Πέμπτη, 17 Απριλίου, 2025
16.4 C
Athens

Το Ελληνικό website για την ποιότητα, την ασφάλεια και την "ψυχή" των τροφίμων.

ΕΕ: Έγκριση των καβουρδισμένων σπόρων Dipteryx alata Vogel ως παραδοσιακό τρόφιμο

ΑρχικήΝέαΑσφάλεια ΤροφίμωνΕΕ: Έγκριση των καβουρδισμένων σπόρων Dipteryx alata Vogel ως παραδοσιακό τρόφιμο
spot_img

Η EFSA δεν εγείρει ανησυχίες για την ασφάλεια και εγκρίνει τη διάθεση του προϊόντος στην ευρωπαϊκή αγορά.

Η Ευρωπαϊκή Επιτροπή έλαβε κοινοποίηση από την Coopcerrado από τη Βραζιλία σχετικά με τη διάθεση στην αγορά της Ευρωπαϊκής Ένωσης (ΕΕ) των καβουρδισμένων σπόρων του φυτού Dipteryx alata Vogel ως παραδοσιακό τρόφιμο από τρίτη χώρα (TF), σύμφωνα με το άρθρο 14 του Κανονισμού (ΕΕ) 2015/2283.

- Advertisement -

Το συγκεκριμένο τρόφιμο καταναλώνεται στη Βραζιλία για περισσότερα από 25 χρόνια και προτείνεται να κυκλοφορήσει στην αγορά της ΕΕ είτε ως ολόκληροι καβουρδισμένοι σπόροι είτε μερικώς αποφλοιωμένοι.

Βάσει του άρθρου 15 παράγραφος 2 του κανονισμού, η Ευρωπαϊκή Επιτροπή απευθύνθηκε στην Ευρωπαϊκή Αρχή για την Ασφάλεια των Τροφίμων (EFSA) προκειμένου να διαπιστωθεί εάν υπάρχουν αιτιολογημένες αντιρρήσεις ασφαλείας σχετικά με τη διάθεση του συγκεκριμένου τροφίμου στην αγορά της ΕΕ.

Μετά από αξιολόγηση των διαθέσιμων στοιχείων για τη σύνθεση και το ιστορικό κατανάλωσης του προϊόντος, η EFSA κατέληξε στο συμπέρασμα ότι δεν προκύπτουν ανησυχίες για την ασφάλεια του τροφίμου. Συνεπώς, η EFSA δεν διατυπώνει αντιρρήσεις ως προς τη διάθεση των καβουρδισμένων σπόρων του Dipteryx alata Vogel στην ευρωπαϊκή αγορά.

spot_img

Ακολουθήστε το Cibum
στα Google News

Γραφτείτε στο newsletter του cibum

Μείνετε ενημερωμένοι

Σας άρεσε το αρθρο; Εγγραφείτε για να λαμβάνεται εβδομαδιαία τα πιο σημαντικά άρθρα με θέμα τα τρόφιμα. 

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Must read

Νέο και πολύ επικίνδυνο παθογόνο εντοπίστηκε σε κοτόπουλα λιανικής – Προκαλεί μαζικές τροφικές δηλητηριάσεις

Σοβαρός χαρακτηρίζεται ο αναδυόμενος κίνδυνος από το βακτήριο Escherichia albertii σε κοτόπουλα - Διεθνή συνεργασία ζητούν ερευνητές

Επιβίωση των μελισσών χωρίς γύρη – Επιστημονική ανακάλυψη μετά από έρευνα 10 ετών

Οι επιστήμονες ανακάλυψαν μια νέα πηγή τροφής που έχει σχεδιαστεί για να διατηρεί τις αποικίες μελισσών επ' αόριστον χωρίς φυσική γύρη

ΕΕ: Τα καλλυντικά παραμένουν και το 2024 τα πιο επικίνδυνα προϊόντα στην ευρωπαϊκή αγορά – Έκθεση του RAPEX

Τα καλλυντικά βρίσκονται ξανά στην κορυφή της λίστας των πιο επικίνδυνων προϊόντων που πωλούνται στην Ευρωπαϊκή Ένωση
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Ροή Ενημέρωσης

spot_img
spot_img
spot_img
spot_imgspot_img

Δείτε επίσης!
Προτεινόμενα άρθρα