Παρασκευή, 28 Μαρτίου, 2025
19.9 C
Athens

Το Ελληνικό website για την ποιότητα, την ασφάλεια και την "ψυχή" των τροφίμων.

Διπλάσιοι θάνατοι και νοσηλείες από μολυσμένα τρόφιμα και δραματική αύξηση 41% στις ανακλήσεις το 2024 – Έκθεση

ΑρχικήΝέαΑσφάλεια ΤροφίμωνΔιπλάσιοι θάνατοι και νοσηλείες από μολυσμένα τρόφιμα και δραματική αύξηση 41% στις ανακλήσεις το 2024 - Έκθεση
spot_img

Όλα σχεδόν τα κρούσματα αφορούσαν Listeria, Salmonella ή E. coli

Αποκαλυπτικά είναι τα στοιχεία της νέας έκθεσης του US PIRG Education Fund, Food for Thought 2025, η οποία δείχνει ότι περισσότεροι άνθρωποι στις Ηνωμένες Πολιτείες αρρώστησαν από μολυσμένα τρόφιμα το 2024 σε σχέση με το προηγούμενο έτος και ο αριθμός των ατόμων που νοσηλεύτηκαν ή πέθαναν διπλασιάστηκε.

- Advertisement -

Από τους ανθρώπους που αρρώστησαν το 2024, το 98 τοις εκατό των ασθενειών τους προήλθε από μόλις 13 ξεσπάσματα τροφικών δηλητηριάσεων. Το γεγονός αυτό δείχνει τις συνέπειες των εταιρειών που παράγουν ή πωλούν μολυσμένα τρόφιμα. Όλα εκτός από ένα από τα κρούσματα αφορούσαν Listeria, Salmonella ή E. coli, σύμφωνα με έρευνα που έγινε από το PIRG. 

“Αυτό δείχνει ότι ορισμένες εταιρείες απλώς δεν κάνουν αρκετά για να εμποδίσουν τα βακτήρια να μολύνουν τα τρόφιμά μας”, δήλωσε η Teresa Murray, Διευθύντρια του Consumer Watchdog για το US PIRG Education Fund και συν-συγγραφέας του Food For Thought 2025.

Σύμφωνα με τα στοιχεία μειώθηκαν οι ανακλήσεις κρέατος και πουλερικών μέσω του Υπουργείου Γεωργίας των ΗΠΑ, ενώ αυξήθηκαν οι ανακλήσεις από την Υπηρεσία Τροφίμων και Φαρμάκων των ΗΠΑ για όλα τα υπόλοιπα προϊόντα.

Άλλα βασικά ευρήματα στην έκθεση PIRG:

  • Περισσότεροι από 500 άνθρωποι νοσηλεύτηκαν ή πέθαναν το 2024 από μολυσμένα τρόφιμα, από περίπου 240 το 2023.
  • Ο αριθμός των ανακλήσεων λόγω Listeria, Salmonella ή E. coli αυξήθηκε σημαντικά και αποτελούσε το 39 τοις εκατό όλων των ανακλήσεων.
  • Το ένα τρίτο των ανακλήσεων το 2024 προήλθε από αδήλωτα αλλεργιογόνα ή άλλα συστατικά που μπορεί να αρρωστήσουν τους ανθρώπους.
  • Οι ανακλήσεις τροφών για κατοικίδια αυξήθηκαν, από επτά το 2023 σε 11 το 2024.

spot_img

Ακολουθήστε το Cibum
στα Google News

Γραφτείτε στο newsletter του cibum

Μείνετε ενημερωμένοι

Σας άρεσε το αρθρο; Εγγραφείτε για να λαμβάνεται εβδομαδιαία τα πιο σημαντικά άρθρα με θέμα τα τρόφιμα. 

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Must read

LIDL It: Εντοπίστηκαν υψηλά επίπεδα καρκινογόνου αρσενικού σε ρύζι – Η απάντηση της αλυσίδας

Έρευνα Ιταλικής Οργάνωσης προστασίας και ενημέρωσης των καταναλωτών για την παρουσία αρσενικού και καδμίου, σε 12 προϊόντα ρυζιού Arborio

Η “Ψεύτικη” σοκολάτα πλέον κυριαρχεί – Νέα αποκάλυψη εργαστηριακών αναλύσεων για δημοφιλή προϊόντα σοκολάτας – Πώς να το καταλάβετε

Η ψεύτικη σοκολάτα είναι το νέο "κολπάκι" πολλών παρασκευαστών για να μειώσουν το κόστος. Αν και δεν είναι εύκολο οι καταναλωτές να διακρίνουν οπτικά αν ένα προϊόν περιέχει πραγματική σοκολάτα ή κακάο με φυτικά λίπη, υπάρχει τρόπος και να το καταλάβετε και να μην ξαναγοράσετε!

Ένας έξυπνος τρόπος να κρατάτε το πιρούνι σας για να τρώτε λιγότερο

Ειδικοί επισημαίνουν ότι εάν τρώτε γρήγορα παχαίνετε πιο εύκολα και παραθέτουν έξυπνες συμβουλές για να μειώσετε το ρυθμό σας και συνεπώς ή να μείνετε σταθεροί στα κιλά σας ή και να αδυνατίσετε
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Ροή Ενημέρωσης

spot_img
spot_img
spot_img
spot_imgspot_img

Δείτε επίσης!
Προτεινόμενα άρθρα