Σάββατο, 16 Νοεμβρίου, 2024
14.7 C
Athens

Το Ελληνικό website για την ποιότητα, την ασφάλεια και την "ψυχή" των τροφίμων.

Διεθνή: Ανάκληση βιολογικού λαδιού καρύδας λόγω του αυξημένου επιπέδου γλυκιδυλεστέρων

ΑρχικήPicksNews LineΔιεθνή: Ανάκληση βιολογικού λαδιού καρύδας λόγω του αυξημένου επιπέδου γλυκιδυλεστέρων
spot_img

Όπως αναφέρει η ανακοίνωση της Ιρλανδικής Αρχής Ασφάλειας Τροφίμων – FSAI, ανακαλούνται συγκεκριμένες παρτίδες βιολογικού λαδιού καρύδας Ekoplaza Kokosolie Geurloos λόγω αυξημένου επιπέδου γλυκιδυλεστέρων. 

Πηγή: FSAI

Οι γλυκιδυλικοί εστέρες λιπαρών οξέων είναι μολυσματικές ουσίες τροφίμων που παράγονται κατά την επεξεργασία βρώσιμων ελαίων και λιπών. Μετατρέπονται σε γλυκιδόλη μετά την κατανάλωση, η οποία είναι είναι γονιδιοτοξική και καρκινογόνος χημική ένωση. 

Αν και η κατανάλωση του μολυσμένου προϊόντος δεν ενέχει οξύ κίνδυνο για την υγεία, μπορεί να υπάρχουν προβλήματα υγείας εάν συνεχιστεί η κατανάλωση των γλυκιδυλεστέρων για μεγάλο χρονικό διάστημα. Επομένως, η έκθεση σε αυτή την ουσία πρέπει να ελαχιστοποιηθεί. 

Ακολουθήστε το Cibum
στα Google News

Μείνετε ενημερωμένοι

Σας άρεσε το αρθρο; Εγγραφείτε για να λαμβάνεται εβδομαδιαία τα πιο σημαντικά άρθρα με θέμα τα τρόφιμα. 

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Must read

Η νέα αξιολόγηση της EFSA για την ασφάλεια της ζαχαρίνης

Πολλές μελέτες απαντούν αν η σακχαρίνη είναι ασφαλής για ανθρώπινη κατανάλωση.

«Βράσε το, για 5 λεπτά» – Οι νέες οδηγίες των αρχών για τις έτοιμες σούπες, μετά τον θάνατο γυναίκας από αλλαντίαση

Νέα αξιολόγηση και σύσταση του Υπουργείου Υγείας της Ιταλίας μετά τον θάνατο γυναίκας που έφαγε RTE σούπα.
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Ροή Ενημέρωσης

spot_img
spot_img
spot_img
spot_imgspot_img

Δείτε επίσης!
Προτεινόμενα άρθρα

Μετάβαση στο περιεχόμενο