηκε τον περασμένο χρόνο. Από τις 4.058 καταγγελίες το 31% αφορούσε σε καταγγελίες για ακατάλληλα τρόφιμα και το 28% σε κακές συνθήκες υγιεινής σε καταστήματα υγειονομικού ενδιαφέροντος.

Συνολικά, οι καταγγελίες του 2022 παρουσίασαν αύξηση 18,9% σε σύγκριση με τα στοιχεία του 2021, συνεχίζοντας την ανοδική τάση της τελευταίας δεκαετίας.

Τα ξένα σώματα στα τρόφιμα περιλάμβαναν κομμάτια γυαλιού, μικρά ξύλα, πλαστικά, χαρτί, μέταλλο, τρίχες, μικρές πέτρες, έντομα ακόμα και χάπια!

 Το δεύτερο πιο συχνά αναφερόμενο θέμα αφορούσε τα κακά πρότυπα υγιεινής. Τα θέματα υγιεινής που αναφέρθηκαν περιλάμβαναν: ψάρια που έμειναν πολλές ώρες στον ήλιο, μύγες σε τρόφιμα, βρώμικες επαγγελματικές εγκαταστάσεις τροφίμων, περιττώματα τρωκτικών, τουαλέτες χωρίς σαπούνι, προσωπικό που δεν πλένει τα χέρια και άλλες κακές συνήθειες υγιεινής του προσωπικού.

Εκτός από τα ακατάλληλα τρόφιμα και τα κακά πρότυπα υγιεινής, άλλα παράπονα των καταναλωτών κυμαίνονταν από αναφορές ύποπτης τροφικής δηλητηρίασης έως αδυναμία εμφάνισης πληροφοριών αλλεργιογόνων. Η ανάλυση των καταγγελιών έχει ως εξής:

  • Ακατάλληλο φαγητό: 1.258
  • Πρότυπα υγιεινής: 1.124
  • Ύποπτες τροφικές δηλητηριάσεις: 1.122
  • Σήμανση: 150
  • Πληροφορίες για τα αλλεργιογόνα: 127
  • Μη εγγεγραμμένη επιχείρηση τροφίμων: 63
  • Άλλα: 214

Ακολουθήστε το Cibum
στα Google News

Μείνετε ενημερωμένοι

Σας άρεσε το αρθρο; Εγγραφείτε για να λαμβάνεται εβδομαδιαία τα πιο σημαντικά άρθρα με θέμα τα τρόφιμα. 

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Must read

Προσφορές και εκπτώσεις στο λιανεμπόριο: Ένας “θανάσιμος” κίνδυνος για επιχειρήσεις και καταναλωτές

Οι παρατεταμένες προσφορές και εκπτώσεις είναι ζημιογόνες για την αντίληψη των καταναλωτών, το μέλλον μιας επιχείρησης αλλά και του ίδιου του λιανεμπορίου.

Σκάνδαλο: Εταιρείες κολοσσοί γνώριζαν αλλά απέκρυπταν τους κινδύνους από τα PFAS!

Devil they Knew: Συγκάλυψη εδώ και πολλές δεκαετίες των κινδύνων των PFAS από τις εταιρείες παραγωγής αποκαλύπτει έρευνα.

Προσοχή: Μικροπλαστικά στα τρόφιμα από τις σανίδες κοπής!

Επιστημονική μελέτη προσδιορίζει τις πλαστικές σανίδες κοπής ως μια ουσιαστική πηγή μικροπλαστικών στα τρόφιμα, η οποία απαιτεί προσοχή.
spot_img
spot_img

Ροή Ενημέρωσης

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_imgspot_img

Δείτε επίσης!
Προτεινόμενα άρθρα